Νεογέννητο στο σπίτι – 5 συμβουλές που θα σας λύσουν τα χέρια

Η φροντίδα του νεογέννητου είναι αναμφίβολα ένα από τα πιο κρίσιμα σημεία που θα κληθείτε να αντιμετωπίσετε τις πρώτες μέρες που έρθει το μωράκι σας στο σπίτι. Μπορεί να είναι οι πιο όμορφες στιγμές της ζωής σας αλλά σίγουρα δεν είναι και οι πιο εύκολες για όλους όσους γίνονται γονείς για πρώτη φορά.

Το Infokids.gr συγκέντρωσε και σας παρουσιάζει τα 5 βασικά σημεία στα οποία πρέπει να δώσουν προσοχή οι γονείς στη φροντίδα του νεογέννητου μωρού.

  1. Ταΐστε το…σωστά. Έχοντας αποφασίσει για το αν θα επιλέξετε το μητρικό θηλασμό ή θα καταφύγετε στη λύση του μπιμπερό και αφού προηγουμένως το έχετε συζητήσει και με τον παιδίατρο να θυμάστε ότι το μωρό πρέπει να πεινάει για να πιει το γάλα του. Καλό είναι λοιπόν να το ταΐζετε όποτε το ζητάει περίπου κάθε δύο ώρες. Μετά θα μπορέσετε να ρυθμίσετε κάποιο στοιχειώδες πρόγραμμα γευμάτων ταΐζοντας το μωρό κάθε τρεις με τέσσερις ώρες.
  2. Βοηθήστε το να αποκτήσει μια ρουτίνα ύπνου. Η ξεκούραση είναι απαραίτητη για τα βρέφη καθώς έχει άμεσο αντίκτυπο στην ψυχοσυναισθηματική τους ανάπτυξη. Τα νεογέννητα κοιμούνται σχεδόν  17 και 18 ώρες ημερησίως. Οι νέοι γονείς πρέπει να έχουν κατά νου ότι τα ωράριο ύπνου των νεογέννητων είναι άστατο μέχρι να αποκτήσουν συγκεκριμμένο πρόγραμμα. Αν μάλιστα κάνουν μια μικρή καταγραφή των ωρών ύπνου του μωρού τους θα διαπιστώσουν ότι κάποιες φορές τα μωρά κοιμούνται σερί για 3 ώρες ενώ σε άλλες στιγμές ο ύπνος τους μπορεί να διαρκέσει μόλις 30 λεπτά.

Διαβάστε περισσότερα στο Infokids.com.cy