Νέοι χορευτές 65+: Εργαστήρια κίνησης για άτομα ηλικίας άνω των 65 ετών

neoixoreytes65.175222

Η Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών πρωτοπορώντας, δημιουργεί ένα εξαιρετικό πρόγραμμα κίνησης και έκφρασης για άτομα άνω των 65 ετών, με τίτλο: “Χορέψτε” δημιουργικά την καθημερινότητά σας στη Στέγη!

Α’ κύκλος εργαστηρίων: για όσους συμμετέχουν για πρώτη φορά
Τις Τρίτες 29 Οκτωβρίου, 5, 12, 19 & 26 Νοεμβρίου και 3, 10 & 17 Δεκεμβρίου 2013 17:00-20:00

Στο εργαστήριο κίνησης, αναζητάμε τη σύνδεση του «πριν» με το «τώρα» και το «μετά», μέσα από το χορό. Η εμπειρία γίνεται πολύτιμο εργαλείο προκειμένου να συνθέσουμε και να δημιουργήσουμε κινητικούς κώδικες που θα μας βοηθήσουν να αφηγηθούμε ιστορίες του παρελθόντος, να αφουγκραστούμε το παρόν και να «χορέψουμε» το μέλλον. Εξάλλου, τι πιο δημιουργικό από το να επενδύει κανείς την εμπειρία μιας ολόκληρης ζωής σε μια ερμηνεία;

Ο κύκλος αυτός, που απευθύνεται μόνο σε όσους συμμετέχουν για πρώτη φορά, ξεκινά με μια σειρά απλών ασκήσεων και διατάσεων για να ζεστάνουμε το σώμα. Σεβόμενοι τις ιδιαιτερότητες του καθενός, ενεργοποιούμε τις βασικές μυϊκές ομάδες ώστε να αποφύγουμε τους τραυματισμούς. Στη συνέχεια, δουλεύοντας κάποιους κινητικούς συνδυασμούς, ερχόμαστε σε επαφή με το λεξιλόγιο του σύγχρονου χορού και προσεγγίζουμε μηχανισμούς κίνησης που θα δώσουν βασικές τεχνικές πληροφορίες.

Το δεύτερο μέρος του εργαστηρίου, αυτό του αυτοσχεδιασμού, είναι και το πιο δημιουργικό. Επιστρατεύοντας τις τεχνικές πληροφορίες και τις κινητικές ιδέες του πρώτου μέρους, εξερευνούμε την προσωπική κίνηση του καθενός και συνθέτουμε ένα συλλογικό «μωσαϊκό» κινήσεων εμπνευσμένο από τα βιώματα και την προσωπικότητα του κάθε συμμετέχοντος.

Απευθύνεται σε:
Άτομα άνω των 65 ετών
Το εργαστήριο θα πραγματοποιηθεί από την ομάδα Αερίτες και συγκεκριμένα, από τη χορογράφο Πατρίσια Απέργη και τη χορεύτρια Ιωάννα Παρασκευοπούλου.

Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών 
Λεωφόρος Συγγρού 107-109, Αθήνα 11745
Εισιτήρια: 210 900 5 800,
Διοίκηση: 2130 1 78000
Email: info@sgt.gr