Μπριζόλες με τσιπς πατάτας δια χειρός Jamie Oliver

418_1_1349863091_lrg Το κυριακάτικο μας τραπέζι αυτή την εβδομάδα θα απολαύσουμε μπριζόλες με τσιπς πατάτας βασισμένες στη συνταγή του αγαπημένου μας Jamie Oliver.

Υλικά:

4 μοσχαρίσιες μπριζόλες κόντρα φιλέτο, των 250g
1 1/2 κιλό πατάτες, ξεφλουδισμένες και κομμένες κατά μήκος
ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι

Εκτέλεση:

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 220οC. Βγάζετε τις μπριζόλες σας από το ψυγείο έτσι ώστε να αποκτήσουν θερμοκρασία δωματίου. Μισοβράζετε τις πατάτες για 10 λεπτά σε αλατισμένο βραστό νερό και έπειτα τις αφήνετε να στραγγίξουν σε ένα σουρωτήρι. Έπειτα τις μεταφέρετε σε ένα μεγάλο ταψί, τις ραντίζετε με ελαιόλαδο, τις αλατίζετε και τις ανακατεύετε καλά έτσι ώστε να αλειφθούν όλες οι πατάτες. Τις βάζετε στον φούρνο για 30 λεπτά μέχρι να ροδίσουν και να γίνουν τραγανές. Δέκα λεπτά πριν γίνουν οι πατάτες σας, παίρνετε ένα τηγάνι και το βάζετε σε υψηλή θερμοκρασία. Ραντίζετε και τις 2 πλευρές τις μπριζόλας με ελαιόλαδο, προσθέτετε αλάτι και πιπέρι και το τρίβετε στο κρέας. Ψήνετε τις μπριζόλες στο τηγάνι για όσο επιθυμείτε, γυρνώντας τες πλευρά ανά λεπτό. Μεταφέρετε τις μπριζόλες σας σε ένα ζεστό πιάτο και αφήστε τες για 2 λεπτά.