Αρχική InfoMommy Σχέσεις Μυστικά για να ξαναβρείτε το ενδιαφέρον στη σχέση σας

Μυστικά για να ξαναβρείτε το ενδιαφέρον στη σχέση σας

2359018-happycoupleΑπό τη στιγμή που δύο σύντροφοι μπορούν να διατηρήσουν τις διαφορές τους ζωντανές, με αγάπη και σεβασμό ο ένας για τον άλλο, μπορούν να διατηρήσουν το πάθος στη σχέση τους. Όταν άντρες και γυναίκες αρχίζουν να μοιάζουν πάρα πολύ μεταξύ τους, χάνεται η έλξη, με άλλα λόγια δεν γίνεται η "χημική ένωση".

Κείμενο του ψυχοθεραπευτή John Gray

Είναι βαρετό να είσαι με κάποιον σαν τον εαυτό σου. Για να διατηρήσουμε το πάθος σε μια σχέση, πρέπει να δουλέψουμε για να διατηρήσουμε τις διαφορές μας, ενώ βαθμιαία θα ενσωματώνουμε τις ιδιότητες του συντρόφου μας. Γενικά, το πάθος στην αρχή μιας σχέσης δηλώνει ότι αυτό που μας τραβάει στο σύντροφό μας υπάρχει και μέσα μας. Αν μας τραβάει η ζεστασιά του, ακριβώς αυτή η ζεστασιά είναι που περιμένει να ξεπηδήσει από μέσα μας, από το δυναμικό ή από το ασυνείδητο μας για να ενσωματωθεί στη συνειδητή μας ύπαρξη.

Ένα παράδειγμα ασθενών μου

Ο Τομ, που είναι πολύ ψυχρός και απομονωμένος, έλκεται από τη Τζέιν που είναι ζεστή και συναισθηματική. Ασυνείδητα έλκεται από αυτήν, γιατί αντανακλά τις αναξιοποίητες ιδιότητες της γυναικείας πλευράς του. Αγαπώντας την, ανακαλύπτει τη δική του εσωτερική ζεστασιά και τα αισθήματα, για να ισορροπήσει την ψυχρότητα και την απομόνωσή του. Όταν σχετίζεται μαζί της αισθάνεται ολοκληρωμένος και βιώνει άμεσα ένα κύμα εκπλήρωσης. Αγαπώντας ένα σύντροφο που διαφέρει μεν, αλλά καθρεφτίζει το κομμάτι του εαυτού του που είναι έτοιμο να έρθει στο φως, ο Τομ απολαμβάνει το ελιξήριο της ολοκλήρωσης που μόνο μια σχέση πάθους μπορεί να διεγείρει.

Για παράδειγμα, ένας ορισμένος τύπος ανδρών έλκεται από γυναίκες που είναι ζεστές, δεκτικές, ευαίσθητες, συναισθηματικές, τρυφερές και υποχωρητικές. Ο τύπος του άντρα που συνήθως έλκεται από αυτή την πιο θηλυκή γυναίκα είναι, κατά κάποιον τρόπο, ψυχρός, επιθετικός, κατηγορηματικός, λογικός, επιτυχημένος και αποφασιστικός. Αυτές είναι μορφές της ανδρικής του πλευράς που ζητούν, μέσα από την ένωση, να εξισορροπήσουν με τις θηλυκές ιδιότητες της ζεστασιάς, της δεκτικότητας, κ.λπ.

Διαβάστε τη συνέχεια στο boro.gr


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.