Αρχική InfoBaby Προετοιμασία Εγκυμοσύνης Νόμιμο το Προεδρικό Διάταγμα για τις μονάδες υποβοηθούμενης αναπαραγωγής

Νόμιμο το Προεδρικό Διάταγμα για τις μονάδες υποβοηθούμενης αναπαραγωγής

Νόμιμο κρίθηκε από το Συμβούλιο της Επικρατείας το σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος του υπουργείου Υγείας με το οποίο καθορίζεται το πλαίσιο χορήγησης αδειών ίδρυσης και λειτουργίας μονάδων ιατρικώς υποβοηθούμενης αναπαραγωγής.

Το Ε΄ Τμήμα του ΣτΕ επεξεργάστηκε το σχέδιο ΠΔ με το οποίο καθορίζονται στο πλαίσιο του νόμου 3305/2005 για την «εφαρμογή της ιατρικώς υποβοηθούμενης αναπαραγωγής». Με το Προεδρικό Διάταγμα κατοχυρώνεται η ασφαλής λειτουργία, η θέσπιση τεχνικών προδιαγραφών κ.λπ., προκειμένου να αποφευχθούν κίνδυνοι που απειλούν την υγεία των γυναικών.

Το Ε΄ Τμήμα του ΣτΕ με την υπ΄ αριθμ. 154/2015 γνωμοδότησή του έκρινε μεν νόμιμο το εν λόγω Προεδρικό Διάταγμα, αλλά κάνει ορισμένες νομοτεχνικού περιεχομένου παρατηρήσεις, όπως ότι ο όρος «εργαστήριο ανδρολογίας» πρέπει να αντικατασταθεί με το ορθό όρο «εργαστήριο σπερματολογίας», ότι στο κείμενο του διατάγματος πρέπει να γίνουν διορθώσεις ορθογραφικών και συντακτικών λαθών, αλλά και σημείων στίξης, κ.λπ.

Ακόμη, αναφέρεται στη γνωμοδότηση ότι, για τα εργαστήρια που ήδη λειτουργούν, πρέπει πριν από τη χορήγηση της σχετικής άδειας να ελεγχθεί εάν οι χώροι και ο εξοπλισμός των εργαστηρίων αυτών είναι ο αναγκαίος και εάν καλύπτουν τους κανόνες της ιατρικής επιστήμης.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.