Αρχική InfoMommy Συμβουλές Να τι συμβαίνει όταν δεν αλλάζετε σεντόνια κάθε εβδομάδα

Να τι συμβαίνει όταν δεν αλλάζετε σεντόνια κάθε εβδομάδα

Πόσοι από εσάς έχετε παραμελήσει να αλλάξετε τα σεντόνια σας για περισσότερο από μία εβδομάδα; Ακόμα και εάν εσείς πλένεστε καθημερινά και δεν λερώνετε τα σεντόνια με τρόφιμα, αυτά δεν παύει να εμποτίζονται με τον ιδρώτα και τα σωματικά υγρά σας, γεγονός που κάνει το εβδομαδιαίο καθάρισμα απαραίτητο.

Σύμφωνα με την Mary Marlowe Leverette, ειδική σε θέματα καθαριότητας υφασμάτων, ακόμα και εάν τα σεντόνια σας φαίνονται καθαρά, δεν παύει να κρύβουν διάφορους κινδύνους για την υγείας σας.

Η αλήθεια είναι ότι δεν αναφερόμαστε μόνο στα ακάρεα που ορισμένες φορές κρύβονται στις ίνες των υφασμάτων και που μπορεί να προκαλέσουν άσθμα και αλλεργίες, αλλά σε στοιχεία που θα βρει κανείς σε όλα τα χρησιμοποιημένα σεντόνια: σάλιο, εκκρίσεις των γεννητικών οργάνων, ακόμα και ίχνη ούρων και κοπράνων.

Όλα αυτά, μαζί με τον ιδρώτα και το λάδι που απελευθερώνεται από τους πόρους μας, εμποτίζονται στα υφάσματα και εάν δεν καθαριστούν όταν πρέπει, μπορεί να καταλήξουν στα στρώματα και τα μαξιλάρια μας. Μόνο που τότε θα είναι πολύ δύσκολο να καθαριστούν.

Η κ. Leverette προειδοποιεί ότι εάν έχουμε πληγές στο σώμα μας και κοιμόμαστε σε βρώμικα σεντόνια, αυξάνονται οι πιθανότητες αυτές να μολυνθούν, ενώ είναι δυνατή και η μετάδοση διαφόρων ειδών δερματικών μυκητιάσεων.

Σε συνεργασία με την Huffingtonpost.gr


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.