Αρχική InfoBaby 12-36 μηνών Νέα Υόρκη: Επιτυχής διαχωρισμός σιαμαίων αγοριών μετά από 13 μήνες

Νέα Υόρκη: Επιτυχής διαχωρισμός σιαμαίων αγοριών μετά από 13 μήνες

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η επέμβαση διαχωρισμού σε σιαμαία αγοράκια ηλικίας 13 μηνών που ήταν ενωμένα στο κεφάλι. Ο Anias και ο Jadon McDonald από το Ιλινόι των ΗΠΑ επέζησαν της επέμβασης, όμως η εξέλιξη της υγείας τους παραμένει ασαφής.

Η επέμβαση διαχωρισμού διήρκησε 16 ώρες και πραγματοποιήθηκε στο Παιδικό Νοσοκομείο του Ιατρικού Κέντρου Montefiore στο Μπρονξ. Οι γιατροί διαχώρισαν τα μωρά με τη βοήθεια μοντέλων εξελιγμένης τεχνολογίας, ωστόσο η διαδικασία διαχωρισμού των αγγείων αποδείχθηκε πιο περίπλοκη από το αναμενόμενο. Τα αγοράκια θα παραμείνουν διασωληνωμένα για περίπου μία εβδομάδα, καθώς οι γιατροί θέλουν να παρακολουθούν την εξέλιξη της υγείας τους.

Ο μικρός Anias παρέμεινε στο χειρουργικό τραπέζι περισσότερο από τον αδερφό του και φαίνεται να είναι πιο καταβεβλημένος από το διαχωρισμό του εγκεφαλικού ιστού. Για το λόγο αυτό, παρακολουθείται στενά ώστε να αποφευχθεί το ενδεχόμενο να πρηστεί ο εγκέφαλος και να υποστεί εγκεφαλικό.

«Βρισκόμαστε στο χείλος ενός απέραντου άγνωστου. Οι επόμενοι μήνες θα είναι κρίσιμης σημασίας σε ό,τι αφορά την ανάρρωση και δεν θα γνωρίζουμε μετά βεβαιότητας ότι τα παιδιά θα αναρρώσουν για διάστημα πολλών εβδομάδων», αναφέρει η μητέρα τους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα σιαμαία προκύπτουν σε περίπου μία στις 200.000 γεννήσεις, στο 50% των περιπτώσεων γεννιούνται νεκρά και περίπου το 1/3 επιβιώνει για μία ημέρα, σύμφωνα με το Ιατρικό Κέντρο του Πανεπιστημίου του Μέριλαντ.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.