“Να μεταφέρεται το παιδί σου σε κάψουλα λόγω κορωνοϊού”: Συγκλονίζει η μαρτυρία για την αεροδιακομιδή μωρού από τη Χίο

Η μετάλλαξη Δέλτα πολιορκεί την Ελλάδα με το τέταρτο κύμα να βρίσκεται προ των πυλών. Ωστόσο η κρίσιμη παράμετρος όπως επισημαίνουν οι ειδικοί τις τελευταίες ώρες δεν είναι η έκταση της διασποράς και ο αριθμός των κρουσμάτων αλλά ο αριθμός των νοσηλειών και των ασθενών που θα χρειστούν μηχανική υποστήριξη στις ΜΕΘ.

Χίος: Αεροδιακομιδή βρέφους 30 ημερών και 12χρονου με κορωνοϊό

Πριν λίγες μέρες δημοσιεύσαμε την είδηση ότι δυο παιδιά ηλικίας 12 ετών και 30 ημερών μεταφέρθηκαν εσπευσμένα με αεροδιακομιδή από τη Χίο και νοσηλεύονται στο νοσοκομείο Παίδων «Η Αγία Σοφία» ενώ νοσεί επίσης και ο πατέρας τους πουείναι ανεμβολίαστος και νοσηλεύεται στη ΜΕΘ του νοσοκομείου Χίου. Σημειώνεται πως κανείς εκ των τριών ασθενων δεν έχει γνωστό υποκείμενο νόσημα.

Η μαρτυρία της συνοδού των παιδιών στην αεροδιακομιδή

Τις τελευταίες ώρες το γύρο του διαδικτύου κάνει η ανάρτηση της Κασσάνδρας Καρούζη που συμμετείχε στην εν λόγω αεροδιακομιδή με C 130. Η μαρτυρία της είναι αυτούσια η δημόσια ανάρτηση της σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης σε μια προσπάθεια να αφυπνίσει τους γονείς για τη σημασία του εμβολιασμού τους καθώς και για το γεγονός ότι σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να θεωρούμε ότι ο ιός δεν απειλεί την υγεία των παιδιών.

Η ανάρτησή της

Στη φωτογραφία βλέπουμε τα δυο περιστατικά Κοβιντ που διακομισαμε από Χίο για Αθήνα.

Αυτό που δεν βλέπουμε είναι ότι στην πρώτη κάψουλα το περιστατικό είναι ένα νεογνό (!!!) που βρίσκεται στην αγκαλιά του μπαμπά του, ο οποίος μέχρι και την στιγμή που μπήκε στην κάψουλα με το μωράκι του ήταν αρνητικός.

Η ηλικια και των δυο νοσούντων είναι πολύ μικρή καθώς και το δεύτερο περιστατικό είναι ένα έφηβο αγοράκι χωρίς καμία συνοδεία. Οι γονείς του , θετικοί κ εκείνοι, παρέμειναν στην Χίο. Καθώς μια εικόνα χίλιες λέξεις, δεν θα πω κάτι επιπλέον.

Δεν θα πώ για την κρατική ευθύνη ούτε και για το αν διαχειρίζεται αποτελεσματικά την κρίση, ουτε για την ελλιπέστατη ή όχι ενημέρωση- επεξήγηση του τι συμβαίνει στους πολίτες, ούτε για τις διφορούμενες απόψεις και κατευθυντήριες από τους εκπροσώπους υγείας σχετικά με την πανδημία, ούτε για τα ανεξέλεγκτα πάρτυ στα κυκλαδίτικα νησιά ή την κατάργηση της μάσκας σε χώρους μεγάλου συνωστισμού, ούτε για την ατομική ευθύνη που από μόνη της δε φτάνει αλλά δυστυχώς αυτή έχουμε εύκαιρη τώρα (αργότερα θα έχουμε την κάλπη κ άλλους τρόπους), ούτε για τις θεωρίες συνωμοσίας ,τσιπάκια κ τεστ μαγνητισμού , ούτε για αρνητές , ούτε για τον αν , αντί να προσπαθούμε όλοι και ο καθένας ξεχωριστά, για το συλλογικό καλό, σπαταλάμε χρόνο να σχολιάζουμε δηλώσεις διασήμων και να αναλύουμε αν ο ιός προήλθε από νυχτερίδες ή πειράματα σε εργαστήρια (λες και τώρα αυτό έχει σημασία), ούτε ότι ..

αν ψαχτούμε πραγματικά, αντί να αναπαράγουμε αβάσιμες βλακείες (αναζητώντας ποια είναι η πιό αληθοφανή), ίσως βρουμε κάτι που λέγεται κόστος όφελος (και ποιο υπερισχύει).

Θα πω μονάχα ότι τέτοιες «εικόνες» βλέπουμε σχεδόν καθημερινά.. εμείς .. που δεν είμαστε νοσηλευτές – γιατροί (όποτε αν επεκτείνουμε λίγο την κλίμακα στο μυαλό μας μπορούμε να φανταστούμε τι επικρατεί).

«Ας βάλουμε τον εαυτό μας σε μια κάψουλα με ένα βρέφος στην αγκαλιά…»

Ο καθένας λοιπόν κάνοντας εικόνα τον εαυτό του μέσα σε μια κάψουλα (με η χωρίς το νεογνό του αγκαλιά), ή τους γονείς του ή τα παιδιά του , και επιθυμώντας πραγματικά να ενημερωθεί , νομίζω ότι θα καταλήξει στο πως πρέπει να λειτουργήσει στην καθημερινότητα του με υπευθυνότητα προς τον εαυτό του αλλά και τους γύρω του. 

Το post της συνοδού