Αρχική InfoMommy Σχέσεις Νομίζω πως ο γάμος μου έχει φτάσει σε τέλμα.....Τι να κάνω;

Νομίζω πως ο γάμος μου έχει φτάσει σε τέλμα.....Τι να κάνω;

couple-divorce"Είμαι περίπου 3 χρόνια παντρεμένη. Νομίζω πως αυτός ο γάμος έχει φτάσει σε τέλμα. Με τον άντρα μου είμαστε μαζί περίπου 5,5 χρόνια στο σύνολο .Όπως κάθε ζευγάρι στην αρχή, έτσι και εμείς ζούσαμε μέσα στις μεγάλες αγάπες και στους μεγάλους έρωτες. Με το πέρασμα του πρώτου χρόνου, τον είδα να αλλάζει. Ανάθεμα αυτό το facebook που ανακαλύφθηκε αλλά και αυτόν που το ανακάλυψε. Περνούσε ατελείωτες ώρες μπροστά στον υπολογιστή. Τον είδα να "ψάχνεται'' . Να συνομιλεί με διάφορες που έβρισκε στο facebook καθώς και σε άλλα κοινωνικά δίκτυα. Η εκάστοτε συνομιλία δεν σταματούσε εκεί. Είχα βρει μηνύματα, κλήσεις. Την πρώτη φορά κατά κάποιο τρόπο του το συγχώρησα, προσπαθούσε με κλάματα να με πείσει ότι δεν συμβαίνει τίποτα.

Τα πράγματα όμως όλο και γινόταν πιο δύσκολα.Έκανα το λάθος να τον αφήνω για μεγάλα διαστήματα μόνο (σχεδόν μήνας μπορεί να περνούσε για να τον ξαναδώ) βλέπετε είχα σταματήσει να δουλεύω και πήγαινα στους δικούς μου. Του είχα τόσο μεγάλη εμπιστοσύνη, ασχέτως αν στις προηγούμενες μου σχέσεις την είχα πατήσει πολλές φορές. Μέχρι και λίγο πριν το γάμο ζούσα μια κατάσταση που πάντα έτρεχα να μαζεύω τα ασυμμάζευτα, δηλαδή να κάθομαι να ψάχνω κινητά, κλήσεις και μηνύματα, να ψάχνω στο facebook με ποιες μιλάει, να τις ρωτάω τι συμβαίνει μεταξύ τους και άλλα τέτοια.

Λίγο πριν γίνει ο γάμος τον είχα ρωτήσει αν ήταν σίγουρος για το αν ήθελε να προχωρήσει σε αυτόν γάμο μαζί μου και μου είπε ναι,τον ρώτησα μήπως το μετάνιωσε. Μου απάντησε και πάλι όχι. Τους πρώτους δέκα μήνες του γάμου ήμασταν τόσο καλά που κανείς δεν θα μπορούσε να πιστέψει ότι θα φτάναμε στο σημερινό σημείο. Σχεδόν ένα χρόνο μετά μετατέθηκε σε άλλη πόλη, πιο κοντά στους γονείς μας. Λίγο πριν πάρει την μετάθεση, γνώρισε μια γυναίκα μέσα από το facebook, αρχίσανε να μιλάνε. Να σας πω βέβαια πως η πόλη που πήρε μετάθεση δεν του άρεσε καθόλου και μάλιστα μου χρέωσε ότι εγώ έβαλα το χέρι μου για να πάρει την μετάθεση σε αυτή την πόλη γιατί άρεσε στους γονείς μου. Η αλήθεια πως εγώ δεν έκανα τίποτα. Απλά έλεγα μακάρι να πάρει μετάθεση κάπου κοντά.

divorced-couple_620x320Από την στιγμή που γνώρισε την Σ. όλα γίνανε χάλια. Μου συμπεριφερόταν πολύ άσχημα. Δεν με ήθελε καθόλου δίπλα του. Όλη την ημέρα να μιλάνε μαζί με την Σ,. είτε μέσω κινητού είτε μέσω facebook. Eκείνη παντρεμένη με ένα παιδί. Και απατημένη όπως έλεγε. Άρχισαν να μιλάνε από τον Ιούλιο του 11 μέχρι και τον Οκτώβριο του 11. Η ζωή μου είχε γίνει μια κόλαση. Δεν μπορώ να σας περιγράψω τι πέρασα. Τον ρωτούσα γιατί μιλάνε, με έβγαζε και τρελή ότι δεν μιλάνε. Ώσπου κάποια στιγμή  μετά από πολύ πίεση, το παραδέχτηκε. Έφυγε από το σπίτι για να πάει να μιλήσει μαζί της, έβγαινε στο μπαλκόνι και καλά για να καπνίσει αλλά πάλι μαζί της μιλούσε. Πέρυσι τον Ιούλιο σε έναν καβγά μας μου είπε να χωρίσουμε και για πρώτη φορά μου έριξε  μια σφαλιάρα.

Τον Σεπτέμβριο πέρυσι αποφάσισα να πάω σπίτι να του κάνω έκπληξη. Που να ήξερα τι με περίμενε....Πήγα λοιπόν με χίλια ζόρια, έμεινα εκεί. Ήμασταν χωρισμένοι και με ρώτησε τι δουλειά είχα και πήγα. Ανακάλυψα από κάποια στοιχεία που βρήκα στο σπίτι ότι είχε επισκεφθεί την πόλη όπου μένει η Σ. Όταν τον ρώτησα γιατί πήγε μου είπε ψέμματα πώς δεν πήγε εκείνος αλλά κάποιος άλλος.Και σε ένα τετράδιο ανακάλυψα και το τηλ της Σ. Πιστεύω ότι με απάτησε με την συγκεκριμένη βρώμα (και συγνώμη που μιλάω έτσι αλλά για την εν λόγο το λιγότερο είναι που μπορώ να πω).

Έφτασα μέχρι την Μεγαλόχαρη για να την παρακαλέσω για να γυρίσει σε εμένα,έχω εναποθέσει την πίστη μου στο Θεό.  Αν τον ρωτήσω αν με απατήσε λέει όχι. Εγώ όμως πιστεύω ότι το έκανε. Έχει το κινητό συνέχεια στο αθόρυβο και ξέρω οτι κάτι κρύβει καθώς δεν με αφήνει να το πάρω. Το κουβαλάει πάντα πάνω του.Έφτασα στο σημείο να πάρω τηλ την Σ. και να την παρακαλέσω να μην μιλάνε. Μου είπε και εκείνη ένα σωρό ψέμματα. Δεν ξέρω αν μιλάνε ακόμη, πιστεύω όμως πώς μιλάνε. Τον παρακαλάω να μιλήσουμε να δούμε τι θα γίνει μεταξύ μας και πάντα αλλάζει κουβέντα ή βρίσκει δικαιολογίες και μου λέει πως μόνο αυτό με νοιάζει.  Τι να κάνω;

Aπαντά η Παρασκευή Μπριντάκη, Ψυχολόγος-Οικογενειακή Θεραπεύτρια-Παιδοψυχολόγος

Χωρίς να έχω συνολική εικόνα της σχέσης σας και βασιζόμενη σε όσα μου απευθύνετε, θα ήθελα να κατανοήσω βαθύτερα τους λόγους που δημιουργούν αυτή την απόσταση στην σχέση σας. Χρειάζεται χρόνος να ξεκαθαρίσετε εσείς τι θέλετε. Πιστεύετε ότι μια τέτοια σχέση που πληγώνει την εμπιστοσύνη σας και την αξιοπρέπεια σας πρέπει να συνεχιστεί; Η κατάσταση που αντιμετωπίζετε χρειάζεται περαιτέρω ανάλυση και διερεύνηση.

Μπριντάκη Εύη,

Ψυχολόγος-Οικογενειακή Θεραπεύτρια-Παιδοψυχολόγος.

6936637612/2155300652

http://www.greekpsychologist.com/


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.