Αρχική InfoMommy Υγεία Nέα εταιρική ταυτότητας για τη Merck, κορυφαία εταιρεία επιστημών και τεχνολογίας υγείας

Nέα εταιρική ταυτότητας για τη Merck, κορυφαία εταιρεία επιστημών και τεχνολογίας υγείας

Η Merck είναι μία κορυφαία εταιρεία επιστημών και τεχνολογίας στην υγεία, τις βιοεπιστήμες και τα υλικά υψηλής απόδοσης. Η ριζική αναμόρφωση της εμφάνισης καθώς και η εισαγωγή ενός νέου λογοτύπου αντικατοπτρίζει την αλλαγή της σε μία παγκόσμια εταιρεία επιστημών και τεχνολογίας. Συγχρόνως, έχει απλοποιηθεί ο διασχηματισμός του εταιρικού brand σε επιχειρησιακό επίπεδο. Εκτός ΗΠΑ και Καναδά, η εταιρεία θα δραστηριοποιείται εξ ολοκλήρου ως Merck.

Η επένδυση στην εμπορική επωνυμία της Merck είναι μέρος του στρατηγικού προγράμματος μετασχηματισμού και ανάπτυξης "Fit for 2018", το οποίο περιλαμβάνει την εστίαση σε καινοτόμες, βασισμένες στην τεχνολογία, επιχειρηματικές δραστηριότητες και τον εκσυγχρονισμό και την επέκταση της παγκόσμιας έδρας στο Darmstadt της Γερμανίας. Εκπέμπει επίσης μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση και ταυτόχρονα πιο ξεκάθαρη ταυτότητα, αντικατοπτρίζοντας το χαρακτήρα της Merck και συνδέοντας την υπερηφάνειά της για τα σχεδόν 350 έτη κουλτούρας με την επιστημονική αναζήτηση και το πάθος για έρευνα.

  • Η ριζική αναμόρφωση της εταιρικής ταυτότητας (brand) αντικατοπτρίζει την αλλαγή σε μία εταιρεία επιστημών και τεχνολογίας
  • Η Merck Serono και η Merck Millipore γίνονται Merck

«Η Merck έχει αλλάξει ριζικά τα τελευταία δέκα χρόνια», τόνισε ο Karl-Ludwig Kley, Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου και Διευθύνων Σύμβουλος. «Έχουμε εξελιχθεί από έναν κλασικό προμηθευτή φαρμακευτικών και χημικών προϊόντων σε μία παγκόσμια εταιρεία τεχνολογίας. Με το μοναδικό συνδυασμό υψηλής εξειδίκευσης του βιοφαρμακευτικού κλάδου, του κλάδου των βιοεπιστημών και των υλικών υψηλής απόδοσης που διαθέτουμε, είμαστε σήμερα σε θέση να προσφέρουμε λύσεις που στηρίζουν τις παγκόσμιες τάσεις, όπως η υγεία και η ψηφιοποίηση. Με πλήρως ανανεωμένη εταιρική ταυτότητα, επικοινωνούμε αυτή τη νέα μας κατεύθυνση, απ’ ευθείας, σε κάθε έναν από τους πελάτες μας, τους συνεργάτες μας και όλους τους ενδιαφερόμενους. Θέλουμε να είμαστε αναγνωρίσιμοι και να παραμείνουμε ορατοί ως Merck σε όλο τον κόσμο, ώστε να ενισχύσουμε την ευρέως γνωστή εμπορική επωνυμία μας. Γι’ αυτό συνειδητά εξελίξαμε τα χαρακτηριστικά μας, εστιάζοντας σε μια νεανική και εντυπωσιακή εικόνα».

Με το σχεδιασμό της νέας εταιρικής ταυτότητας, οι πρώην ανεξάρτητες εμπορικές επωνυμίες Merck Serono και Merck Millipore θα καταργηθούν. Η Merck Serono θα δραστηριοποιείται ως ο βιοφαρμακευτικός επιχειρηματικός τομέας της Merck και η Merck Millipore ως ο τομέας βιοεπιστημών της Merck. «Μετά τις δύο σημαντικές εξαγορές, τα εμπορικά σήματα της Merck Serono και της Merck Millipore μας βοήθησαν να τοποθετήσουμε στην αγορά τη δυαδικότητα των υφιστάμενων επιχειρήσεων και των επιχειρήσεων που αποκτήθηκαν. Και το πετύχαμε. Αυτός είναι ο λόγος που επιστρέφουμε στην επωνυμία με την οποία είμαστε γνωστοί εδώ και περίπου 350 χρόνια», πρόσθεσε ο Kley. Οι εμπορικές ονομασίες των προϊόντων, όπως κετουξιμάμπη ή ΜίΙΙίΟ, δεν θα επηρεαστούν από την αλλαγή αυτή.

MERCK_LOGO_Green Rich_RGB

Η Merck διατηρεί τα δικαιώματα της επωνυμίας και του ονόματος Merck παγκοσμίως. Μοναδικές εξαιρέσεις αποτελούν οι ΗΠΑ και ο Καναδάς. Γι’ αυτό η εταιρεία θα συνεχίσει να δραστηριοποιείται σε αυτές τις δύο χώρες ως EMD Serono στο βιοφαρμακευτικό επιχειρηματικό τομέα, ως EMD Performance Materials στον επιχειρηματικό τομέα των υλικών υψηλής απόδοσης καθώς και ως EMD Millipore στον τομέα των βιοεπιστημών, μέχρι την ολοκλήρωση της προγραμματισμένης εξαγοράς της Sigma-Aldrich.

Η εικόνα της Merck είναι απολύτως καινούργια. Βασίζεται στην ιδέα μιας «ζωντανής» εταιρείας επιστημών και τεχνολογίας και είναι εμπνευσμένη από τα πολύχρωμα και πολύπλευρα σχήματα που βλέπει κανείς κάτω από ένα μικροσκόπιο. Ο νέος σχεδιασμός του brand της Merck διαθέτει εκφραστικά χρώματα και σχήματα, με επιστημονική εμφάνιση και αίσθηση. Αυτά αντικατοπτρίζονται επίσης στο νέο εταιρικό λογότυπο. Σε σύγκριση με το προηγούμενο, το νέο λογότυπο κάνει μία «ηχηρή τοποθέτηση»: το σχέδιό του είναι λιγότερο πολύπλοκο και μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε διάφορα χρώματα.

MERCK_LOGO_Rich_RGB


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.