Αρχική InfoMommy Σχέσεις Μυρωδιές της άνοιξης που διώχνουν την κατάθλιψη

Μυρωδιές της άνοιξης που διώχνουν την κατάθλιψη

spring-season
Οργιάζουν την άνοιξη και μας φτιάχνουν τη διάθεση: φρεσκοκομμένο γρασίδι, πλυμένα σεντόνια, λεβάντα, γιασεμί, τριαντάφυλλα. Η φύση ξέρει πώς να φτιάξει τα καλύτερα αντικαταθλιπτικά

Υπάρχουν πολλοί σύγχρονοι τρόποι καταπολέμησης του άγχους, του στρες, της κακής διάθεσης και άλλων βαρύτερων παθήσεων της σύγχρονης ζωής όπως η κατάθλιψη. Η φύση έχει κι εδώ τις απαντήσεις, ενίοτε εξαιρετικά απλές, που δεν απαιτούν παρά τον ελάχιστο κόπο, σύμφωνα με αφιέρωμα της Huffington Press σχετικά με δημοφιλείς μυρωδιές της άνοιξης.

Στην προκειμένη περίπτωση, δεν μιλάμε ούτε για χάπια, ούτε για βιταμίνες, ούτε για θαυματουργά αφεψήματα, αλλά για φυσικά όσο και πολύτιμα αρώματα, μυρωδιές, από αυτές που οργιάζουν την άνοιξη, μπορούν να αγγίξουν το συναίσθημά μας και να μας βελτιώσουν τη διάθεση. Αναζητήστε τις και δεν θα χάσετε...

Lavender-Field-Provence-France
Λεβάντα

Είναι μία από τις πιο δημοφιλείς και χαρακτηριστικές μυρωδιές που συνδέονται με τη χαλάρωση. Η λεβάντα μπορεί να κάνει θαύματα στην καταπολέμηση του άγχους, ενώ έρευνες έχουν δείξει ότι η μυρωδιά της δρα ευεργετικά και απέναντι στην αϋπνία.

roses

Τριαντάφυλλο

Πέρα από το αισθητικό του πράγματος και το αυτονόητο κάλλος του, ένα μπουκέτο τριαντάφυλλα λειτουργεί ευεργετικά στην ψυχολογία, ενώ η μυρωδιά του βοηθά στη διατήρηση της ηρεμίας. Το 2007, ερευνητές ανακάλυψαν ότι η μυρωδιά αρωματικού ελαίου από τριαντάφυλλο μπορεί να χαλαρώσει το ρυθμό της αναπνοής.

Green_grass_by_Gardek

Φρεσκοκομμένο γρασίδι

Εδώ μιλάμε για μια από τις κορυφαίες γιατρειές της φύσης στο στρες και στην πεσμένη ψυχολογία. Οι ειδικοί συμβουλεύουν κατηγορηματικά: δοκιμάστε να καταπολεμήσετε το άγχος σας μυρίζοντας φρεσκοκομμένο χορτάρι και δεν θα χάσετε. Ερευνες έχουν δείξει ότι η ουσία που εκκρίνεται από το γρασίδι όταν το κόβουν μπορεί να προκαλέσει αίσθηση ηρεμίας και να μας κάνει πιο χαρούμενους.

Jasmin

Γιασεμί

Μυρωδιά αγαπημένη και θηλυκή -συνδεδεμένη με τη γυναίκα. Ερευνες έδειξαν ότι όσοι μυρίζουν έλαιο γιασεμιού γίνονται πιο ευδιάθετοι, ενώ παράλληλα μειώνονται τα δυσάρεστα συμπτώματα της κατάθλιψης.

Fresh-Pink-and-Blue-Floral-Cotton-4-piece-Bed-in-a-bag-with-Sheet-Set-B0180-01

Φρεσκοπλυμένο λινό

Μπορεί η μυρωδιά ενός δωματίου γεμάτου με φρεσκοπλυμένα ρούχα να μας βελτιώσει τη διάθεση; Μπορεί ένα κρεβάτι που μυρίζει καθαριότητα να μας κάνει πιο ευτυχισμένους; Η απάντηση είναι καταφατική. Η μυρωδιά ενός δωματίου με φρεσκοπλυμένα λευκά σεντόνια, παραπέμπει απευθείας στο συναίσθημα και σε χαρούμενες αναμνήσεις.

Διαβάστε περισσότερα στο http://www.thetoc.gr


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.