Αρχική InfoMommy Υγεία Νέα επιστημονικά δεδομένα για τη Θεραπεία της Σκλήρυνσης κατά Πλάκας

Νέα επιστημονικά δεδομένα για τη Θεραπεία της Σκλήρυνσης κατά Πλάκας

multiple sclerosis

Σήμερα, περισσότεροι από 71.000 ασθενείς με ΣΚΠ που λαμβάνουν θεραπεία με φινγκολιμόδη, εμφανίζουν θετικά αποτελέσματα σε ό,τι αφορά τη μείωση της εγκεφαλικής ατροφίας.  Πιο συγκεκριμένα, τα νέα επιστημονικά δεδομένα που παρουσιάστηκαν στο Συνέδριο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την Έρευνα και τη Θεραπεία της Σκλήρυνσης κατά Πλάκας (ECTRIMS) επιβεβαιώνουν την μακροπρόθεσμη αποτελεσματικότητα της φινγκολιμόδης στη βελτίωση της μείωσης του όγκου του εγκεφάλου και των ποσοστών υποτροπής της σκλήρυνσης κατά πλάκας σε πραγματικό περιβάλλον.
Ενθαρρυντικά αποτελέσματα που αποδεικνύουν τα οφέλη της φινγκολιμόδης σε περιστατικά ασθενών με σκλήρυνση κατά πλάκας (ΣΚΠ) παρουσιάστηκαν στο 29ο Συνέδριο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την Έρευνα και τη Θεραπεία της Σκλήρυνσης κατά Πλάκας (ECTRIMS) που πραγματοποιήθηκε στην Κοπεγχάγη της Δανίας. Τα νέα αυτά επιστημονικά δεδομένα παρατηρήθηκαν σε ασθενείς που έπαιρναν φινγκολιμόδη, είτε στα πλαίσια κλινικών μελετών είτε από τον θεράποντα ιατρό τους, Τα στοιχεία αυτά αυξάνουν τη βάση δεδομένων, που πλέον απαριθμεί περισσότερους από 71.000 ασθενείς με ΣΚΠ που λαμβάνουν θεραπεία με φινγκολιμόδη.

Τα νεότερα δεδομένα απέδειξαν ότι η συνεχιζόμενη θεραπεία με φινγκολιμόδη βελτίωσε τη μείωση της εγκεφαλικής ατροφίας στους ασθενείς με ΣΚΠ σε σύγκριση με την καθυστέρηση της θεραπείας με φινγκολιμόδη κατά δύο έτη. Αυτά τα στοιχεία ενισχύουν τις γνώσεις μας σχετικά με τη συσχέτιση μεταξύ μείωσης της εγκεφαλικής ατροφίας και της αναπηρίας, υπογραμμίζοντας την ανάγκη για αποτελεσματική αντιμετώπιση της εγκεφαλικής ατροφίας στους ασθενείς με ΣΚΠ.

Τα οφέλη της φινγκολιμόδης

Η φινγκολιμόδη εκτός από το ότι καθυστερεί την εξέλιξη της εγκεφαλικής ατροφίας και την προοδευτική επιδείνωση της νόσου, φαίνεται ότι μειώνει κατά 50% τον κίνδυνο υποτροπής σε σύγκριση με τις ενέσιμες θεραπείες με ιντερφερόνες ή oξική γλαριταμέρη.

Όπως ανέφεραν ειδικοί επιστήμονες ο έλεγχος των υποτροπών και η πρόληψη της αναπηρίας που προκαλεί η εγκεφαλική ατροφία είναι οι κύριοι στόχοι της θεραπείας ασθενών με σκλήρυνση κατά πλάκας.

Η φινγκολιμόδη (Gilenya®) η παρασκευή της οποίας γίνεται από την ελβετική φαρμακευτική εταιρεία Novartis είναι η πρώτη και μόνη από του στόματος θεραπεία που έχει εγκριθεί για την αντιμετώπιση υποτροπιαζουσών μορφών ΣΚΠ και που προσφέρει πρώιμο και μακρόχρονο περιορισμό του ποσοστού μείωσης του όγκου του εγκεφάλου και σταθερή υψηλή αποτελεσματικότητα σε όλες τις βασικές μετρήσεις δραστηριότητας της νόσου.
Η φινγκολιμόδη θεωρείται ότι δρα προλαμβάνοντας την έξοδο των λεμφοκυττάρων (τα κύτταρα που προκαλούν φλεγμονές και βλάβες στο ΚΝΣ) από τους λεμφοειδείς ιστούς, μειώνοντας άρα την εισχώρησή τους στο κεντρικό νευρικό σύστημα και τη δυνατότητα για πρόκληση βλαβών.
Πηγή: http://www.reuters.com/article/2013/09/25/idUSnHUGdjdH+71+ONE20130925


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.