Νέα στοιχεία στην υπόθεση του μικρού Μπεν – Κλιμάκιο Βρετανών αστυνομικών στην Ελλάδα

Τον φόβο της να εντοπιστεί νεκρός ο μικρός Μπεν, που χάθηκε στην Κω το καλοκαίρι του 1991, εκφράζει η μητέρα του Κέρι μετά την ενημέρωση που είχε από την αστυνομία στο Νότιο Γιορκσάιρ ότι κλιμάκιο αστυνομικών πρόκειται να επιστρέψει στην Ελλάδα, προκειμένου να εξετάσει ένα ενδεχόμενο που είχε εξαταστεί και το 2012.

«Τώρα είναι διαφορετικά. Είμαι φοβισμένη. Πιστεύω ότι η αστυνομία θα βρει τα κόκαλα του Μπεν. Πιστεύω ότι είναι νεκρός. Δεν έχουν ένα ακριβές σημείο που θα ψάξουν αλλά μου δίνουν την αίσθηση ότι είναι σίγουροι για την πληροφορία τους. Δεν ψάχνουν πλέον για έναν ζωντανό», δήλωσε η μητέρα του άτυχου παιδιού.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Daily Mirror, οι βρετανοί αστυνομικοί επιστρέφουν στην Ελλάδα για να εξακριβώσουν την πληροφορία ότι ο μικρός Μπεν, ο οποίος τότε ήταν 21 μηνών, μπορεί να έπεσε θύμα δυστυχήματος και συγκεκριμένα να συνεθλίβη από εκσκαφέα.

Πιο συγκεκριμένα, το ίδιο σενάριο εξετάστηκε και το 2012 όταν ο χειριστής εκσκαφέα Κωνσταντίνος Μπάρκας δήλωσε ότι την ημέρα που εξαφανίστηκε το παιδί είχε σκάψει ένα βαθύ χαντάκι, σε απόσταση μόλις 15 μέτρων από το σημείο που χάθηκαν τα ίχνη του.

Οι αστυνομικοί πρόκειται να επικεντρώσουν τις έρευνες σε δύο περιοχές όπου πέταξε μπάζα ο Μπάρκας και οι οποίες το 2012 δεν είχαν ερευνηθεί ενδελεχώς.

Ένας αγνώστων στοιχείων μάρτυρας φέρεται να έχει πει στους αστυνομικούς ότι είδε τον Μπάρκα, ο οποίος δεν ζει πια καθώς πέθανε από καρκίνο στο στομάχι, «να είναι ιδρωμένος και να τρέμει» μετά την επιστροφή του από το αστυνομικό τμήμα όπου πήγε να καταθέσει την ημέρα της εξαφάνισης του μικρού Μπεν. Με βάση αυτή τη μαρτυρία οι βρετανοί αστυνομικοί θα εξετάσουν πλέον το ενδεχόμενο αφενός ο Μπάρκας να γνώριζε ότι σκότωσε το παιδί και αφετέρου να υπήρξε μια συνωμοσία ανάμεσα στους φίλους του για να τον προστατεύσουν.