Αρχική InfoSchool Γυμνάσιο Μυηθείτε στις ψηφιακές τέχνες και στη ρομποτική στο καλοκαιρινό τεχνολογικό εργαστήριο του Δημόκριτου

Μυηθείτε στις ψηφιακές τέχνες και στη ρομποτική στο καλοκαιρινό τεχνολογικό εργαστήριο του Δημόκριτου

robots-school-students-fun-science-class-victoria-bcΤο Εργαστήριο Ολοκληρωμένων Συστημάτων  του Ινστιτούτου Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών του ΕΚΕΦΕ «Δημόκριτος», σε συνεργασία με τη Φιλεκπαιδευτική Εταιρεία (Αρσάκεια - Τοσίτσεια Σχολεία), διοργανώνει θερινό εργαστήριο στις Ψηφιακές Τεχνολογίες και τη Ρομποτική. Το εργαστήριο απευθύνεται σε μαθητές και μαθήτριες ηλικίας 14-18 ετών.

Το εργαστήριο  θα πραγματοποιηθεί το δίμηνο Ιουνίου-Ιουλίου, σε δύο αυτόνομους εβδομαδιαίους κύκλους, στις εγκαταστάσεις των Αρσακείων Σχολείων Ψυχικού. Ο πρώτος κύκλος θα έχει ως θέμα τις Ψηφιακές Τέχνες (30 Ιουνίου - 4 Ιουλίου), ενώ ο δεύτερος τη Ρομποτική (7 - 11 Ιουλίου). Οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν μαθήματα και να αποκτήσουν πρακτική εμπειρία σε σύγχρονες τεχνολογίες. Τα σεμινάρια θα διδάξουν έμπειροι ερευνητές του «Δημόκριτου» και το αμερικανικού Πανεπιστημίου Old Dominion. Ο αριθμός των μαθητών που θα γίνουν δεκτοί, είναι περιορισμένος και γι' αυτό ενδέχεται να υπάρξει διαδικασία επιλογής.

Το πρόγραμμα είναι ολοήμερο: τα μαθήματα θα ξεκινούν στις 8:45 π.μ. και θα ολοκληρώνονται στις 4:00 μ.μ.

Οι δημιουργίες των μαθητών θα παρουσιαστούν σε ανοικτή εκδήλωση στους γονείς και τους συγγενείς στο τέλος κάθε εργαστηρίου.

Σε όλους τους συμμετέχοντες θα δοθούν βεβαιώσεις παρακολούθησης.

Οι εγγραφές λήγουν 7 Μαΐου 2014.

Για περισσότερες πληροφορίες καθώς και για δήλωση συμμετοχής, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ανατρέξουν στην ιστοσελίδα του εργαστηρίου: http://smart-camp.iit.demokritos.gr ή στα τηλέφωνα 210 6503148 και 210 6503153.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.