Αρχική Νέα Νέο Cd «Λάχανα και Χάχανα – Οι Ρυθμοί κι οι Αριθμοί»

Νέο Cd «Λάχανα και Χάχανα – Οι Ρυθμοί κι οι Αριθμοί»

rithmoi&arithmoi_exo

Μετά τα άλμπουμ «Λάχανα και Χάχανα- 24 τραγούδια από το βιβλίο της Α΄ Δημοτικού» και «Χάχανα x Λάχανα- Η προπαίδεια σε τραγούδια» καθώς και το «Λάχανα και Χάχανα- Εδώ Νηπιαγωγείο, (και τα τρία έγιναν πλατινένια)- έρχεται το άλμπουμ «Λάχανα και Χάχανα – Οι Ρυθμοί κι οι Αριθμοί».

Τι λέει ο συνθέτης για την νέα του δουλειά:
«Οι Ρυθμοί κι οι Αριθμοί» πραγματεύονται μαθηματικές έννοιες για παιδιά από πολύ μικρά μέχρι και την πρώτη δημοτικού, με τρόπο που να υπάρχει αντικειμενική αντιστοίχηση των αριθμών με τη θεματολογία του κάθε τραγουδιού. Δηλαδή, τα παιδιά να αντιλαμβάνονται άμεσα, βιωματικά, την έννοια του αριθμού, ακούγοντας ένα τραγούδι. Υπάρχει μόνο Ένας ήλιος, Μία Γη, Ένα φεγγάρι, οπότε η έννοια του “Ένας, Μία, ‘Ενα” γίνεται αυτόματα αντιληπτή από τα παιδιά με την αναφορά μας στον ήλιο, στην γη και στο φεγγάρι. Τα πέντε δάχτυλα του χεριού, οι τρεις μάγοι με τα δώρα, οι εφτά νάνοι, το χταπόδι, όλα εμπεριέχουν τις αντίστοιχες μαθηματικές έννοιες. Με τον  ίδιο τρόπο, φτιάξαμε τραγούδια για τα σχήματα και τα σώματα, αλλά και για τα αντίθετα στον χώρο και στον χρόνο, που αποτελούν την βάση της μαθηματικής σκέψης.
Έτσι, χέρι-χέρι με την Παυλίνα, βάλαμε στο ρυθμικό χορό μας μάγους, νάνους, χταπόδια κι ένα σωρό άλλα πλάσματα και αντικείμενα. Φτιάξαμε δεκατέσσερα τραγούδια γεμάτα χαμόγελο και χαρά. Με χιούμορ και φαντασία.
Γιατί η μάθηση πρέπει να είναι παιχνίδι και αυτό το παιχνίδι το παίρνουμε στα σοβαρά!»

Όλα τα τραγούδια στη σειρά «Λάχανα και Χάχανα», έχουν αμιγώς παιδαγωγικό χαρακτήρα, χωρίς όμως να στερούνται την ψυχαγωγική τους λειτουργία. Τα παιδιά μαθαίνουν διασκεδάζοντας. Όπως λέει ο ίδιος ο συνθέτης - «όταν τραγουδάμε, θυμόμαστε πιο εύκολα». Έτσι, τα παιδιά μαθαίνουν πάνω σε κάποιο αντικείμενο, χωρίς αυτό να τους επιβάλλεται. Η μαθησιακή διαδικασία γίνεται παιχνίδι. Η δουλειά του δασκάλου και του γονιού ευκολότερη!

«Λάχανα και Χάχανα - Οι Ρυθμοί κι οι Αριθμοί»
Δεκατέσσερα τραγούδια, με ευφάνταστους στίχους, γραμμένους από την Παυλίνα Παμπούδη. Μικρά μελωδικά ταξιδάκια σε κόσμους μυθικούς, με χαρακτήρες ιδιόμορφους, με θεματολογία και πλοκή που παρασέρνει τα παιδιά στον δικό τους κόσμο της φαντασίας.
Το δεύτερο cd που περιλαμβάνεται στο άλμπουμ, περιέχει μόνο τις μουσικές των τραγουδιών, για καραόκι.

Τάσος Ιωαννίδης
«Λάχανα και Χάχανα – Οι Ρυθμοί κι οι Αριθμοί»
Στίχοι: Παυλίνα Παμπούδη
Τραγουδούν: Τάσος Ιωαννίδης, Ερμιόνη Ιωαννίδου και η
Παιδική Χορωδία Σπύρου Λάμπρου
Συμμετέχουν: Μανώλης Μητσιάς, Γιάννης Κότσιρας
Ενορχήστρωση: Σταύρος Καρτάκης


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.