Αρχική InfoDad Νέες θεραπευτικές επιλογές για ασθενείς με καρκίνο από Merck Serono και το Ισπανικό Εθνικό Κέντρο Έρευνας Καρκίνου (CNIO)

Νέες θεραπευτικές επιλογές για ασθενείς με καρκίνο από Merck Serono και το Ισπανικό Εθνικό Κέντρο Έρευνας Καρκίνου (CNIO)

th

Η Merck Serono, ο βιοφαρμακευτικός κλάδος της Merck, ανακοίνωσε ότι υπεγράφη μια συμφωνία με το Ισπανικό Εθνικό Κέντρο Έρευνας Καρκίνου (CNIO) στη Μαδρίτη, η οποία αφορά την ανάπτυξη αντικαρκινικών φαρμάκων. Η παγκόσμια συμφωνία θα βασίζεται στα ευρήματα της έρευνας του CNIO και θα ενθαρρύνει την ανάπτυξη και τη διάθεση στην αγορά νέων φαρμάκων στον τομέα της ογκολογίας.

Σύμφωνα με τους όρους της συμφωνίας, το CNIO παραχώρησε στη Merck αποκλειστικά δικαιώματα ανάπτυξης και διάθεσης στην αγορά των νέων αναστολέων της αταξίας- τηλεαγγειεκτασίας και της Rad-3 -σχετικής (ATR) κινάσης. Σε αντάλλαγμα, η Merck θα καταβάλει μία αρχική πληρωμή μαζί με άλλα πιθανά έσοδα ύψους σχεδόν € 19 εκατ., καθώς και αμοιβές για τη χρήση του δικαιώματος ως ποσοστού επί των καθαρών πωλήσεων. Η συμφωνία περιλαμβάνει δύο σειρές αναστολέων ATR, καθώς και μια πλατφόρμα ελέγχου για την τεκμηρίωση των παρασκευασμάτων, τα οποία έχουν ήδη φθάσει σε προηγμένο προκλινικό στάδιο.

«Μέρος της δέσμευσης της Merck στην ογκολογία περιλαμβάνει την εστίαση σε στρατηγικές συμφωνίες που μας επιτρέπουν να προάγουμε μια σταθερή ροή καινοτομιών», δήλωσε ο Andree Blaukat, Head of Translational Innovation Platform Ογκολογίας της Merck Serono. «Είμαστε πεπεισμένοι ότι η συνεργασία με οργανισμούς παρόμοιων αντιλήψεων, όπως το CNIO, θα ενισχύσουν περαιτέρω τις προσπάθειές μας για την ανεύρεση της επόμενης γενιάς πρωτοποριακών θεραπειών».

Ως ερευνητικός οργανισμός, το CNIO είναι προσηλωμένο στην ενίσχυση και προώθηση της καινοτομίας. Ανάμεσα σε άλλες πρωτοβουλίες, το Πρόγραμμα Πειραματικής Θεραπευτικής του CNIO εκτελεί διερεύνηση σε υπό έρευνα φάρμακα. Το CNIO είναι πρόθυμο να συνεργαστεί με τη Merck ελπίζοντας να μετατραπεί αυτή η έρευνα σε νέες πιθανές θεραπευτικές επιλογές για ασθενείς με καρκίνο», δήλωσε η María Blasco, Διευθύντρια του CNIO. «Μέσω των συνεργασιών με τους ηγέτες του τομέα της ογκολογίας μπορούμε να εφαρμόσουμε τις ανακαλύψεις του CNIO σε ασθενείς, όπως έγινε και από την ομάδα του Oscar Fernández-Capetillo, και να συμβάλουμε με νέα βελτιωμένα προϊόντα στη μάχη κατά του καρκίνου».

Η ATR κινάση παίζει σημαντικό ρόλο στις βλάβες του DNA και στη διευκόλυνση επιβίωσης του κυττάρου. Λόγω του ότι τα κύτταρα ενός όγκου συγκεντρώνουν περισσότερες βλάβες του DNA από τα υγιή κύτταρα, η παρεμπόδιση της δράσης της ATR κινάσης με επιλεκτικούς αναστολείς φαίνεται να είναι μια στρατηγική που αξίζει τον κόπο να διερευνηθεί περαιτέρω, για συγκεκριμένους τύπους όγκων.

DSC_8270

Σχετικά με το CNIO
Το CNIO (Centro Nacional de Investigaciones Oncológicas –Εθνικό Κέντρο Έρευνας Καρκίνου) ιδρύθηκε το 1998 από το Εθνικό Ινστιτούτο Υγείας Carlos III, με κύριο στόχο την ανάπτυξη έρευνας υψηλού επιπέδου και την παροχή καινοτόμου τεχνολογίας στον τομέα του καρκίνου. Στην Παγκόσμια Έκθεση του SIR για το 2013, το CNIO καταλαμβάνει τη δεύτερη θέση μεταξύ των καλύτερων κέντρων έρευνας του καρκίνου στον κόσμο (και την πρώτη μεταξύ των ισπανικών κέντρων). Σύμφωνα με αυτούς τους δείκτες, η ισπανική κυβέρνηση αναγνώρισε την ποιότητα των επιστημονικών προγραμμάτων και των ανθρώπινων πόρων του CNIO με το βραβείο Severo Ochoa, κατατάσσοντάς το ανάμεσα στα οκτώ Ισπανικά Κέντρα Υπεροχής το 2011.

Η Maria Blasco διατηρεί τη θέση της Διευθύντριας του CNIO από τον Ιούνιο του 2011. Από την ίδρυσή του, το CNIO προχώρησε σε συνεργασίες με αρκετές εταιρείες του εσωτερικού και του εξωτερικού. Επιπλέον, τα τρία τελευταία χρόνια, το CNIO ίδρυσε δύο αυτόνομες εταιρείες: τη Life Length, που εστιάζει στην προώθηση της in-house ανάπτυξης μίας τεχνολογίας προσδιορισμού του μήκους του τελομερούς ως μια καινούργια μέθοδος πρόβλεψης του κινδύνου ασθένειας· και την BioncoTech, η οποία αναπτύσσει μια νέα θεραπεία για το υψηλά επιθετικό μελάνωμα. Περισσότερες πληροφορίες: www.cnio.es

Σχετικά με τη Merck Serono
Η Merck Serono είναι ο βιοφαρμακευτικός κλάδος της Merck. Με έδρα το Ντάρμστατ της Γερμανίας, η Merck Serono διαθέτει κορυφαία σκευάσματα σε 150 χώρες για να βοηθήσει ασθενείς με καρκίνο, σκλήρυνση κατά πλάκας, υπογονιμότητα, ενδοκρινολογικές και μεταβολικές διαταραχές, καθώς και καρδιοαγγειακές παθήσεις. Στις Ηνωμένες Πολιτείες και στον Καναδά, η EMD Serono λειτουργεί ως χωριστά διοικούμενη θυγατρική της Merck Serono.

Η Merck Serono ανακαλύπτει, αναπτύσσει, παρασκευάζει και εμπορεύεται συνταγογραφούμενα φαρμακευτικά προϊόντα χημικής και βιολογικής προέλευσης για ειδικές ενδείξεις. Αποτελεί για εμάς διαρκή δέσμευση η εξασφάλιση καινοτόμων θεραπειών στους βασικούς τομείς στους οποίους εστιάζουμε: νευρολογία, ογκολογία, ανοσο-ογκολογία και ανοσολογία.

Για περισσότερες πληροφορίες, παρακαλούμε επισκεφθείτε τον ιστότοπο www.merckserono.com
Όλα τα Δελτία Τύπου της Merck διανέμονται με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο ταυτόχρονα με την ανάρτησή τους στον ιστότοπο της Merck. Παρακαλούμε ανατρέξτε στη διεύθυνση http://www.merckgroup.com/subscribe για να εγγραφείτε μέσω δικτύου, να αλλάξετε τις επιλογές σας ή να διακόψετε αυτή την υπηρεσία.

Σχετικά με τη Merck

Η Merck είναι μια κορυφαία εταιρεία φαρμακευτικών και χημικών σκευασμάτων και λύσεων για τις βιοεπιστήμες, με συνολικά έσοδα € 11,2 δισ. το 2012 και μια ιστορία που ξεκίνησε το 1668 και ένα μέλλον που διαμορφώνεται από περίπου 38.000 εργαζόμενους σε 66 χώρες. Η επιτυχία της χαρακτηρίζεται από καινοτομίες που προέρχονται από εργαζόμενους με επιχειρηματικό πνεύμα. Οι δραστηριότητες της Merck βρίσκονται υπό την αιγίδα της Merck KGaA, στην οποία η οικογένεια Merck διατηρεί μερίδιο περίπου 70%, ενώ ανεξάρτητοι μέτοχοι κατέχουν το υπόλοιπο περίπου 30%. Το 1917 η θυγατρική Merck & Co. στις Ηνωμένες Πολιτείες αποσπάστηκε και από τότε αποτελεί ανεξάρτητη εταιρεία.

Το παρόν συνιστά πιστή μετάφραση του Δελτίου Τύπου που εκδόθηκε από τη Merck Serono, Ντάρμστατ/Γερμανία, στις 18 Δεκεμβρίου 2013.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.