Αρχική InfoMommy Πολιτισμός - Σεμινάρια Ναυάγια και υποβρύχιες πολιτείες στο Μουσείο Ενάλιων Αρχαιοτήτων του Πειραιά

Ναυάγια και υποβρύχιες πολιτείες στο Μουσείο Ενάλιων Αρχαιοτήτων του Πειραιά

23961_silo

Σε 4 χρόνια ο Πειραιάς θα επιδεικνύει ένα μοναδικό απόκτημα: το Μουσείο Ενάλιων Αρχαιοτήτων .

Στο μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας, το Μουσείο αυτό θα δίνει τη δυνατότητα στους επισκέπτες να θαυμάσουν μοναδικούς αρχαιολογικούς θησαυρούς από ναυάγια και υποβρύχιες πολιτείες.

107910

Στο μοναδικό για τα ελληνικά αλλά και για τα διεθνή μουσειακά δεδομένα, Μουσείο θα δοθεί προτεραιότητα στον αρχαιολογικό χαρακτήρα του καθώς και στην ισόρροπη ανάπτυξη μεταξύ αρχαιολογικών ευρημάτων και νέων τεχνολογιών, προκειμένου να διασφαλιστεί η ανάδειξη του αρχαιολογικού υλικού του Μουσείου, μεγάλο μέρος του οποίου θα εκτεθεί για πρώτη φορά στο ευρύ κοινό.

Το Μουσείο θα έχει εκπαιδευτικό ρόλο για το σύνολο των επισκεπτών, ανεξαρτήτως ηλικίας και αναμφισβήτητα θ’ αποτελέσει δημοφιλής ταξιδιωτικός προορισμός και στάση των επιβατών των κρουαζιερόπλοιων του μεγαλύτερου λιμανιού της χώρας.

107906

Για όσους ανυπομονούν να πάρουν μία ιδέα απ΄ το Μουσείο Ενάλιων Αρχαιοτήτων , στην Πέτρινη Αποθήκη στην Ακτή Βασιλειάδη, από τις 28/3 έως τις 9/4 θα παρουσιάζονται όλες οι μελέτες του αρχιτεκτονικού διαγωνισμού προσχεδίων για τη μετατροπή του μεσοπολεμικού Σιλό σε μουσείο - φυσικά και το… κτίριο-καράβι που κέρδισε την ψήφο της κριτικής επιτροπής.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.