Αρχική InfoBaby Τοκετός Νέα έρευνα συνδέει τα κιλά της εγκυμοσύνης με την εμφάνιση διαβήτη

Νέα έρευνα συνδέει τα κιλά της εγκυμοσύνης με την εμφάνιση διαβήτη

© Copyright 2013 CorbisCorporationΟι μητέρες που αδυνατούν να χάσουν τα κιλά της εγκυμοσύνης μέσα σε χρονικό διάστημα ενός έτους από τον τοκετό, έχουν πολύ υψηλότερο κίνδυνο εμφάνισης διαβήτη και προβλημάτων με την καρδιά, σύμφωνα με νέα μελέτη.

Οι επιστήμονες από το Mount Sinai Hospital στο Τορόντο του Καναδά αποφάσισαν να εφαρμόσουν τη θεωρία, παρακολουθώντας τους παράγοντες κινδύνου κατά τους πρώτους 12 μήνες μετά τον τοκετό.

Εξέτασαν περισσότερες από 300 γυναίκες καθ’ όλη τη διάρκεια της εγκυμοσύνης τους και ένα χρόνο μετά τον τοκετό και διαπίστωσαν ότι τα 3/4 των γυναικών που έχασαν έστω μερικά από τα κιλά της εγκυμοσύνης ύστερα από ένα χρόνο, βρέθηκαν να έχουν υγιή επίπεδα χοληστερόλης και αρτηριακής πίεσηςΑντίθετα, το υπόλοιπο 1/4 παρουσίασε εμφανή αύξηση των παραγόντων κινδύνου για διαβήτη και καρδιαγγειακές νόσους.

Η μελέτη που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Diabetes Care, αποκάλυψε ότι οι αυξημένοι παράγοντες κινδύνου δεν μπορούν να γίνουν εμφανείς στους τρεις μήνες μετά τον τοκετό.

Ο επικεφαλής της μελέτης Dr. Ravi Retnakaran, ενδοκρινολόγος και αναπληρωτής Καθηγητής στο Πανεπιστήμιο του Τορόντο, αναφέρει: “Αυτό σημαίνει ότι το διάστημα των εννέα μηνών, μέχρι τη συμπλήρωση ενός έτους μετά τον τοκετό, είναι μια κρίσιμη στιγμή για τις γυναίκες για να εξασφαλίσουν ότι θα χάσουν τουλάχιστον ένα μέρος του βάρους της εγκυμοσύνης”.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.