Αρχική InfoTeens Υγεία "Νομίζω ότι η έφηβη κόρη μου πάσχει από νευρική ανορεξία....."

"Νομίζω ότι η έφηβη κόρη μου πάσχει από νευρική ανορεξία....."

Anorexia Nervosa sandiegopurplecowΠριν λίγες ημέρες μια αναγνώστρια μας έστειλε την ακόλουθη ερώτηση "Νομίζω ότι η έφηβη κόρη μου πάσχει από νευρική ανορεξία.Πώς μπορώ να καταλάβω αν πραγματικά συμβαίνει κάτι τέτοιο;".

H Aγγελική Σπανού, ψυχίατρος-ψυχοθεραπεύτρια τονίζει ότι η νευρική ανορεξία είναι μια πολύ σοβαρή κατάσταση. "Η κόρη σας σας χρειάζεται, γιατί ως μητέρα της γνωρίζετε από πρώτο χέρι τις διατροφικές της συνήθειες και για αυτό το λόγο μπορείτε άμεσα να αντιληφθείτε άμεσα τις όποιες αλλαγές παρουσιαστούν. Μπορείτε να διαπιστώσετε εάν η κόρη σας πάσχει από νευρική ανορεξία από τα κιλά που έχασε το τελευταίο δίμηνο. Μάλιστα, στις προχωρημένες περιπτώσεις, παρατηρείται και παύση της περιόδου." Όπως προσθέτει η ειδικός "το άτομο μειώνει συνειδητά και συστηματικά τον αριθμό των θερμίδων που προσλαμβάνει και χάνει πολλά κιλά σε μικρό χρονικό διάστημα. Το καλύτερο θα ήταν αρχικά να επισκεφθείτε μόνη σας τον ψυχίατρο και να αποφασίσετε από κοινού πώς θα χειριστείτε το θέμα. Θα πρέπει να γίνει ορμονικός έλεγχος και -αν πράγματι η κόρη σας πάσχει από νευρική ανορεξία-, στο πλαίσιο της θεραπείας, το πιθανότερο είναι ότι θα χρειαστεί ψυχοθεραπεία σε συνδυασμό με φαρμακευτική αγωγή.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.