Νένα Χρονοπούλου εκ βαθέων εξομολόγηση: «Όταν έχεις παιδί ΑμεΑ, η ζωή και οι ανάγκες σου εκμηδενίζονται»

Τις τελευταίες ώρες το γύρο του διαδικτύου κάνει η εκ βαθέων εξομολόγηση της Νένας Χρονοπούλου που παραχώρησε  συνέντευξη στο περιοδικό «Λοιπόν» και τη Μαρία Σοφιανού, όπου εξήγησε πόσο δύσκολη είναι η καθημερινότητα όταν έχει κάποιος ένα παιδί με αναπηρία.

Η ηθοποιός είναι μητέρα του 18χρονου Χρήστου που είναι ΑμεΑ και  πάντα μέσα από τα λεγόμενα και τα κείμενά της επιδιώκει συνειδητά να στέλνει ηχηρό μήνυμα συμπερίληψης και αποδοχής. Όπως τονίζει σε κάθε της εμφάνιση η γνωστή ηθοποιός σκοπός της είναι ακουστεί παντού και να γίνει πράξη το αίτημα να βρίσκεται όλη η κοινωνία στο πλευρό των παιδιών με αναπηρία.

«Είμαι παιδί ΑΜΕΑ και θα παλέψω για τα δικαιώματά μου. Είμαι παιδί άγγελος», είχε δηλώσει πρόσφατα ο 18χρονος Χρήστος είπε, με την Νένα Χρονοπούλου να συμπληρώνει: «Είμαστε τρία σώματα μια ψυχή».

«Όταν έχεις παιδί με αναπηρία, η δική σου ζωή και ανάγκες εκμηδενίζονται»

Όπως δηλώνει στην συνέντευξη ” Όταν έχεις παιδί με αναπηρία, η δική σου ζωή και οι προσωπικές σου ανάγκες εκμηδενίζονται, τη σκυτάλη παίρνει η υγεία του παιδιού, συνεπώς η καθημερινότητα του γονιού είναι εντελώς διαφορετική από των γονέων των τυπικών παιδιών. Σου λείπει ο ύπνος, η ξεκούραση, η σωματική κόπωση είναι πλέον τρόπος ζωής σου, έχεις ένα μωρό που δε μεγαλώνει ποτέ, όμως μεγαλώνουν οι ανάγκες του, αυξάνονται οι ορμόνες του, και ο όγκος του. Είναι ευλογία και πόνος, είναι μοναξιά και αγάπη… Όλα μαζί !”

Για ακόμη μια φορά στάθηκε στο μήνυμα συμπερίληψης τονίζοντας ότι ” Θα φροντίσω να μάθει ο κόσμος τι σημαίνει να είσαι ανάπηρος ή να μεγαλώνεις ένα παιδί με αναπηρία” ενώ παραδέχθηκε ότι ούσα μαμά ΑμεΑ παιδιού “Το χαμόγελο των παιδιών μας και η ελπίδα των γονέων ΑμεΑ είναι αυτό που την ευχαριστεί και της δίνει δύναμη”.

Διαβάστε επίσης:

Επισκεφθείτε οικογενειακώς τους φάρους της χώρας στις 21 Αυγούστου και θα ζήσετε μια μοναδική εμπειρία

Βάσεις 2022: Λαμιώτης ο πρώτος της Σχολής Ευελπίδων (Όπλα) – Xαλκιδέος ο πρώτος στο ΣΣΑΣ Ιατρικό

«Δεν είναι τίποτα»: Όταν το παιδί σου πέφτει και κλαίει ΜΗΝ του λες αυτή τη φράση