Αρχική InfoMommy Υγεία Νέα εφαρμογή για κινητά και tablets υπόσχεται θεραπεία για τον καρκίνο

Νέα εφαρμογή για κινητά και tablets υπόσχεται θεραπεία για τον καρκίνο

hardware_vizioTablet_PrintΛαμβάνοντας υπόψη πόσες ώρες σπαταλάμε παίζοντας παιχνίδια σε κινητά και tablets, ήταν θέμα χρόνου κάποιος να αξιοποιήσει τον χαμένο αυτό χρόνο για καλό σκοπό.

Το Κέντρο Έρευνας για τον Καρκίνο στην Αγγλία δημιούργησε ένα παιχνίδι που θα μπορούσε να βοηθήσει τους επιστήμονες να εντοπίζουν τα ελαττωματικά γονίδια.

Πρόκειται για το “Play to Cure: Genes in Space” και είναι παρόμοιο με το γνωστό “Space Invaders”. Καθώς οι παίκτες περιηγούνται ανάμεσα σε αστεροειδείς στην οθόνη της συσκευής τους, στην ουσία συμβάλλουν στη δημιουργία νέων γενετικών μοτίβων.

unnamedΠροκειμένου να δημιουργήσουν το παιχνίδι, οι ειδικοί συνέλεξαν δεδομένα από 2.000 ασθενείς με καρκίνο του μαστού στο Ηνωμένο Βασίλειο και τον Καναδά. Στοιχεία που λαμβάνονται από τα γονίδια αυτών των ασθενών θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για να δημιουργήσουν ένα νέο γενετικό πρότυπο.

Κάθε φορά που οι ασθενείς θα παίζουν το παιχνίδι, τα πρότυπα αυτά θα ανατροφοδοτούν τους επιστήμονες οι οποίοι θα ανιχνεύουν τα ελαττωματικά γονίδια και στη συνέχεια θα είναι σε θέση να αναπτύσσουν νέα φάρμακα που θα στοχεύουν σε συγκεκριμένες γενετικές βλάβες.

genes_game.cc671160837.originalΤο παιχνίδι διατίθεται δωρεάν για iOS και Android, ενώ περισσότεροι από 1.700 χρήστες έχουν ήδη κατεβάσει την εφαρμογή. Όσο περισσότεροι άνθρωποι παίζουν το παιχνίδι, τόσο πιο ακριβή είναι τα αποτελέσματα. Όταν η εφαρμογή φτάσει τα 10.000 downloads, μόνο τότε οι επιστήμονες θα αρχίσουν να αναλύουν τα δεδομένα.

Η Hannah Keartland από το κέντρο έρευνας για τον καρκίνο του Πανεπιστημίου Cambridge αναφέρει: “Δεν είναι μόνο ένα διασκεδαστικό παιχνίδι, αλλά κάθε δευτερόλεπτο που οι ασθενείς χρησιμοποιούν την εφαρμογή βοηθούν άμεσα το έργο μας, ώστε να μπορέσουμε κάποια μέρα να θεραπεύσουμε όλους τους καρκινοπαθείς. Αν το παιχνίδι αποδειχθεί επιτυχημένο, θα μπορέσει να χρησιμοποιηθεί για να εξετάσουμε τα δεδομένα για άλλους τύπους καρκίνου, όπως του προστάτη και του καρκίνου του πνεύμονα”.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.