Νένα Χρονοπούλου: «Ήταν μόνο 25 εβδομάδων και η ζωή μετρούσε αντίστροφα για εκείνον…»

Τις δύσκολες στιγμές που έζησε από την πρόωρη γέννηση του γιου της μέχρι σήμερα, βιώνει ξανά η Νένα Χρονοπούλου μέσα από τη συγγραφή του νέου της βιβλίου, θέλοντας έτσι να δώσει κουράγιο σε όλες τις γυναίκες που μεγαλώνουν παιδιά ΑμεΑ. Η ίδια παραχώρησε αποσπάσματα από τα πρώτα κεφάλαια σε γνωστή εφημερίδα, στα οποία περιγράφει όσα έζησε τις στιγμές που ακολούθησαν τη γέννηση του μονάκριβου γιου της.

«Θυμάμαι τον γιατρό να ουρλιάζει “Νένα, μη μου φεύγεις τώρα. Ηρέμησε, σε χάνω. Πρώτα από όλα, πρέπει να ζήσεις εσύ. Ολα θα πάνε καλά” κι εγώ του απάντησα: “Το μωρό να ζήσει”. Ήταν μόνο 25 εβδομάδων και 3 ημερών, και τα πνευμονάκια του ήταν ανύπαρκτα. Έξι μόλις λεπτά μετά, άρχισε η πορεία του ήρωα μου», γράφει και αποκαλύπτει ότι ο μικρός γεννήθηκε 850 γραμμάρια, γεγονός που έδωσε και τον τίτλο στο νέο βιβλίο της.

«Όταν ήρθε στον κόσμο, αντί να βρεθεί στην αγκαλιά μου, μεταφέρθηκε σε ένα κουτί αντιμέτωπος με τη ζωή που μετρούσε αντίστροφα για εκείνον. Άδεια η αγκαλιά μου. Κλάμα. Σιωπή. Φώτα, γιατροί, νοσοκόμες. Μόνη μου.

Την πρώτη φορά που του μίλησα, γύρισε το προσωπάκι του προς εμένα και τέντωσε το χεράκι του για να με ακουμπήσει. Μπορούσα να αγγίξω την πρώτη ταυτότητα του παιδιού μου, αλλά όχι το παιδί μου. Ξαφνικά βρέθηκα μπροστά στη μικρή, αλλά τεράστια πραγματικότητα. Ο Χρήστος μου ήταν εκεί, μικρούλης, ροζ, ολοζώντανος, διασωληνωμένος, με το σκουφάκι του και τα χιλιάδες καλώδια πάνω του, και εμείς (σ.σ. με τον πατέρα του, τον δολοφονημένο Γεράσιμο Μαυράκη) ήμασταν δίπλα του, αλλά τόσο πολύ μακριά του. Πώς να φύγω μετά; Πώς να τον αφήσω μόνο του; Το ψυχολογικό μαρτύριο του αποχωρισμού ήταν πλέον γεγονός και για τους τρεις μας», αναφέρει συγκινημένη.