Αρχική InfoSchool Δημοτικό Ν. Φίλης: «Το σχολείο της ποιότητας και της ισότητας είναι μια ανοιχτή αγκαλιά για όλα τα παιδιά χωρίς διακρίσεις»

Ν. Φίλης: «Το σχολείο της ποιότητας και της ισότητας είναι μια ανοιχτή αγκαλιά για όλα τα παιδιά χωρίς διακρίσεις»

«Το σχολείο της ποιότητας και της ισότητας είναι μια ανοιχτή αγκαλιά για όλα τα παιδιά χωρίς διακρίσεις καταγωγής, φύλου, και ηλικίας» τόνισε ο Υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Νίκος Φίλης, στον αγιασμό του 132ου Δημοτικού Σχολείου στην Γκράβα όπου παραβρέθηκε μαζί με το Δήμαρχο Αθηναίων Γιώργο Καμίνη.

Ειδικότερα, ο κ. Φίλης στην ομιλίας του προς τους μαθητές, δασκάλους και γονείς ανέφερε τα εξής:

"Εύχομαι καλή χρονιά, στα πρωτάκια πρώτα-πρώτα, να έχουν μία νέα εμπειρία, τη χαρά της μάθησης. Να χαιρετήσω επίσης τους εκπαιδευτικούς οι οποίοι είναι το στήριγμα του σχολείου με την προσφορά τους και το παράδειγμα τους και τους γονείς που είναι σήμερα μαζί μας.

Η φετινή χρονιά μπορεί να είναι, κι αυτό επιδιώξαμε ως Υπουργείο, μια μέρα χαράς για όλα τα σχολεία. Να λειτουργήσουν όλα τα σχολεία χωρίς προβλήματα, όλα τα σχολεία με τους εκπαιδευτικούς και τα βιβλία τους από την πρώτη μέρα. Κι αυτό είναι πολύ σημαντικό γιατί το Δημόσιο σχολείο, όπως είναι εδώ το σχολείο το δικό σας, πρέπει να προσφέρει ίσες ευκαιρίες σε όλα τα παιδιά. Να μην κάνει διακρίσεις ακόμα και με τις παραλείψεις του.

Φέτος σε όλη την Ελλάδα, αναβαθμίζουμε το δημόσιο σχολείο. Δεν υπάρχουν προνομιούχα και μη προνομιούχα παιδιά. Όλα τα παιδιά, σε όλα τα Δημοτικά, σε όλη την Ελλάδα θα έχουν το ίδιο πρόγραμμα με νέα μαθήματα, πλούσιο και ταυτοχρόνως να δίνει τη δυνατότητα, μετά το πέρας των μαθημάτων, σε όσα παιδιά θέλουν να παραμένουν στο Ολοήμερο σχολείο. Αυτό είναι μια έμπρακτη κίνηση εκπαιδευτικής ισότητας και ταυτοχρόνως ο εμπλουτισμός του σχολείου με νέα μαθήματα είναι μία έμπρακτη κίνηση ποιότητας.

%cf%80%ce%b1%ce%b9%ce%b4%ce%af-%ce%ba%ce%b1%ce%b9-%cf%83%cf%87%ce%bf%ce%bb%ce%b9%ce%ba%ce%ae-%cf%87%cf%81%ce%bf%ce%bd%ce%b9%ce%ac

Τέτοιο σχολείο θέλουμε όλοι, τέτοιο ποθούν και οι δάσκαλοι και οι γονείς. Ένα σχολείο ισότητας και ποιότητας. Κι επιτρέψτε μου, παίρνοντας αφορμή από τη σημερινή συνάντηση, να σας πω ότι το σχολείο της ισότητας και της ποιότητας είναι μια ανοιχτή αγκαλιά για όλα τα παιδιά χωρίς διακρίσεις καταγωγής, διακρίσεις θρησκείας, διακρίσεις φύλου. Το σχολείο της ισότητας και της ποιότητας είναι μια ανοιχτή αγκαλιά για όλα τα παιδιά.

Σήμερα βρισκόμαστε εδώ με τον Δήμαρχο Αθηναίων, κ. Καμίνη. Από την πλευρά μας και απ’ την πλευρά του πιστεύω είναι μια συμβολική κίνηση. Θέλουμε να τονίσουμε ότι το σχολείο πρέπει να είναι ανοιχτό στην κοινωνία να έχει δραστηριότητες πλούσιες εκπαιδευτικές, αθλητικές, πολιτιστικές που πρέπει να γίνονται μόνο με τη συνέργεια του σχολείου και της τοπικής αυτοδιοίκησης και στο Δήμο της Αθήνας έχουμε περιπτώσεις Ανοιχτών Σχολείων. Αυτό σχεδιάζουμε λοιπόν, ένα Ανοιχτό σχολείο για όλα τα παιδιά ανοιχτό στην Κοινωνία.".

Το μήνυμα του Γ. Καμίνη, δημάρχου Δ. Αθηναίων

Θα ήθελα να ευχηθώ στους 55.000 μαθητές της Αθήνας και σε όλους τους μαθητές, τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς καλή χρονιά. Βρισκόμαστε σε ένα από τα 25 Ανοιχτά Σχολεία του δήμου Αθηναίων, που θα παραμένουν ανοιχτά και μετά το τέλος του σχολικού ωραρίου, για δραστηριότητες, που θα κρατούν συνεκτική τη γειτονιά με το σχολείο. Εδώ έγιναν το καλοκαίρι ακόμη και μαθήματα ρομποτικής και πάρα πολλές εκδηλώσεις καλλιτεχνικές, αθλητικές και εκπαιδευτικές. Φιλοδοξούμε να κάνουμε τα σχολεία κέντρο της γειτονιάς, να βάλουμε τη γειτονιά μέσα στο σχολείο. Να ενώσουμε τα σχολεία με τη γειτονιά. Αυτό χάρη σε μια γενναία αποκλειστική δωρεά του "Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος". Θα λειτουργήσουν σε όλη την Αθήνα 25 ανοιχτά σχολεία. Το δεύτερο που θα ήθελα να πω στους μαθητές της Αθήνας και τους γονείς τους είναι ότι με την έναρξη αυτής της σχολικής χρονιάς παραδίδουμε δύο ολοκαίνουρια σχολεία, το παλιό ιστορικό 2ο Γυμνάσιο Αρρένων στην οδό Αχαρνών, ως Β´ Λύκειο "Θόδωρος Αγγελόπουλος" και το 41ο Γυμνάσιο, στην οδό Πάτμου, καθώς και δυο βιοκλιματικούς παιδικούς σταθμούς, στη  Κυψέλη και το Μεταξουργείο. Προσπαθούμε μέσα σε αυτή τη δύσκολη εποχή, με τους περιορισμένους πόρους να τους αξιοποιούμε σε συνεργασία πάντοτε με το υπουργείο Παιδείας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, ούτως ώστε να παρέχουμε τις καλύτερες δυνατές προυποθέσεις εκπαίδευσης στα παιδιά, γιατί αυτό είναι η καλύτερη μεγαλύτερη επένδυση για το μέλλον".


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Design by | WebOlution & Powered by | Access Point
Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.