Νόστιμη Φριτάτα για μεσημεριανό!

Ετοιμάστε μια νόστιμη ομελέτα φούρνο και υλικά που έχουν περισσέψει από προηγούμενο γεύμα!

Θα χρειαστείτε:

  • 1/2 φλιτζάνι ψιλοκομμένη πιπεριά
  • Μπέικον ή λουκάνικο
  • κοτόπουλο ή άλλο κρέας σε κύβους κομμένο
  • πατάτες τηγανιτές αν θέλετε
  • τυρί που λυώνει 1 φλυτζάνι
  • 1/2 φίτζάνι κρεμμύδι- πιπεριές
  • 1 κ.γ. ξηρό δενδρολίβανο
  • 6 αυγά
  • λίγο λάδι ή βούτυρο
  • 1/2 κ.γ. αλάτι, 1/4 κ.γ. πιπέρι και 1/4 κ.γ. πάπρικα

Σοτάρετε τα συστατικά: Τηγανίστε πρώτα τα λουκάνικα ή το κρέας σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι. Μαγειρέψτε τα λαχανικά με λίγο λάδι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, αρχής γενομένης από τα λαχανικά – τα κρεμμύδια και τις πατάτες – και στο τέλος βάλτε τις κόκκινες πιπεριές, μέχρι να ψηθούν καλά. Στη συνέχεια, οποιοδήποτε κρέας ή τόφου ή λουκάνικο. Προσθέστε στο τέλος ό,τι καρυκεύματα θέλετε, μαζί με 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι. Βάλτε στο ταψί, και προσθέστε από πάνω τα χτυπημένα αυγά.

Προσθέστε το τυρί!

Ψήστε τη φριτάτα: Βάλτε το ταψί στο φούρνο και ψήστε μέχρι να γίνουν τα αυγά, 8 – 10 λεπτά. Για να ελέγξετε, κόψτε μια μικρή σχισμή στο κέντρο της  φριτάτας. Αν τα αυγά είναι ωμά ψήστε για άλλα λίγα λεπτά.

Καλή όρεξη!