- Infokids.gr - https://www.infokids.gr -

Νέα τροπή στο θάνατο της Μαλένας – Το ενδεχόμενο πρόκλησης λευχαιμίας – Το σενάριο που εξετάζεται

Λέων: "Δεξιόχειρας ο δράστης της ασφυξίας στην Μαλένα" - Το σύμπτωμα που δεν έδωσε κανείς σημασία

Η έρευνα της Αστυνομίας για τους θανάτους των 3 παιδιών στην Πάτρα συνεχίζεται με αδιάκοπο ρυθμό. Στο στόχαστρο των ερευνών της Αστυνομίας έχει μπει ο θάνατος της 3.5 ετών Μαλένας και της 6.5 μηνών Ίριδας.  [2] Ο εισαγγελέας έδωσε εντολή για νέα ιατροδικαστικά πορίσματα, ενώ ανοίγει κύκλος καταθέσεων όλων των εμπλεκομένων, με στόχο να δοθούν απαντήσεις για τα αίτια θανάτου των κοριτσιών. Αυτό σημαίνει ότι οι όποιες εξελίξεις δρομολογούνται σε δεύτερο χρόνο.

H 33χρονη Ρούλα Πισπιρίγκου παρά το γεγονός πως οι δυο προηγούμενοι γονιδιακοί έλεγχοι δεν ανέδειξαν κανένα κληρονομικό ζήτημα επιμένει και σε τρίτο για να μάθει εάν υπάρχει ένοχο γονίδιο. [3]

Οι έρευνες προχωρούν και η αντίστροφη μέτρηση για τις νέες αποκαλύψεις έχει ήδη ξεκινήσει

Η ιατροδικαστής Ουρανία Δημακοπούλου μίλησε στην εκπομπή «Live News» [4] αναφορικά με τις ομοιότητες στους θανάτους της Μαλένας και της Τζωρτζίνας εξηγώντας πως και τα δύο παιδιά εμφάνιζαν μία κλινική εικόνα που οι γιατροί θεωρούσαν πως θα είχε καλή έκβαση, ωστόσο απεβίωναν. Οι γιατροί μάλιστα δεν είχαν ενημερώσει τους γονείς πως επίκειται θάνατος ή πως μπορεί να υπάρχει ενδεχόμενο αυτού.

Η κεταμίνη θα μπορούσε να οδηγήσει σε λευχαιμία;

Ερωτηθείσα αν μπορεί να προκληθεί μία μορφή καρκίνου με την παρατεταμένη χορήγηση κεταμίνης, [5] η ιατροδικαστής απάντησε πως θα πρέπει να διερευνηθεί και η πιθανότητα χορήγησης κάποια ουσίας που θα μπορούσε να δράσει ως τοξίνη, ως δηλητήριο στον οργανισμό και να προκαλέσει τη λευχαιμία. [6]

«Η αναισθησία και ό,τι έχει σχέση με την αναισθησία, υπάρχουν μελέτες που λένε πως εμποδίζει πολυάριθμες ανοσολογικές λειτουργίες» τόνισε η κ. Δημακοπούλου.

Επισήμανε πως η Μαλένα δεν είχε εμφανίσει τα ίδια επεισόδια με τη Τζωρτζίνα καθώς για να προκληθεί κάποιο επεισόδιο πρέπει ο ρυθμός χορήγησης και η ποσότητα να είναι συγκεκριμένες, γιατί πρόκειται και για δύο διαφορετικά προφίλ παιδιών.

Ο θάνατος της Μαλένας και τα ευρήματα στο ήπαρ

Η Μαλένα εισήχθη στο νοσοκομείο στα τέλη του Μαρτίου 2019, όπου διαγνώστηκε με λεμφοβλαστική λευχαιμία. Κατέληξε μετά από αιφνίδιο θάνατο, αφού είχε ολοκληρώσει με επιτυχία την πρώτη της χημειοθεραπεία. Οι τοξικολογικές εξετάσεις της, που σημειωτέον ήταν πανομοιότυπες με αυτές που έγιναν 2,5 χρόνια αργότερα στην αδελφή της, Τζωρτζίνα, ήταν «καθαρές». Οι ιστολογικές εξετάσεις αντιστοίχως εντόπισαν «κενοτοπιώδη εκφύλιση των ηπατικών κυττάρων», καθώς και «έντονη πνευμονική συμφόρηση», ευρήματα που, σύμφωνα με ιατροδικαστικές πηγές ενημέρωσης, παραπέμπουν σε θάνατο από ασφυξία. Στο πόρισμά της, πάντως, η αρμόδια ιατροδικαστής Χριστίνα Τσάκωνα απέδωσε τον θάνατό της σε ηπατική ανεπάρκεια.

Διαβάστε επίσης:

Νέα στοιχεία για την 3χρονη Κατερίνα που ξεψύχησε στο Ιπποκράτειο – Αιχμές του δικηγόρου της οικογένειας [7]

«Πόσο μικρούλι είναι»: Η ιστορία μίας γιαγιάς με το μικρότερο δισεγγονάκι της που μας συγκίνησε [8]

Τα παιδιά μεγαλώνουν γρήγορα, για αυτό απολαύστε κάθε στιγμή μαζί τους [9]