Αρχική InfoBaby 0-36 μηνών Να αγοράσω στράτα στο μωρό μου;

Να αγοράσω στράτα στο μωρό μου;

shutterstock_174007343Πρέπει να γνωρίζουν οι γονείς, ότι η στράτα ούτε προάγει, ούτε αναστέλλει την κινητική εξέλιξη του βρέφους. Επιπλέον, η στράτα εγκυμονεί κινδύνους, είτε γενικούς, αν το δάπεδο του δωματίου είναι ανισόπεδο ή υπάρχει πρόσβαση στην κουζίνα ή στο κλιμακοστάσιο, είτε ειδικούς, από κακή κατασκευή ή μη τήρηση των προδιαγραφών της ίδιας της στράτας.
Με τη στράτα τα βρέφη μετακινούνται, αλλάζουν παραστάσεις, εξερευνούν το χώρο και ηρεμούν απαντά ο Ηλίας Καρανίκας, Παιδο-ορθοπεδικός Διευθυντής Β΄ Ορθοπεδικής Κλινικής Νοσοκομείου Παίδων Αγία Σοφία. Μπορούν να τη χρησιμοποιούν, αφού αποκτούν πρώτα ισορροπία σε καθιστή θέση, δηλ. καλύτερα μετά τον 7ο-8ο μήνα.

Διαβάστε επίσης:

5 tips για να διευκολύνετε το μωρό σας στα πρώτα του βήματα

Απίστευτο: Μωρό 8 μηνών έκανε αναρρίχηση πριν μάθει να περπατάει!

Το παιδί μου έγινε 12 μηνών και δεν περπατάει ακόμα. Υπάρχει λόγος να ανησυχούμε;


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.