Αρχική InfoMommy Νέα Να ενισχυθούν οι δημοτικοί παιδικοί σταθμοί ζητά η ΚΕΔΕ

Να ενισχυθούν οι δημοτικοί παιδικοί σταθμοί ζητά η ΚΕΔΕ

three-little-girls-and-female-teacher-in-kindergartenΤη διασφάλιση των αναγκαίων πόρων για την προσαρμογή των δημοτικών παιδικών σταθμών στο νέο θεσμικό πλαίσιο, ζητά η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας.

Το θέμα συζητήθηκε εκτενώς στη συνεδρίαση της Επιτροπής Υγείας και Κοινωνικής Πρόνοιας της ΚΕΔΕ η οποία επεξεργάσθηκε και το σχέδιο της Κοινής Υπουργικής Απόφασης για την αδειοδότηση των δημοτικών παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών. Στο σχέδιο αυτό αφού ενσωματωθούν οι παρατηρήσεις των μελών της Επιτροπής θα εισαχθεί προς λήψη απόφασης από το Δ.Σ. της ΚΕΔΕ. Συζήτηση έγινε και για τις προτάσεις του Συλλόγου των Ιδιωτικών Μεγάλων και Μικρών Παιδικών Σταθμών για τις οποίες διατυπώθηκαν ενστάσεις.

Σε ανακοίνωση της ΚΕΔΕ τονίζεται ότι σήμερα οι δήμοι της χώρας με το δίκτυο των χιλιάδων κοινωνικών δομών που διαθέτουν, προσφέρουν ποιοτικές και υψηλού επιπέδου υπηρεσίες στους πολίτες, αλλά και στις ευάλωτες ευπαθείς ομάδες και ως εκ τούτου ζητά την διασφάλιση της λειτουργίας τους, την ενίσχυση και την αναβάθμισή τους.

Επίσης, η Επιτροπή στηρίζει τη θέσεις του Συλλόγου των Εργαζομένων στα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ),απορρίπτοντας κατηγορηματικά την πρόταση του Συλλόγου των Ιδιωτικών Μεγάλων και Μικρών Παιδικών Σταθμών για κατάργηση των σημαντικών αυτών δομών.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Design by | WebOlution & Powered by | Access Point
Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.