Νοικοκυρές, προσοχή! Ανακαλείται ατμοσίδερο γνωστής εταιρείας λόγω κινδύνου εγκαύματος

ironingsubimage1H Γενική Γραµµατεία Βιοµηχανίας ανακοινώνει ότι η εταιρεία ∆. & Ι. ∆αµκαλίδης Α.Ε., σε συνεργασία µε το Τµήµα Γενικής Ασφάλειας Προϊόντων της ∆ιεύθυνσης Πολιτικής Ποιότητας, εκτελεί διορθωτικά µέτρα σε ηλεκτρικό σίδερο της Russell Hobbs µοντέλο Steamglide Iron 2400w – Model No: 18651-56.

Η κατασκευάστρια εταιρεία έχει εντοπίσει ότι σε ορισµένες µεµονωµένες περιπτώσεις το ανωτέρω σίδερα, και συγκεκριµένα αυτά που κατασκευάστηκαν µεταξύ Οκτωβρίου 2012 και Ιουνίου 2013, µπορεί να ενέχουν κίνδυνο. Συγκεκριµένα υπάρχει κίνδυνος να προκληθεί συσσώρευση θερµικής ενέργειας στο εύκαµπτο σηµείο σύνδεσης του καλωδίου ηλεκτροδότησης µε την λαβή του προϊόντος, η οποία δυνητικά µπορεί να διαπεράσει την προστατευτική µόνωση του καλωδίου και να προκαλέσει επιδερµικό έγκαυµα στο χρήστη του προϊόντος.

Στην Ελλάδα έχουν διατεθεί 1925 τεµάχια. Τα µόνα σίδερα που επηρεάζονται είναι αυτά που έχουν τον ακόλουθο επταψήφιο κωδικό: 18651 – 56. Για να γνωρίσει ο καταναλωτής εάν έχει κάποιο επηρεαζόµενο σίδερο, χρειάζεται να κοιτάξει στο κάτω µέρος της ‘φτέρνας’ του σίδερου. Εκεί θα βρει µία ετικέτα σε ορθογώνιο σχήµα η οποία περιέχει τον αριθµό του µοντέλου στο επάνω µέρος της. Αν ο καταναλωτής έχει το µοντέλο που αναφέρεται παραπάνω θα πρέπει επίσης να ελέγξει το δεύτερο πενταψήφιο κωδικό ο οποίος βρίσκεται στο κάτω µέρος της ετικέτας. Αν ο δεύτερος κωδικός είναι µέσα στους κωδικούς από 04512 έως 36512 ή από 00113 έως 19513, τότε το σίδερο επηρεάζεται από τα διορθωτικά µέτρα. Τυχόν κωδικοί εκτός αυτού του εύρους των αριθµών δεν επηρεάζονται.

18651-56_steamglide_iron_3

Αν ο καταναλωτής έχει ένα από αυτά τα µοντέλα και θέλει να το αντικαταστήσει µε κάποιο άλλο προϊόν θα πρέπει να επισκεφθεί το κατάστηµα που το αγόρασε και να ζητήσει την αντικατάστασή του µε ένα άλλο προϊόν της δικής του επιλογής από το κατάστηµα. Αν ο καταναλωτής δεν θέλει αντικατάσταση αλλά θέλει επιστροφή χρηµάτων θα πρέπει να επισκεφθεί το κατάστηµα που το αγόρασε και αφού επιστρέψει το σίδερο θα του επιστραφεί το ποσό ίσο µε την αξία της αγοράς του προϊόντος, χωρίς την ανάγκη παρουσίασης της απόδειξης.

Για περισσότερες πληροφορίες ή διευκρινήσεις οι καταναλωτές παρακαλούνται να επικοινωνήσουν µε τα κεντρικά γραφεία της εταιρείας ∆. & Ι. ∆αµκαλίδης Α.Ε. και συγκεκριµένα με την Κα Τσίµπα Αγάθη στο τηλέφωνο: 210 9410888 ή στην ηλεκτρονική διεύθυνση (e-mail): atsimpa@damkalidis.g