Αρχική Νέα Νέες συλλήψεις της Δίωξης για παιδική πορνογραφία

Νέες συλλήψεις της Δίωξης για παιδική πορνογραφία

pornografiapaidiki

Ολοκληρώθηκε εξαήμερη επιχείρηση της Υπηρεσίας Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Ερμουπόλη για την καταπολέμηση της παιδικής πορνογραφίας.

Στο πλαίσιο της επιχείρησης σχηματίστηκαν 7 δικογραφίες και συνελήφθησαν τρία 3 άτομα.

Χρησιμοποιήθηκε το ειδικό λογισμικό πρόγραμμα εντοπισμού χρηστών του διαδικτύου, που διακινούν υλικό παιδικής πορνογραφίας, σε πραγματικό χρόνο.

Μεταξύ άλλων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 12 σκληροί δίσκοι ηλεκτρονικών υπολογιστών με 7.000 GB υλικού παιδικής πορνογραφίας, 5 φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές και 2 εξωτερικές μονάδες αποθήκευσης
( usb sticks )

Της επιχείρησης προηγήθηκαν διαδικτυακές ψηφιακές έρευνες τουλάχιστον ενός μήνα. Στοχευμένες και εκτεταμένες διαδικτυακές ψηφιακές έρευνες, διάρκειας τουλάχιστον ενός μήνα, πραγματοποίησε η Υπηρεσία Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, με στόχο την καταπολέμηση της διακίνησης παιδικής πορνογραφίας, μέσω διαδικτύου.

Οι έρευνες οργανώθηκαν στο πλαίσιο της προληπτικής δράσης για την πάταξη του φαινομένου της παιδικής πορνογραφίας και πραγματοποιήθηκαν με τη χρήση ειδικού λογισμικού προγράμματος εντοπισμού χρηστών του διαδικτύου, που διακινούν τέτοιο υλικό σε πραγματικό χρόνο.

Στο πλαίσιο της διαδικτυακής αστυνομικής έρευνας διαπιστώθηκε ότι στην ελληνική επικράτεια, χρήστες του διαδικτύου, χρησιμοποιώντας εκατό (100) διαφορετικές IP διευθύνσεις, ημεδαπών εταιρειών παροχής υπηρεσιών διαδικτύου, κατείχαν και είχαν πρόσφορο για διαμοιρασμό μεγάλο όγκο αρχείων (εικόνες και βίντεο), που περιείχαν «σκληρό» υλικό παιδικής πορνογραφίας.

Μετά την έκδοση, από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, των σχετικών διατάξεων και βουλευμάτων για άρση του απορρήτου των επικοινωνιών μέσω διαδικτύου, ταυτοποιήθηκαν οι εμπλεκόμενοι χρήστες και οργανώθηκε ταυτόχρονη συντονισμένη εξαήμερη αστυνομική επιχείρηση σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Ερμούπολη.

Στο πλαίσιο της επιχείρησης, σχηματίστηκαν 7 ποινικές δισκογραφίες και συνελήφθησαν με την αυτόφωρη διαδικασία, τρεις 3 ημεδαποί, ηλικίας 41, 49 και 52 ετών. Επιπλέον, σε βάρος δύο εκ των συλληφθέντων σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών (κατοχή κάνναβης) .

Σε έρευνες που διενεργήθηκαν, παρουσία Δικαστικών Λειτουργών στις οικίες τόσο των συλληφθέντων, όσο και των άλλων κατηγορουμένων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δώδεκα (12) σκληροί δίσκοι Η/Υ με 7.000 GB υλικού παιδικής πορνογραφίας, πέντε (5) φορητοί Η/Υ και δύο (2) εξωτερικές μονάδες αποθήκευσης (usb sticks)

Τα κατασχεθέντα ψηφιακά υλικά και μέσα θα αποσταλούν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών, για εργαστηριακές εξετάσεις, ενώ οι κατασχεθείσες ναρκωτικές ουσίες, θα αποσταλούν στο Γενικό Χημείο του Κράτους.

Οι συλληφθέντες, με τις σε βάρος τους σχηματισθείσες δικογραφίες οδηγήθηκαν στις κατά τόπους αρμόδιες Εισαγγελικές Αρχές, ενώ οι σχηματισθείσες δικογραφίες υποβλήθηκαν αρμοδίως.

-


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.