Αρχική InfoMommy Υγεία Νέα θεραπεία για το διαβήτη τύπου 2 με μία ένεση ημερησίως

Νέα θεραπεία για το διαβήτη τύπου 2 με μία ένεση ημερησίως

Ο διαβήτης τύπου 2 είναι μια εξελικτική νόσος, η οποία συχνά επιβάλει στα άτομα την έναρξη και στη συνέχεια την εντατικοποίηση της θεραπείας με ινσουλίνη για την επίτευξη ή τη διατήρηση των γλυκαιμικών στόχων με την πάροδο του χρόνου.

«Άνω του 50% των ατόμων με διαβήτη τύπου 2 που λαμβάνουν θεραπεία βασικής ινσουλίνης δεν επιτυγχάνουν γλυκαιμικό έλεγχο και διατρέχουν αυξημένο κίνδυνο ανάπτυξης επιπλοκών», τόνισε ο Ολύμπιος Παπαδημητρίου διευθυντής της Novo Nordisk Hellas.

«Παρόλο που η θεραπεία με ινσουλίνη είναι ιδιαίτερα αποτελεσματική, τα άτομα με διαβήτη τύπου 2 ενδέχεται να είναι απρόθυμα να εντατικοποιήσουν τη θεραπεία τους επειδή προτιμούν λιγότερες ενέσεις ή φοβούνται τις πιθανές παρενέργειες της αύξησης του βάρους και της υπογλυκαιμίας», επισήμανε ο ιατρικός διευθυντής της Novo Nordisk Ελλάς κ. Ευκλείδης Ράπτης.

Στην Ελλάδα κυκλοφορεί πλέον ο συνδυασμός βασικής ινσουλίνης degludec και αναλόγου GLP-1 liraglutide (IDegLira).  Σήμερα, η Novo Nordisk Ελλάς ανακοίνωσε την κυκλοφορία μιας νέας ινσουλίνης με δραστική ουσία insulin degludec/liraglurtide - συντομογραφία IDegLira για άτομα με διαβήτη τύπου 2.

Η IDegLira είναι ο πρώτος συνδυασμός βασικής ινσουλίνης [Tresiba® (ινσουλίνη degludec)] και αναλόγου GLP-1 [Victoza® (λιραγλουτίδη)] σε ένα στυλό.

Διαβάστε τη συνέχεια στο infowoman.gr


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Design by | WebOlution & Powered by | Access Point
Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.


Όλα όσα αφορούν εσάς και το παιδί σας
τώρα στο e-mail σας

Εγγραφή στο Newsletter