Νέες οδηγίες: Πώς θα παραλαμβάνετε τα self test από το σχολείο αύριο

Επιδημιολόγοι: Η «Όμικρον» ανιχνεύεται καλύτερα σε δείγμα από το στόμα!

Νέες οδηγίες για το αυριανό κουδούνι στα σχολεία και τα self tests εξέδωσε το υπουργείο Παιδείας.

Οι βασικές αλλαγές στη λειτουργία των σχολείων είναι τρεις, με το υπ. Παιδείας να υπενθυμίζει ότι υπάρχει δυνατότητα για τηλεκπαίδευση στην περίπτωση που ένα τμήμα κλείσει λόγω κρουσμάτων. Ένα σημείο που προκάλεσε σύγχυση σε γονείς και μαθητές ήταν το τι θα ισχύσει για όλους όσοι δεν κατάφεραν να βρουν self test.

Τι θα κάνουν όσοι δεν βρήκαν self test στα φαρμακεία

Το υπ. Παιδείας, σε ανακοίνωσή του, ανέφερε ότι όσοι δεν βρήκαν self test θα μπορέσουν να τα προμηθεύονται από τα σχολεία. Σε νέα οδηγία του, όμως, διευκρινίζει ότι το self test δεν θα γίνεται εντός της σχολικής μονάδας.

Από τις 7:00 το πρωί η διάθεση στα σχολεία

Οι διευθυντές έχουν οδηγία να είναι στα σχολεία από τις 7:00 π.μ. και να έχουν self tests για τις περιπτώσεις μαθητών και εκπαιδευτικών που μπορεί να μην έχουν βρει. Οι γονείς θα παίρνουν το τεστ, θα το κάνουν στο παιδί και αν βγει αρνητικό ο μαθητής θα μπαίνει στο σχολείο.

Ο γγ του υπ. Παιδείας Αλέξανδρος Κόπτσης κάλεσε τους γονείς -που δεν έχουν βρει ακόμα self test- να σπεύσουν στις μονάδες από τις 7:00 το πρωί, προκειμένου να γίνουν έγκαιρα τα τεστ.

Σύμφωνα με το υπ. Παιδείας, σχεδόν 9 στους 10 δικαιούχοι έχουν παραλάβει τα self tests.

Κυβερνητικές πηγές: Εφοδιάστηκαν όλες οι μονάδες

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, έχει ολοκληρωθεί ο εφοδιασμός των σχολικών διευθύνσεων σε όλη τη χώρα με extra self test από το απόθεμα του κράτους.

Υπολογίζεται ότι υπάρχει πενταπλάσιο απόθεμα σε κάθε σχολική μονάδα από τον αριθμό των δικαιούχων που δεν έλαβαν τεστ. Δηλαδή πάνω από 1 εκατ. τεστ στις σχολικές μονάδες της χώρας έναντι 200.000 (12%) μαθητών και εκπαιδευτικών που φαίνεται ότι δεν έχουν λάβει τα τεστ τους.

Την ίδια στιγμή, οι δήμοι προχωρούν σε αγορά πρόσθετων τεστ για κάθε σχολική μονάδα ώστε να προμηθεύσουν μέσω των σχολικών επιτροπών αν τυχόν παρουσιάσουν κενά.

Διαβάστε επίσης

Τι θα γίνεται αν ένας μαθητής ή εκπαιδευτικός διαγνωσθούν θετικοί – Πότε θα γίνεται τηλεκπαίδευση

Άνοιγμα σχολείων: Τι γίνεται αν δεν προμηθευτήκατε self test

Έρευνα: Τα μωρά της πανδημίας έχουν ελαφρώς χειρότερες επιδόσεις στα αναπτυξιακά τεστ