Αρχική InfoMommy Νέα Νεότερα δεδομένα για την αντιμετώπιση διαφόρων μορφών καρκίνου

Νεότερα δεδομένα για την αντιμετώπιση διαφόρων μορφών καρκίνου

cancer

Το Παράρτημα Πάτρας της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας διοργάνωσε πρόσφατα τη 2η Μετεκπαιδευτική Συνάντηση για τον Καρκίνο Νοτιοδυτικής Ελλάδας με θέμα «Συνδυαστικές Θεραπείες στον Καρκίνο με στόχο την Ίαση».

Η συνάντηση, που πραγματοποιήθηκε στην πόλη της Πάτρας, πλαισιώθηκε από έγκυρους, διακεκριμένους Έλληνες ομιλητές, οι οποίοι παρουσίασαν νεότερα δεδομένα για την αντιμετώπιση διαφόρων μορφών καρκίνου, όπως της κεφαλής – τραχήλου, του πνεύμονα, του τραχήλου της μήτρας, της ουροδόχου κύστης, του μαστού και του προστάτη. Παράλληλα, εκπρόσωποι ασθενών και εθελοντικών οργανώσεων, συμμετείχαν στις εργασίες, προκειμένου η μετάδοση των μηνυμάτων μέσα από τις οργανώσεις προς τους ασθενείς να είναι επιστημονικά τεκμηριωμένη στα πλαίσια της διεκδίκησης μιας κοινής πορείας προς την ολιστική αντιμετώπιση του καρκίνου.

Οι πρόεδροι της Οργανωτικής και της Επιστημονικής Επιτροπής της Συνάντησης κ. Αντώνης Χριστόπουλος και κα. Αθηνά Ν. Χριστοπούλου με αφορμή τη διοργάνωση τόνισαν ότι «Οι νεότερες εξελίξεις στην Ογκολογία έχουν δείξει ότι έχουμε περάσει από την εποχή της “θεραπείας της νόσου” στην εποχή της “θεραπείας του ασθενούς”. Σήμερα, περισσότερο από ποτέ, αναδεικνύεται η πολυπλοκότητα της θεραπείας του ασθενούς με καρκίνο, με αποτέλεσμα να είναι επιτακτικός ο συντονισμός περισσότερων από μια ιατρικών ειδικοτήτων».

Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία
Η Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία αποτελεί ένα Κοινωφελές Σωματείο, που παρέχει υπηρεσίες κοινωνικής φροντίδας. Στόχος της είναι η πρόληψη και η έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου, η οποία όπως έχει διαπιστωθεί είναι επιτυχέστερη σε χώρους εκτός των Νοσοκομείων και όταν η προσέγγιση του πολίτη γίνεται στο χώρο της εργασίας ή της κατοικίας του.
H Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία και τα παραρτήματά της σε πολλές πόλεις της Ελλάδας, σκοπό έχουν να ευαισθητοποιήσουν τους Έλληνες πολίτες, ώστε να καταφεύγουν συστηματικά σε ετήσιο προληπτικό έλεγχο προς όφελος της υγείας τους και της ποιότητας ζωής τους.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Design by | WebOlution & Powered by | Access Point
Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.