Αρχική InfoDad Νομοθετική ρύθμιση ώστε οι τρίτεκνοι να θεωρούνται πλέον πολύτεκνοι ζητά ο βουλευτής Μαγνησίας Χρήστος Μπουκώρος

Νομοθετική ρύθμιση ώστε οι τρίτεκνοι να θεωρούνται πλέον πολύτεκνοι ζητά ο βουλευτής Μαγνησίας Χρήστος Μπουκώρος

0103AΝομοθετική ρύθμιση, για το χαρακτηρισμό των τριτέκνων ως πολυτέκνων, ζητά με ερώτησή του προς τον Υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης ο βουλευτής Μαγνησίας Χρήστος Μπουκώρος. Στην ερώτηση τονίζονται τα εξής: «Μια από τις συνέπειες της οικονομικής κρίσης είναι και η συρρίκνωση της Ελληνικής οικογένειας, με τον αριθμό των γεννήσεων να μειώνεται σταδιακά και τον πληθυσμό της Ελλάδας να γηράσκει. Το δημογραφικό πρόβλημα που ταλανίζει την Ελληνική κοινωνία οδηγεί στον περιορισμό των πολύτεκνων οικογενειών και στη σημαντική αύξηση των τριτέκνων.

Οι τρίτεκνες οικογένειες, οι οποίες έχουν πολλαπλασιαστεί σημαντικά, καλούνται να αντιμετωπίσουν δυσβάσταχτα οικονομικά βάρη, παρόμοια με αυτά των πολυτέκνων. Η θεσμική και οικονομική ρύθμιση ώστε οι τρίτεκνες οικογένειες να αντιμετωπίζονται όπως οι πολύτεκνες και η ένταξη τους στο Νόμο 1910/1944 είναι απαραίτητη. Με τη νομική κατοχύρωσή της η τρίτεκνη οικογένεια γίνεται και αυτή φορέας δικαιωμάτων και ωφελειών παρόμοια με αυτά των πολυτέκνων, τόσο σε δημοσιονομικά θέματα, όσο και θέματα που άπτονται της καθημερινότητας.

Μετά τα παραπάνω, ο βουλευτής Μαγνησίας της Ν.Δ, ζητά να νομοθετήσει το Υπουργείο υπέρ της απόκτησης της ιδιότητας της πολυτεκνίας και για τις τρίτεκνες οικογένειες και να ενταχθούν στο Νόμο 1910/1944.

Διαβάστε επίσης:

Η Τουρκία πριμοδοτεί την γεννητικότητα με κίνητρα στους γονείς. Εμείς τι κάνουμε;

Τρίτεκνοι δίνουν τα παιδιά τους για υιοθεσία στον Σαμαρά και τον Παπούλια

Δωρεάν φύλαξη των παιδιών για να αντιμετωπιστεί η υπογεννητικότητα


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.