Αρχική InfoSchool Εκπαιδευτικά Νέα Να επανασχεδιαστεί ο τρόπος διδασκαλίας της Φυσικής ζητά η Ένωση Ελλήνων Φυσικών

Να επανασχεδιαστεί ο τρόπος διδασκαλίας της Φυσικής ζητά η Ένωση Ελλήνων Φυσικών

kathigites853Να επανασχεδιαστεί ο τρόπος διδασκαλίας του μαθήματος της Φυσικής, προτείνει η Ένωση Ελλήνων Φυσικών με αφορμή τα φετινά θέματα των Πανελλαδικών Εξετάσεων, τα οποία έκρινε ως αντιπαιδαγωγικά.

Όπως προκύπτει από πληροφορίες που προέρχονται από βαθμολογικά κέντρα, δεν υπάρχει διαβάθμιση στις βαθμολογίες των υποψηφίων στο μάθημα της Φυσικής κατεύθυνσης, ενώ η τεράστια μάζα των μαθητών συγκεντρώνει βαθμούς κάτω από τη βάση.

«Η Φυσική εξηγεί τα φαινόμενα όχι λύνοντας τύπους, αλλά βγάζοντας συμπεράσματα, οδηγώντας δηλαδή στην κατεύθυνση των εννοιών. Εμείς ως Ένωση Ελλήνων Φυσικών, διαπιστώνοντας το κενό που υπάρχει κάναμε μια διαδρομή σε όλη την Ελλάδα διδάσκοντας σε περισσότερους από 20.000 μαθητές φέτος μέσω της εκπαιδευτικής δράσης «Η ΦΥΣΙΚΗ ΜΑΓΕΥΕΙ» τα μονοπάτια γνώσης, της μοναδικής αυτής επιστήμης», επισημαίνει ο Α” Αντιπρόεδρος της ΕΕΦ Παναγιώτης Φιλντίσης.

Η Ένωση Ελλήνων Φυσικών τονίζει την ανάγκη αναβάθμισης του μαθήματος της Φυσικής ως βασικό μάθημα Γενικής Παιδείας τόσο στα Γενικά Λύκεια όσο και στα ΕΠΑΛ, αλλά και τη συνεργασία των πανεπιστημιακών, των μάχιμων εκπαιδευτικών και των σχολικών συμβούλων, ενώ επισημαίνει την ανάγκη συμμετοχής της ΕΕΦ και άλλων επιστημονικών ενώσεων, ως ισότιμοι συνομιλητές του Υπουργείου Παιδείας στον καθορισμό αναλυτικών προγραμμάτων ύλης και ωρών διδασκαλίας.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.