Αρχική InfoMommy Σχέσεις Να γιατί δεν πρέπει να χρησιμοποιείτε το κινητό για ξυπνητήρι!

Να γιατί δεν πρέπει να χρησιμοποιείτε το κινητό για ξυπνητήρι!

Η κακή συνήθεια με το κινητό να παίρνει το ρόλο του ξυπνητηριού μπορεί να σε βλάψει όχι μόνο στο να... αργήσεις αλλά και σε τομείς που δεν είχες φανταστεί. Και ναι, μπορεί το κινητό - ξυπνητήρι σου να ευθύνεται για τις κρίσεις άγχους και το stress μέσα στην ημέρα!

Η φωτεινή οθόνη

Πριν κοιμηθείς, προφανώς θα ρυθμίσεις το ξυπνητήρι για να σηκωθείς το πρωί, κάτι το οποίο έχει αρνητικό αντίκτυπο. Η φωτεινή οθόνη θα είναι το τελευταίο πράγμα πριν κλείσεις τα μάτια σου, κάτι το οποίο οι επιστήμονες απαγορεύουν για έναν καλύτερο ύπνο. Όπως αναφέρουν οι ειδικοί, ο ανθρώπινος εγκέφαλος χρειάζεται τουλάχιστον 4 ώρες πριν τον ύπνο να μην έχει δει φωτεινή οθόνη!

Τηλέφωνα πρωί-πρωί

Όταν ξυπνήσεις το πρωί, το να πιάσεις το κινητό στο χέρι δεν είναι και η καλύτερη κίνηση. Λογικά, εκτός από το ξυπνητήρι, θα κοιτάξεις τα emails σου, αν είχες μήνυμα ή κάποια αναπάντητη. Αν ξυπνήσεις σε αυτούς τους ρυθμούς, τότε η μέρα σου ξεκινάει με άγχος με ό,τι συνεπάγεται αυτό στον οργανισμό.

Πιάνεις την κουβέντα στο Facebook

Αν το βράδυ ακούσεις στον ύπνο σου τον ήχο ότι έχεις μήνυμα στο Facebook, τότε πιθανότατα θα ξυπνήσεις και δεν θα... κοιμηθείς ξανά. Επίσης, αν δεν έχεις ύπνο, τότε θα πιάσεις το κινητό σου για να κάνεις μια... βόλτα στο δημοφιλές μέσο κοινωνικής δικτύωσης και κάπως έτσι θα μείνεις άυπνη!

Διαβάστε τη συνέχεια στο followme.gr


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.