Αρχική Infokids Αποδράσεις Ταξίδια Νίσυρος: Γεμάτη αλμύρα και λάβα - Το ήσυχο νησί ενός μεγάλου κρατήρα!

Νίσυρος: Γεμάτη αλμύρα και λάβα - Το ήσυχο νησί ενός μεγάλου κρατήρα!

ΝΙΣΥΡΟΣ εικ.1Οι φωτογραφίες παρμένες από ψηλά, εντυπωσιάζουν! Ένας μεγάλος κρατήρας διαμέτρου 4 χλμ, δεσπόζει στο κέντρο του νησιού! Στην πραγματικότητα η Νίσυρος είναι ένα ηφαίστειο, μέρος του ηφαιστειακού τόξου της νότιας Ελλάδας.

Νησί με περίπου 1000 μόνιμους κατοίκους, λατρεύει την ήσυχη ζωή ενώ οι μοναχικές και εντελώς ανοργάνωτες παραλίες προσφέρονται για όσους αναζητούν διακοπές μακριά από την βουή και την τουριστική κίνηση.

ΝΙΣΥΡΟΣ εικ.2Όμορφα ασβεστωμένα σπίτια, δωδεκανησιακής αρχιτεκτονικής, σε κερδίζουν με την πρώτη ματιά. Σε ηρεμούν οι ήσυχες παραλίες με τα μαύρα βότσαλα- οι Χοχλάκοι - οι ελάχιστες μετακινήσεις, το κλίμα του ηφαιστείου…

ΝΙΣΥΡΟΣ ΕΙΚ.3Tips

-Έχει και η Νίσυρος Καλντέρα! Όχι σαν της Σαντορίνης- η διάμετρος της Καλντέρας της Σαντορίνης φθάνει τα 16 χλμ. γεγονός που την κατατάσσει ως τη μεγαλύτερη καλδέρα στη Γη- όμως έχει! Από τον πυθμένα και μέχρι την επιφάνεια απαντάται θείο. Μέσα στη καλδέρα βρίσκεται ο μεγαλύτερος υδροθερμικός κρατήρας στον κόσμο! Το ηφαίστειο της Νισύρου με τον κρατήρα του Στεφάνου αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα αξιοθέατα του νησιού.

-Λόγω της ηφαιστειακής δραστηριότητας στη Νίσυρο υπάρχουν θερμές πηγές με θερμοκρασία από 30 μέχρι 60 °C, εκ των οποίων οι κυριότερες είναι στα Λουτρά και τους Πάλους. Να τα επισκεφτείτε!

-Το Εμπορειό είναι ορεινός οικισμός με το καλοδιατηρημένο κάστρο της Παντονίκης, αλλά και συμπαθέστατα παραδοσιακά εστιατόρια. Εκεί βρίσκεται το μοναστήρι του Προφήτη Ηλία, από το οποίο θα απολαύσετε τη θέα στην εντυπωσιακή Καλδέρα, καθώς και η δρακοσπηλιά, μία θερμογενής σπηλιά, η οποία προσφέρεται ως φυσική σάουνα.

- Τέλος, αξίζει να κολυμπήσετε στο επίνειο των Νίκειων, το Αυλάκι, για να αισθανθείτε την ζεστασιά των θερμών πηγών που αναβλύζουν μέσα από την θάλασσα.

NISYROS ΕΙΚ.4


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.