Αρχική InfoTeens Νέα «Μυστήρια κάτω από μια ελιά" - η ταινία μαθητών από τη Θεσσαλονίκη στις 14 καλύτερες σε όλο τον κόσμο

«Μυστήρια κάτω από μια ελιά" - η ταινία μαθητών από τη Θεσσαλονίκη στις 14 καλύτερες σε όλο τον κόσμο

ελια

«Μυστήρια κάτω από μια ελιά - Mysteries under the olive tree» είναι ο τίτλος της ταινίας που δημιούργησαν οι μαθητές από το 1ο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης και το Τμήμα Κινηματογράφου του ΑΠΘ και διακρίθηκε στις 14 καλύτερες, μεταξύ 260 συμμετοχών δημοτικών σχολείων, από 64 χώρες, 70 πόλεις και 5 ηπείρους.

Η ταινία πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος «Comenius», με τίτλο «Cinema and Culture» και αποσκοπεί στη βελτίωση της ποιότητας της σχολικής εκπαίδευσης και στην ενίσχυση της ευρωπαϊκής διάστασής της, µέσω της ενθάρρυνσης και προώθησης μιας διακρατικής συνεργασίας με καινοτόμα προγράμματα και δράσεις.

Στη συνέχεια υποβλήθηκε στο Παγκόσμιο Φεστιβάλ Μαθητικών Ταινιών «FESTIMAJ» που θα πραγματοποιηθεί από 27/5 έως 27/6/2015, στη Γαλλία. Οι ταινίες που δημιουργήθηκαν, δε ξεπερνούν σε διάρκεια τα 8 λεπτά και προβάλλουν τον πολιτισμό και την κουλτούρα της πόλης όπου βρίσκονται τα σχολεία.

«Στόχος μας δεν είναι μόνο το βραβείο αλλά να προβάλουμε το σχολείο μας και τη Θεσσαλονίκη» υποστηρίζουν οι συντελεστές της και επισημαίνουν το ζήλο και τον ενθουσιασμό με τον οποίο προετοιμάστηκαν και συμμετείχαν στα γυρίσματα οι μαθητές των τάξεων της Ε’ Δημοτικού του Πειραματικού Σχολείου.

Παιδαγωγικά υπεύθυνος του έργου είναι ο εκπαιδευτικός Νίκος Αμανατίδης. Σύμβουλος στη δημιουργία της ταινίας είναι ο Επίκ. Καθηγητής του Τμήματος Κινηματογράφου του ΑΠΘ, Περικλής Χούρσογλου. Στην ομάδα συμμετέχουν οι εκπαιδευτικοί και συνεργάτες Βέφα Τσιρικίδου, Πάρης Κούρτης και Αθηνά Μαλέα ενώ στα γυρίσματα της ταινίας βοήθησε η Θεατρολόγος του σχολείου, Κατερίνα Σακελαρίου.

Ας μάθουμε για την ταινία

Δύο μαθητές ανακαλύπτουν ένα βιβλίο κάτω από μια ελιά. Στη συνέχεια, μαζί με τους συμμαθητές τους και με έναν μαγικό τρόπο, μεταφέρονται σε μνημεία της πόλης όπου συναντούν ιστορικά πρόσωπα.

Στο άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου συναντούν τον ίδιο που αρνείται να πιει το λιγοστό νερό που του προσφέρουν οι στρατιώτες του. Στο Λευκό Πύργο συναντούν τον φιλόσοφο Αριστοτέλη και, τέλος, στη Ροτόντα τον Άγιο Δημήτριο.

Η ταινία κλείνει με όλους τους ήρωες και όλα τα παιδιά να χαιρετούν και να ευχαριστούν για το μάθημα ζωής, ιστορίας και κινηματογράφου που πήραν.

Περισσότερες πληροφορίες για το Παγκόσμιο Φεστιβάλ Μαθητικών Ταινιών της Γαλλίας ΕΔΩ.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.