Αρχική InfoBaby 12-36 μηνών Να γίνουν δεκτές όλες οι αιτήσεις για τους παιδικούς σταθμούς και τα ΚΔΑΠ ζητά ο Γ. Πατούλης

Να γίνουν δεκτές όλες οι αιτήσεις για τους παιδικούς σταθμούς και τα ΚΔΑΠ ζητά ο Γ. Πατούλης

Έκκληση προς την υπηρεσιακή κυβέρνηση και τα αρμόδια υπουργεία απευθύνει ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ) και δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, προκειμένου να μην βρεθεί κανένα παιδί από αυτά που πληρούν τις προϋποθέσεις, εκτός του προγράμματος «Εναρμόνισης Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής».Το πρόγραμμα αφορά τη δωρεάν φιλοξενία, με χρηματοδότηση ΕΣΠΑ , παιδιών στους βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς, στα ΚΔΑΠ και τα ΚΔΑΠμεΑ.

Επιπλέον, ο κ. Πατούλης ζητεί την ανάληψη πρωτοβουλίας από την υπηρεσιακή κυβέρνηση προκειμένου να εξασφαλιστεί η τοποθέτηση όλων των παιδιών με αναπηρία στις υπάρχουσες δομές και στις διαθέσιμες θέσεις των Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών με Αναπηρία.

Η ΚΕΔΕ τονίζει ότι το πρόγραμμα «Εναρμόνισης Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής», ολοκληρώθηκε με σημαντική καθυστέρηση με συνέπεια τη μετάθεση υλοποίησης του από την 1 Σεπτεμβρίου στις 15 Σεπτεμβρίου.
Επίσης σημειώνει ότι από τα 121.683 παιδιά, που οι μητέρες τους υπέβαλαν αιτήσεις, στο πρόγραμμα εντάχθηκαν μόνο 81.003 παιδιά, μένοντας εκτός δομών και προγραμμάτων 40.680 παιδιά. Σύμφωνα με την ΚΕΔΕ , ένα μεγάλο ποσοστό από τα παιδιά αυτά διαθέτει όλα τα αναγκαία προαπαιτούμενα για να ενταχθεί στο πρόγραμμα.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΚΕΔΕ , κ. Πατούλη , «η έλλειψη χρημάτων οδηγεί ουσιαστικά εκτός δομών αρκετές χιλιάδες παιδιά, γεγονός το οποίο οφείλεται στην άρνηση της απελθούσας κυβέρνησης να δεχθεί τις ομόφωνες αποφάσεις των συλλογικών οργάνων της Αυτοδιοίκησης, που έκαναν λόγο για κατάργηση της ρήτρας 70%-30% και για έγκριση πλήρους χρηματοδότησης του προγράμματος».


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.