Ετοιμάστε μια νόστιμη ομελέτα φούρνο και υλικά που έχουν περισσέψει από προηγούμενο γεύμα!
Θα χρειαστείτε:
- 1/2 φλιτζάνι ψιλοκομμένη πιπεριά
- Μπέικον ή λουκάνικο
- κοτόπουλο ή άλλο κρέας σε κύβους κομμένο
- πατάτες τηγανιτές αν θέλετε
- τυρί που λυώνει 1 φλυτζάνι
- 1/2 φίτζάνι κρεμμύδι- πιπεριές
- 1 κ.γ. ξηρό δενδρολίβανο
- 6 αυγά
- λίγο λάδι ή βούτυρο
- 1/2 κ.γ. αλάτι, 1/4 κ.γ. πιπέρι και 1/4 κ.γ. πάπρικα
Σοτάρετε τα συστατικά: Τηγανίστε πρώτα τα λουκάνικα ή το κρέας σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι. Μαγειρέψτε τα λαχανικά με λίγο λάδι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, αρχής γενομένης από τα λαχανικά – τα κρεμμύδια και τις πατάτες – και στο τέλος βάλτε τις κόκκινες πιπεριές, μέχρι να ψηθούν καλά. Στη συνέχεια, οποιοδήποτε κρέας ή τόφου ή λουκάνικο. Προσθέστε στο τέλος ό,τι καρυκεύματα θέλετε, μαζί με 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι. Βάλτε στο ταψί, και προσθέστε από πάνω τα χτυπημένα αυγά.
Προσθέστε το τυρί!
Ψήστε τη φριτάτα: Βάλτε το ταψί στο φούρνο και ψήστε μέχρι να γίνουν τα αυγά, 8 – 10 λεπτά. Για να ελέγξετε, κόψτε μια μικρή σχισμή στο κέντρο της φριτάτας. Αν τα αυγά είναι ωμά ψήστε για άλλα λίγα λεπτά.
Καλή όρεξη!