Ν. Κεραμέως: “Γιος καθηγήτριας ο ένας από τους δράστες του ξυλοδαρμού σε σχολείο του Βύρωνα”

Μιλώντας νωρίτερα σήμερα το πρωί στην εκπομπή του Νίκου Παπαδάκη «Καλημέρα Ελλάδα», η υπουργός Παιδείας κ. Νίκη Κεραμέως αποκάλυψε κάτι που δύσκολα θα μπορούσαμε να φανταστούμε, ότι δηλαδή ένας από τους δράστες του βίαιου ξυλοδαρμού στο 1ο ΓΕΛ Βύρωνα είναι γιος καθηγήτριας!

Πιο συγκεκριμένα, όπως η ίδια είπε: «Ήταν ένα περιστατικό πρωτοφανούς βιαιότητας και γι’αυτό θεώρησα ότι είναι επιτακτική ανάγκη να πάω στο σχολείο και να μιλήσω με καθηγητές και μαθητές». Συμπλήρωσε δε, ότι «καθηγητές ήταν στον χώρο και όταν είδαν το περιστατικό έδρασαν. Το περιστατικό διήρκησε λιγότερο από ένα λεπτό. Έχω μιλήσει εκτενώς με τους γονείς του 17χρονου και έχω καταγράψει την αγωνία τους» και πως «ένας από τους μαθητές που επιτέθηκαν στον 17χρονο είναι γιος καθηγήτριας, ενώ επιβλήθηκε και σε αυτόν παιδαγωγικό μέτρο, όπως και στους λοιπούς -2 μέρες αποβολή. Για κάποιους δε έχει κινηθεί διαδικασία αλλαγής σχολικού περιβάλλοντος. Αναφορικά με τη selfie ενημερώθηκα, ότι δεν είναι από το πρόσφατο περιστατικό, αλλά από το παρελθόν, όταν κάποια από αυτά τα παιδιά είχαν βρεθεί να πετάνε νεράντζια και πορτοκάλια…»

Στο ερώτημα τι κάνουμε από εδώ και στο εξής, η κ. Κεραμέως είπε ότι αφού επιβλήθηκαν παιδαγωγικά μέτρα στους μαθητές, ομάδα κοινωνικών λειτουργούν και ψυχολόγων θα βρεθεί στο σχολείο για να συμβάλλει σε όλη την εκπαιδευτική κοινότητα «προκειμένου να διασφαλίσουμε στην ομαλή συνύπαρξη όλων των ανθρώπων». Μακροπρόθεσμα προγραμματίζεται η θεσμοθέτηση του «δασκάλου εμπιστοσύνης», ενώ θα μπουν και νέες θεματικές στο ωρολόγιο πρόγραμμα του σχολείου, μεταξύ των οποίων θα είναι και ο σεβασμός των άλλων.

Στο πλαίσιο της συνέντευξης έγινε λόγος και για τις απειλές που δέχεται από κάποια παιδιά που εμπλέκονται στο συμβάν η δημοσιογράφος του vyronasnews.gr που έφερε στο φως την υπόθεση. Πάνω σε αυτό, η κ. Κεραμέως είπε γι’αυτό είναι ενήμερο το υπ. Προστασίας του Πολίτη.