Αρχική InfoMommy Πολιτισμός - Σεμινάρια NOW Ομαδική έκθεση Φωτογραφίας (23/1-31/1)

NOW Ομαδική έκθεση Φωτογραφίας (23/1-31/1)

Τώρα.

Το συλλογικό παρόν, το προσωπικό παρόν.

Το παρόν που διατηρεί τις μνήμες του παρελθόντος και προβάλλεται στο μέλλον.

Ο χρόνος που βιώνουμε, αντανακλά την κουλτούρα και το ύφος της κάθε εποχής. Ξεπερνά το τοπικό και προσωπικό μέγεθος και γίνεται συλλογικό.

Η φωτογραφία είναι η τέχνη που περισσότερο από όλες τις άλλες έχει οργανική σχέση με την έννοια του παρόντος.
Η έκθεση επιδιώκει να διερευνήσει τη διττή υπόσταση του τώρα. Το κλικ της φωτογραφικής μηχανής από τη μια απαθανατίζει το παρόν όπως το βιώνουμε συλλογικά και από την άλλη αποτυπώνει την προσωπική εκδοχή του καλλιτέχνη για την μοναδική ανεπανάληπτη στιγμή. Οι καλλιτέχνες καταγράφουν το παρόν μέσα από διαφορετικές ματιές, δίνοντας εικόνες σκληρές, ειρωνικές, τρυφερές, αληθινές.
Τα πνεύματα της πόλης, ο τυφώνας Sandy, ένας ιπτάμενος δίσκος στον ουρανό της Πελοποννήσου, οι πορείες στην Αθήνα, η ερωτική ιστορία με ένα φουσκωτό κούκλο, οι γυναίκες του κόσμου, συνυπάρχουν περιγράφοντας τη σύγχρονη πραγματικότητα σε ένα κόσμο που αλλάζει. Ένα μωσαϊκό από στιγμές που αντανακλούν το παρόν μας, μια χρονική στιγμή που γίνεται παρελθόν στο αμέσως επόμενο λεπτό.

Συμμετέχουν:
Σμάρα Αγιακάτσικα, Μιχάλης Αναστασίου, Χριστόφορος Δουλγέρης, Νίκος Ελληνικάκης, Δημήτρης Κατσίκης, Κωνστάντινος Κατσούλης, Ελένη Κουρή, Μάρω Κουρή, Γιάννης Κωνσταντίνου, Αλέξανδρος Λαμπροβασίλης, Αλέξης Μπεβεράτος, Τίτα Μπονάτσου, Θοδωρής Παπαδομαρκάκης, Κώστας Παππάς, Γιώργος Σαϊτας, Μάρκος Σουκεράς, Δημήτρης Φαληρέας, Κατερίνα Φανουράκη, Στράτος Φράγκου.

Επιμέλεια: Εύα Μαραγκάκη e mail evamaragaki@yahoo.com
Εγκαίνια έκθεσης: Τετάρτη 23/1/2013 , ώρα 19.30
Ώρες λειτουργίας: Δευ-Παρ: 10.00-13.00 & 18.00-21.00 Σαβ-Κυρ: 11.00-20.00
ΕΛΛΗΝΟΓΑΛΛΙΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ, Πλατεία Κολωνακίου 2, ΑΘΗΝΑ 10673, Τήλ. 2103606231
Η έκθεση τελεί υπό την αιγίδα του μουσείου Βορρέ.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.