- Infokids.gr - https://www.infokids.gr -

Μπουρεκάκια με τυρί και κιμά

Θέλετε να φτιάξετε κάτι γρήγορο και νόστιμο; Μια από τις ασφαλείς επιλογές είναι τα μπουρεκάκια [1] που σας δίνουν την ευκαιρία να τα γεμίσετε με τα υλικά της αρεσκείας σας και να πειραματιστείτε με τη γεύση τους. Εμείς επιλέγουμε να αξιοποιήσουμε τον κιμά [2] που μας περίσσεψε και ενισχύουμε τη γεύση του με την προσθήκη τυριών [3]. Τα μπουρεκάκια είναι μια νόστιμη πρόταση και για το σνακ των παιδιών στο σχολείο.

Υλικά

Για τη ζύμη
1 πακέτο φύλλο κρούστας

Για τη γέμιση

300 γραμμάρια κιμά μοσχαρίσιο
1 ξερό κρεμμύδι
3 κουταλιές γάλα
2 αυγά χτυπημένα
100 γραμμάρια τριμμένο τυρί γκούντα
150 γραμμάρια τρυμμένη γραβιέρα
4 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένος μαϊντανός
4 κ.σ ελαιόλαδο
1 πρέζα αλάτι
πιπέρι

Εκτέλεση

Αρχικά φτιάχνετε τη γέμιση. Καθαρίζετε και ψιλοκόβετε το κρεμμύδι, κατόπιν ζεσταίνετε 3-4 κουταλιές ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι και τον κιμά μέχρι να εξατμίσουν τα υγρά τους. Αλατοπιπερώνετε και αφήνετε το μείγμα να κρυώσει, στη συνέχεια με μια κουτάλα ανακατεύετε μέσα σε μπολ το γάλα μαζί με τα 2 αυγά χτυπημένα, τα προσθέτετε στο μείγμα των κρεμμυδιών και τον κιμά και ανακατεύετε καλά. Προσθέτετε κατόπιν στο νέο μείγμα τα τυριά, το μαϊντανό και αλατοπιπερώνετε και ανακατεύετε ξανά πολύ καλά.

Εν συνεχεία προχωράμε στην συναρμολόγηση ζύμης – γέμισης. Συνεχίζοντας κόβετε στη μέση κατά μήκος κάθε παραδοσιακό φύλλο κρούστας και κάθε μισό σε 3 κομμάτια. Αλείφετε τα 3 κομμάτια φύλλου με ελαιόλαδο και τα κολλάτε μεταξύ τους, το ένα πάνω στο άλλο. Απλώνετε κατά μήκος το 1/12 από τη γέμιση δηλαδή από μια κουταλιά γέμισης στα 12 φύλλα κούστας. Έπειτα γυρίστε το φύλλο κρούστας που περισσεύει δεξιά κι αριστερά, πάνω απ’ τη γέμιση και τυλίγεται κατόπιν το ρολό.

Στη συνέχεια αλείφετε την άρκη του φύλλου με λίγο βούτυρο, για να κολλήσει και συνεχίζετε με τον ίδιο τρόπο με τα υπόλοιπα υλικά και φτιάχνετε 12 ρολάκια, όταν τελειώσετε το τύλιγμα με όλα τα ρολά τα τοποθετείτε με τη σειρά σε ένα ταψί. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους στους 200 βαθμούς για 30 λεπτά μέχρι να ροδίσουν.