Νεκρό 7χρονο αγόρι από αλλεπάλληλα χτυπήματα στο Judo

Νεκρό 7χρονο αγόρι από αλλεπάλληλα χτυπήματα στο Judo

Έπειτα από 2 μήνες σε κώμα, ένα 7χρονο αγόρια από την Ταιβάν ξεψύχησε την περασμένη Τρίτη στο νοσοκομείο, έχοντας τραυματιστεί σοβαρά στο μάθημα του Judo. Ο 67χρονος προπονητής του είχε ζητήσει από έναν άλλο μαθητή, ηλικίας 10 ετών, να ρίξει το αγόρια κάτω περισσότερες από 20 φορές, παρά τα παρακαλετά του 7χρονου να σταματήσει.

Στη συνέχεια, ο ίδιος ο προπονητής πέταξε το αγόρι κάτω, στο ματ, 7 ακόμα φορές, σύμφωνα με όσα ανέφεραν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Ο 7χρονος είπε στον προπονητή ότι πονά το κεφάλι του και δεν ήθελε να συνεχίσει. Κάποια στιγμή, μάλιστα, έκανε εμετό, όμως ο προπονητής δεν σταμάτησε να του λέει να σταθεί στα πόδια του και να συνεχίσει.

Το περιστατικό έτυχε να τραβά σε βίντεο ο θείος του παιδιού που ήταν και εκείνος που τον πήγε στα πρώτα του μαθήματα Judo, όταν ο μικρούλης εκδήλωσε ενδιαφέρον.

Το παιδί κάποια στιγμή έχασε τις αισθήσεις του και ο προπονητής αναγκάστηκε να καλέσει ασθενοφόρο.

Οι γιατροί στο νοσοκομείο είπαν ότι τα τραύματά του είναι παρόμοια με αυτά των θυμάτων τροχαίων, ενώ είχε σε πολλά σημεία κρανιοεγκεφαλικές αιμορραγίες.

Σε μια ύστατη προσπάθεια να σωθεί,το παιδί υποβλήθηκε σε χειρουργείο στον εγκέφαλο, ωστόσο οι γιατροί δεν είχαν μεγάλες ελπίδες. Δύο μήνες μετά, αφού το παιδί είχε παραμείνει σε κώμα, οι γονείς του συμφώνησαν να βγει από τη μηχανική υποστήριξη.

Ο προπονητής κατηγορείται ως υπεύθυνος για σωματικές βλάβες που προκάλεσαν τον θάνατο του παιδιού. Αν καταδικαστεί η ποινή θα είναι 7 χρόνια φυλάκιση. Οι αρχές τον κατηγορούν, επίσης, για παράβαση των νόμων περί προστασίας των παιδιών.

Πηγή: 7news.com.au