- Infokids.gr - https://www.infokids.gr -

Νόστιμα αλμυρά κρουασάν με κιμά και μπεσαμέλ, ένα υπέροχο κολατσιό!

Σήμερα θα φτιάξουμε κρουασάν με νόστιμη γέμιση με μπεσαμέλ, κιμά και τυριά! Ένας νόστιμος πειρασμός στην κουζίνα μας!

Θα χρειαστείτε:

Για τη ζύμη:

Για τη γέμιση:

Για τη μπεσαμέλ:

Ας ξεκινήσουμε!

  1. Ζύμη: Ζεστάνετε ελαφρά το φρέσκο γάλα.
  2. Βάλτε το σε ένα σκεύος και προσθέστε τη μαγιά, το αλάτι, το αυγό και ανακατεύετε καλά.
  3. Προσθέστε το αλεύρι σταδιακά, το ηλιέλαιο και τη ζάχαρη. Ανακατεύετε καλά.
  4. Σκεπάστε το μπολ με μια πετσέτα και περιμένετε 30 λεπτά για να διπλασιάσει τον όγκο του.
  5. Γέμιση: Στο μεταξύ, σε ένα τηγάνι βάζετε το βούτυρο, προσθέστε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο και σοτάρετε για 3-4 λεπτά. Προσθέστε και τον κιμά και σοτάρετε για άλλα 3 λεπτά. Προσθέστε και την ντομάτα τριμμένη, αλάτι, πιπέρι, ρίγανη και χαμηλώνοντας τη φωτιά, αφήστε τα βράσουν για 15 λεπτά.
  6. Βγάλτε από τη φωτιά και προσθέστε την τριμμένη γραβιέρα.
  7. Μπεσαμέλ: σε μια μικρή κατσαρόλα σοτάρετε το βούτυρο με το αλεύρι ανακατεύοντας συνεχώς. Προσθέστε σταδιακά το γάλα ανακατεύοντας, μόλις γίνει αφράτη η μεσαμέλ, βγάλτε από τη φωτιά, βάλτε αλάτι κι ανακατέψτε μαζί με τον κιμά για να ενωθούν τα υλικά. Η γέμιση είναι έτοιμη.
  8. Χωρίστε τη ζύμη σε μπαλάκια, ανοίξτε λίγο το φύλο σε πάχος 1 εκ. και τριγωνικό σχήμα, βάλτε τη γέμιση, κλείστε το κρουασάν.
  9. Απλώστε το βούτυρο με τη βοήθεια ενός πινέλου. Ψήστε στους 180 έως ότου ροδίσουν.

Καλή επιτυχία!