Αρχική InfoMommy Συμβουλές Να γιατί δεν πρέπει να καθαρίζετε τα πιάτα πριν τα βάλετε στο πλυντήριο!

Να γιατί δεν πρέπει να καθαρίζετε τα πιάτα πριν τα βάλετε στο πλυντήριο!

Πολλές νοικοκυρές συνηθίζουν να πλένουν και να καθαρίζουν ελαφρώς τα πιάτα πριν τα τοποθετήσουν στο πλυντήριο. Οι ειδικοί μάς αποκαλύπτουν για ποιους λόγους δεν πρέπει να καθαρίζετε τα πιάτα πριν τα βάλετε στο πλυντήριο.

Αν τα πιάτα δεν είναι βρώμικα, το απορρυπαντικό δεν "δουλεύει". Οι ειδικοί τονίζουν ότι δεν πρέπει να ξεπλένετε τα πιάτα σας πριν τα βάλετε στο πλυντήριο γιατί έτσι αναστέλλεται η λειτουργία του απορρυπαντικού. Τα περισσότερα απορρυπαντικά αποτελούνται από ένζυμα που προσκολλώνται στα σωματίδια των τροφών. Αν δεν υπάρχουν υπολείμματα τροφίμων, τα ένζυμα δεν έχουν πού να προσκολληθούν και αποβάλλονται. Έτσι, τα πιάτα σας δεν καθαρίζονται καλά.

Τip: Μην πλένετε τα πιάτα σας κανονικά με σφουγγάρι και νερό. Απλά αφαιρέστε μόνο τα πολλά υπολείμματα τροφών για να μην βουλώσει το φίλτρο του πλυντηρίου.

Τα πιάτα δεν βγαίνουν πιο καθαρά όταν τα ξεπλένετε: Είτε ξεπλύνετε τα πιάτα σας είτε όχι, πριν τα τοποθετήσετε στο πλυντήριο, δεν πρόκειται να βγουν πιο καθαρά. Στο παρελθόν, στα πρώτα πλυντήρια πιάτων, κάτι τέτοιο μπορεί να ίσχυε. Τα πλυντήρια νέας τεχνολογίας, όμως, είναι πολύ πιο «έξυπνα» και διαθέτουν προηγμένη τεχνολογία ψεκασμού. Συγκεκριμένα, οι αισθητήρες των νέων πλυντηρίων μπορούν να ανιχνεύσουν πόσο βρώμικα είναι τα πιάτα σας. Οι ειδικοί τονίζουν ότι όσες έρευνες έγιναν τελευταία, έδειξαν πως η πρόπλυση των πιάτων δεν βοηθάει καθόλου στον καθαρισμό τους.

Διαβάστε τη συνέχεια στο spirossoulis.com


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Design by | WebOlution & Powered by | Access Point
Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.


Όλα όσα αφορούν εσάς και το παιδί σας
τώρα στο e-mail σας

Εγγραφή στο Newsletter