Αρχική InfoTeens Νέα «Νεύτων: Η Δύναμη του Θεού»: Το νέο ντοκιμαντέρ του Ιδρύματος Ευγενίδου για τη ζωή και το έργο του Νεύτωνα

«Νεύτων: Η Δύναμη του Θεού»: Το νέο ντοκιμαντέρ του Ιδρύματος Ευγενίδου για τη ζωή και το έργο του Νεύτωνα

Το Ίδρυμα Ευγενίδου σας προσκαλεί την Τρίτη 1η Νοεμβρίου 2016 στην επίσημη παρουσίαση της νέας του παραγωγής «Νεύτων: Η Δύναμη του Θεού», ένα δραματοποιημένο ντοκιμαντέρ αφιερωμένο στη ζωή και το έργο του σπουδαίου διανοητή Ισαάκ Νεύτωνα.

Το Ίδρυμα Ευγενίδου ολοκληρώνει την αφήγηση της Επιστημονικής Επανάστασης με την τρίτη του παραγωγή, ένα δραματοποιημένο ντοκιμαντέρ για τη ζωή και το έργο του Σερ Ισαάκ Νεύτωνα. Οι πολιτικές και κοινωνικές διαμάχες της εποχής, η ίδρυση της Βασιλικής Εταιρείας, οι διαρκείς αλλαγές στην πολιτική εξουσία και οι ιδιαιτερότητες της προσωπικότητας του Νεύτωνα προσφέρουν μία ολοκληρωμένη εικόνα των συνθηκών που οδήγησαν στην ανάδυση του έργου του.

Την ημέρα εκείνη θα πραγματοποιηθούν δύο προβολές (ώρες 18:30 & 20:00). Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη, απαραίτητα είναι όμως τα δελτία εισόδου, η διανομή των οποίων θα αρχίσει στις 18:00 της ίδιας ημέρας από το ταμείο του Ιδρύματος Ευγενίδου και έως εξαντλήσεως των διαθέσιμων θέσεων.

Tο ντοκιμαντέρ προτείνεται για παιδιά ηλικίας 14 ετών και άνω, καθώς και για ενήλικες.

Οι Συντελεστές:

Το ντοκιμαντέρ δημιουργήθηκε από μέλη της επιστημονικής ομάδας της Διαδραστικής Έκθεσης Επιστήμης και Τεχνολογίας του Ιδρύματος Ευγενίδου, σε συνεργασία με τον σεναριογράφο σκηνοθέτη Πάνο Ανέστη. Το σενάριο έχουν γράψει ο Δημήτρης Πετάκος, Διδάκτωρ Ιστορίας της Επιστήμης, ο Πάνος Ανέστης, Ιστορικός των Επιστημών και Υπ. Διδάκτωρ στο Τμήμα Κινηματογράφου του ΑΠΘ και η Λήδα Αρνέλλου, Διδάκτωρ Επικοινωνίας της Επιστήμης. Tη μουσική έγραψε ο συνθέτης Αναστάσιος Κ. Κατσάρης, υπεύθυνος για τη μουσική των παραστάσεων του Ψηφιακού Πλανηταρίου του Ιδρύματος Ευγενίδου. Τα γραφικά (VFX), την καλλιτεχνική διεύθυνση και το μοντάζ επιμελήθηκε ο Βαγγέλης Κόκκαλης, ενώ η διεύθυνση φωτογραφίας είναι του Βασίλη Σταυρόπουλου. Τα γυρίσματα του ντοκιμαντέρ πραγματοποιήθηκαν στο Θέατρο Παλλάς.

Οι Ηθοποιοί:

Κωνσταντίνος Λάγκος (Σερ Ισαάκ Νεύτων), Κωνσταντίνος Καρβουνιάρης (Τζόν Κόντουιτ), Κατερίνα Τσάβαλου (Κάθριν Μπάρτον), Σωτήρης Τσακομίδης (Ρόμπερτ Χουκ), Μάνος Καρατζογιάννης (Έντμοντ Χάλευ), Μιχάλης Ταμπούκας (Χένρυ Όλντενμπεργκ), Σίσσυ Δουτσίου (Μητέρα του Ισαάκ Νεύτωνα), Κωνσταντίνος Παπακωνσταντίνου (Νεαρός Ισαάκ Νεύτων), Αντώνης Βλησίδης (Γαλιλαίος)

Εκπαιδευτική αξιοποίηση

Η εκπαιδευτική αξιοποίηση επεισοδίων από την ιστορία της επιστήμης μπορεί να συντελέσει στην κατανόηση του τρόπου με τον οποίο συγκροτείται η επιστήμη, αλλά και να αναδείξει τους περιορισμούς που υφίσταται η συγκρότηση αυτή από το ιστορικό και πολιτισμικό πλαίσιο της κάθε εποχής. Τα ντοκιμαντέρ του Ιδρύματος Ευγενίδου «Νεύτων: Η Δύναμη του Θεού», «Κοπέρνικος, Μπράχε, Κέπλερ: Τρεις Σπουδαίοι Αστρονόμοι» και το βραβευμένο στο 8ο Διεθνές Φεστιβάλ Επιστημονικών Ταινιών της Αθήνας «Γαλιλαίος: Η Μάχη στην Αυγή της Σύγχρονης Επιστήμης», μπορούν να προβληθούν στα σχολεία και να αξιοποιηθούν από τους εκπαιδευτικούς στη διδασκαλία των φυσικών επιστημών. Οι εκπαιδευτικοί που ενδιαφέρονται μπορούν να αναζητήσουν περισσότερες πληροφορίες και προτάσεις για την εκπαιδευτική αξιοποίηση του υλικού στο www.edu.eef.gr ή στα τηλ: 210 9469681 και 210 9469640.

* Υπενθυμίζεται ότι οι χώροι του Ιδρύματος Ευγενίδου είναι προσβάσιμοι και φιλικοί σε ανθρώπους με κινητική αναπηρία, ενώ υπάρχει δυνατότητα διερμηνείας στην Ελληνική Νοηματική Γλώσσα ή/και χειλεανάγνωσης κατόπιν έγκαιρης επικοινωνίας με γραπτό μήνυμα στο τηλ: 693 61 77 143, στο fax: 210 9417514 ή στην ηλεκτρονική διεύθυνση: arnellou@eef.edu.gr. Οι σκύλοι-οδηγοί τυφλών είναι ευπρόσδεκτοι.

Ίδρυμα Ευγενίδου
Λ. Συγγρού 387, Παλαιό Φάληρο
(Είσοδος από Πεντέλης 11)
E-mail: admin@eugenfound.edu.gr
Τηλ: 210 9469600
www.eef.edu.gr


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.