Αρχική InfoMommy Υγεία Νέο τεστ της Roche για τις κυριότερες ενδονοσοκομειακές λοιμώξεις

Νέο τεστ της Roche για τις κυριότερες ενδονοσοκομειακές λοιμώξεις

mrsa

Τουλάχιστον 3.000 άνθρωποι χάνουν κάθε χρόνο τη ζωή τους στην Ελλάδα από ενδονοσοκομειακές λοιμώξεις. Το 10% των ασθενών που νοσηλεύεται στα ελληνικά νοσοκομεία προσβάλλονται από σοβαρές λοιμώξεις με αποτέλεσμα το διπλασιασμό της διάρκειας νοσηλείας τους. Απ' αυτούς, το 30% νοσηλεύεται σε μονάδες εντατικής θεραπείας. Το επιπλέον κόστος νοσηλείας για τα άτομα αυτά υπερβαίνει τα 1,2 δισ. ευρώ ετησίως.

Σήμερα, η εταιρεία Roche είναι στη θέση να ανακοινώσει την κυκλοφορία του τεστ cobas® MRSA/SA, το οποίο θα ανιχνεύει, από ρινικά δείγματα, τον Staphylococcus aureus και τον ανθεκτικό στη μεθικιλλίνη Staphylococcus aureus, τις κυριότερες αιτίες των ενδονοσοκομειακών λοιμώξεων παγκοσμίως.

Το τεστ cobas® MRSA/SA ανιχνεύει και τους δύο μικροοργανισμούς από ένα μόνο δείγμα, παρέχοντας ακριβή και αξιόπιστα αποτελέσματα για την αποτελεσματική πρόληψη και τον έλεγχο των λοιμώξεων από MRSA/SA.

Διαθέτοντας καινοτόμο σχεδιασμό ώστε να καλύπτει ποικίλα στελέχη ανάλογα με τη γεωγραφική περιοχή, σε συνδυασμό με την αυτοματοποίηση στο σύστημα cobas® 4800, το τεστ cobas® MRSA/SA μπορεί να επεξεργαστεί δείγματα χρησιμοποιώντας μία από τις ταχύτερες και πιο εξελιγμένες μορφές ενίσχυσης και ανίχνευσης, μέσω αλυσιδωτής αντίδρασης πολυμεράσης (PCR) που διατίθενται σήμερα.

«Η μάχη ενάντια στις ενδονοσοκομειακές λοιμώξεις βρίσκεται σε εξέλιξη. Υπάρχουν επιτυχημένες πρωτοβουλίες που έχουν οδηγήσει σε ελάττωση του ποσοστού του MRSA σε πολλά ιδρύματα, οι οποίες απαιτούν βέλτιστη ευαισθησία και ειδικότητα για την ταυτοποίηση των πραγματικών φορέων, είπε ο Καθηγητής Dr. Udo Reischl, του Ιδρύματος Ιατρικής Μικροβιολογίας και Υγιεινής στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Regensburg. «Το τεστ cobas® MRSA/SA παρουσιάζει εξαιρετική απόδοση στην ανίχνευση ποικίλων στελεχών του MRSA από ολόκληρο τον κόσμο, γεγονός που παρέχει σιγουριά όσον αφορά την ταυτοποίηση των προσβεβλημένων ασθενών κατά την πρώτη τους αξιολόγηση».

«Με την προσθήκη του τεστ cobas® MRSA/SA, η Roche προσφέρει στους κλινικούς γιατρούς μία βιώσιμη μοριακή δοκιμασία που θα συνεισφέρει στη συνολική αντιμετώπιση των νοσοκομειακών λοιμώξεων» είπε ο Paul Brown, Επικεφαλής του Τμήματος Μοριακών Διαγνωστικών της Roche. «Το τεστ cobas® MRSA/SA συνδυάζει τις εργαστηριακές διαδικασίες με την αυτοματοποίηση, απλοποιώντας τη ροή εργασιών στα εργαστήρια μέσω της φόρτωσης πρωτογενών φιαλιδίων. Η προσέγγιση αυτή απαιτεί λιγότερο χρόνο χειρωνακτικής ενασχόλησης και μειώνει την πιθανότητα σφάλματος, κάτι που οδηγεί σε καλύτερη αντιμετώπιση του ασθενούς».

Το τεστ εκτελείται στο σύστημα cobas® 4800, το οποίο αυτή τη στιγμή είναι το μοναδικό σύστημα με πιστοποίηση CE-IVD που παρέχει την ευελιξία της διενέργειας δοκιμασιών για σεξουαλικά μεταδιδόμενες λοιμώξεις και HAI στον ίδιο κύκλο, σε μία και μόνη πλατφόρμα. Η βελτιστοποίηση της ροής εργασιών μπορεί να βοηθήσει τα εργαστήρια να μειώσουν το κόστος, να βελτιώσουν το χρόνο επεξεργασίας και να δώσει στο προσωπικό τη δυνατότητα να αφιερώσει χρόνο σε άλλες κρίσιμες εργασίες.

Σχετικά με τον ανθεκτικό στη μεθικιλλίνηStaphylococcus aureus (MRSA) και τον Staphylococcus aureus (SA)
Περίπου το ένα τρίτο του πληθυσμού φέρει τον Staphylococcus aureus ως φυσιολογική χλωρίδα στους πρόσθιους μυκτήρες, κάτι που μπορεί να οδηγήσει σε ευκαιριακές λοιμώξεις. Ο Staphylococcus aureus έχει αναπτύξει μηχανισμούς αντίστασης λόγω της συχνής έκθεσης σε αντιβιοτικά σε συνθήκες υγειονομικής περίθαλψης. Πρόσφατες αναφορές, δείχνουν ότι έως και το 85% των διηθητικών λοιμώξεων από MRSA ταυτοποιήθηκαν ως νοσοκομειακές, έχοντας ως αποτέλεσμα περισσότερες από 90.000 λοιμώξεις και 18.000 θανάτους μόνο το 2005. Οι λοιμώξεις του χειρουργικού πεδίου, η πνευμονία που σχετίζεται με τη χρήση αναπνευστήρα και οι αιματογενείς λοιμώξεις που αποδίδονται σε αποικισμό των κεντρικών γραμμών, αποτελούν τις συχνότερες εκδηλώσεις της νόσου. Η ενεργός επιτήρηση για τον εντοπισμό των φορέων βοηθά να μετριαστούν οι πιθανές συνέπειες της νόσου, προσφέροντας ανακούφιση στους ασθενείς και στα ιδρύματα υγειονομικής περίθαλψης που αντιμετωπίζουν την πρόκληση της κλιμάκωσης των δαπανών.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.