Ένα ελληνικό σχολείο με διεθνή πιστοποίηση για την ασφάλεια που προσφέρει στους/στις μαθητές/-τριές του

Ένα ελληνικό σχολείο με διεθνή πιστοποίηση για την ασφάλεια που προσφέρει στους/στις μαθητές/-τριές του

Υπάρχει ένα ρητό το οποίο αναφέρει ότι τα παιδιά που λαμβάνουν αγάπη από το σπίτι τους έρχονται στο σχολείο, για να μάθουν. Για τα παιδιά, όμως, που δεν παίρνουν αγάπη από το οικείο περιβάλλον τους το σχολείο γίνεται το ασφαλές καταφύγιό τους και σε αυτό βασίζονται, για να ολοκληρωθούν ως προσωπικότητες.

Ένα ελληνικό σχολείο με διεθνή πιστοποίηση για την ασφάλεια που προσφέρει στους/στις μαθητές/-τριές του

Σε κάθε περίπτωση, για όλα τα παιδιά το σχολείο πρέπει να είναι πρωτίστως κοινότητα στοργής και αγάπης. Για να αποτελέσει, όμως, ένα σχολείο το καταφύγιο των μαθητών/-τριών του πρέπει να στελεχώνεται από ανθρώπους όχι μόνο καταξιωμένους στο αντικείμενό τους, αλλά και ολοκληρωτικά αφοσιωμένους στα παιδιά με απώτερο στόχο την ψυχική και νοητική τους ανάπτυξη.

Στο πλαίσιο αυτό, νιώσαμε ιδιαίτερη χαρά, όταν ενημερωθήκαμε πως η Λεόντειος Σχολή Αθηνών και η Λεόντειος Σχολή Νέας Σμύρνης έλαβαν την πιστοποίηση “Keeping Children Safe” από τον ομώνυμο καταξιωμένο διεθνή οργανισμό.

Τι σημαίνει, όμως, αυτή η πιστοποίηση;

Η πιστοποίηση αυτή αποδεικνύει ότι τα σχολεία που την επιτυγχάνουν θέτουν ως ύψιστη προτεραιότητα και εγγυώνται την προστασία των παιδιών από κάθε μορφή κακοποίησης, παραμέλησης, εκμετάλλευσης και βίας μέσω συγκεκριμένων καταγεγραμμένων διαδικασιών και πρωτοκόλλων λειτουργίας που ακολουθούν, όπως αυτά ορίζονται από τον καταξιωμένο διεθνή οργανισμό “Keeping Children Safe”. Ο συγκεκριμένος οργανισμός αναγνώρισε το μαριανό δίκτυο σχολείων ως ένα δίκτυο το οποίο σέβεται τα δικαιώματα των παιδιών και των νέων και τους προσφέρει ένα ποιοτικό και ασφαλές περιβάλλον για την ανάπτυξη και την εξέλιξή τους.

Η εκμάθηση Αγγλικών στο σπίτι γίνεται πιο εύκολη και διασκεδαστική από ποτέ!

Η εκμάθηση ξένων γλωσσών και πρωτίστως Αγγλικών είναι ένα απαραίτητο εφόδιο για κάθε μαθητή από την νηπιακή κιόλας ηλικία. Δεν είναι εξάλλου τυχαίο που τα τελευταία δύο χρόνια οι μαθητές τα διδάσκονται από το Νηπιαγωγείο μέσα από ευχάριστες βιωματικές δραστηριότητες και παιχνίδια που τους βοηθούν να αναπτύξουν αβίαστα το λεξιλόγιο τους, τις γλωσσικές δεξιότητές τους, τη δημιουργικότητά τους, τη φαντασία τους και πολλά άλλα.

Τα Αγγλικά στο σπίτι περνούν σε άλλη διάσταση!

Αν λοιπόν είστε σε διαδικασία αναζήτησης του κατάλληλου συστήματος εκμάθησης Αγγλικών που θα επιλέξετε για το παιδί σας η μέθοδος Creative English at Home είναι η ιδανική πρόταση που συνδυάζει μάθηση, ψυχαγωγία και υψηλές επιδόσεις …από την άνεση του σπιτιού σας!

Πρόκειται για ένα σύγχρονο σύστημα διδασκαλίας  όπου τα παιδιά 2 έως 17 ετών μπορούν να παρακολουθήσουν το μάθημά τους στο σπίτι ή online και να μυηθούν στη μαγεία της Αγγλικής γλώσσας σε ένα ευχάριστο μαθησιακό περιβάλλον.

Πολλά παραπάνω από ένα μάθημα Αγγλικών στο σπίτι

Το παιδί που παρακολουθεί το μάθημα μέσω του Creative English at Home βιώνει μια εκπαιδευτική εμπειρία αλλιώτικη από τις άλλες. Οι πεπειραμένοι εκπαιδευτικοί – παιδαγωγοί στην πλειοψηφία τους με μητρική γλώσσα την αγγλική γνωρίζουν πώς θα κάνουν αποτελεσματικό το μάθημα. Η άρτια εκπαιδευτική κατάρτιση και η πολυετής πείρα τους εγγυώνται ότι θα προσφέρετε στα παιδιά σας ό,τι καλύτερο στην εκμάθηση ξένων γλωσσών.

Με βασική τους επιδίωξη ο μαθητής να γνωρίσει και να αγαπήσει την Αγγλική Γλώσσα το μάθημα δομείται με τέτοιο τρόπο ώστε το παιδί να μάθει από νωρίς να χρησιμοποιεί λέξεις και φράσεις με τη σωστή προφορά στην καθημερινότητά του μέσα από ευχάριστους τρόπους.

To γλωσσικό ταξίδι στα Αγγλικά ξεδιπλώνεται σε ένα υπέροχο περιβάλλον εκπαίδευσης με τη λογική της εξατομικευμένης μάθησης, αγκαλιάζοντας ακόμα και τους μαθητές με μαθησιακές δυσκολίες. Είναι σπουδαίο να γνωρίζεις, ότι ο εκπαιδευτικός χώρος τον οποίον εμπιστεύεσαι θα σκύψει με ενδιαφέρον πάνω από κάθε δυσκολία που μπορεί να αντιμετωπίζει ένας μαθητής, αντιμετωπίζοντάς την με τρόπο ολιστικό.

Ευκολία, άνεση και αποτελεσματικότητα!

Δώστε στα παιδιά σας την ευκαιρία να αγαπήσουν την Αγγλική Γλώσσα με τα προνόμια που μόνο το Creative English at Home μπορεί να προσφέρει. Τα μαθήματα διεξάγονται  αποκλειστικά στον χώρο σας ή και online.  Σε οποιαδήποτε περιοχή της Αθήνας ή και των προαστίων χάρη στο εκτεταμένο δίκτυο συνεργατών διδασκάλων – παιδαγωγών που έχουν την τεχνογνωσία και τη δυνατότητα να εφαρμόζουν  εκπαιδευτικά προγράμματα που επιτυγχάνουν την φυσική και ολοκληρωμένη εκμάθηση της ξένης γλώσσας, βασισμένα στην ολιστική προσέγγιση της διδασκαλίας.

Τα παιδιά ηλικίας 2-5 ετών μαθαίνουν Αγγλικά μέσω παιχνιδιού και ευχάριστων δραστηριοτήτων, προσφέροντάς τους κίνητρο για μάθηση. Τα παιδιά παίζουν, τραγουδούν και κυρίως μαθαίνουν να μιλούν όπως ακριβώς έμαθαν ελληνικά: ακούν-μιμούνται-κατανοούν-επικοινωνούν.

Στα μεγαλύτερα παιδιά 6 έως 12 ετών δίνεται έμφαση στην πολύπλευρη και ολοκληρωμένη εκμάθηση της Αγγλικής μέσα από ένα πλούσιο πρόγραμμα δραστηριοτήτων και εκπαιδευτικών μέσων που στοχεύει στην καλλιέργεια όλων των γλωσσικών δεξιοτήτων με τρόπο φυσικό και ολοκληρωμένο (listening, speaking, reading, writing).

Ποιο παιδί δε θα απολαύσει ένα μάθημα Αγγλικών με δραματοποίηση και παιχνίδια ρόλων, μαγειρική, εργαστήρια φυσικής και χημείας; Εξίσου εντυπωσιακά είναι και τα projects που υλοποιούνται κατά τη διάρκεια του μαθήματος όπως και η παρακολούθηση παιδικών σειρών. Τα πολυποίκιλα μαθησιακά ερεθίσματα, διεγείρουν το ενδιαφέρον του μαθητή ώστε να προσμένει με χαρά το επόμενο μάθημά του με απώτερο στόχο να αποκτήσει ευχέρεια στην επικοινωνία, τόσο σε επίπεδο προφορικού, όσο και γραπτού λόγου.

Η καλύτερη επιλογή στην εκμάθηση Αγγλικών

Το Creative English at Home χαίρει της εκτίμησης των γονιών που το εμπιστεύονται για την εκπαίδευση των παιδιών τους καθώς έχουν διαπιστώσει στην πράξη το σπουδαίο εκπαιδευτικό έργο που επιτελείται. Πρόκειται δίχως υπερβολή για το αποτελεσματικότερο Αγγλικό βιωματικό σχολείο στο σπίτι, με τα καινοτόμα προγράμματα διδασκαλίας να αποτελούν εχέγγυο επιτυχίας!

Τα μαθήματα πραγματοποιούνται σε 2-4 ώρες εβδομαδιαίως, από Δευτέρα έως Σάββατο, και σημειωτέον όλα τα βιωματικά προγράμματα διεξάγονται και εξ’ αποστάσεως ατομικά και σε γκρουπ των 2 έως 4 μαθητών.

Από την άνεση και την ασφάλεια του σπιτιού ο μαθητής βιώνει μια ολοκληρωμένη εκπαιδευτική εμπειρία και μαθαίνει να μιλά Αγγλικά σε άπταιστο επίπεδο. Στα συν που καθιστούν το Creative English at Home την ιδανική πρόταση για την εκμάθηση Αγγλικών το γεγονός ότι το τρίπτυχο ετήσια δίδακτρα-ώρες διδασκαλίας-ποιότητα σπουδών εξυπηρετείται στον απόλυτο βαθμό σε τιμή προσιτή διότι δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις που το «φθηνό» κοστίζει περισσότερο και σε χρόνο και σε χρήμα!

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε στους τηλεφωνικούς αριθμούς 6946416482, 6946308563 ή στην ηλεκτρονική διεύθυνση info@creativeenglish.gr μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του

Creative English At Home  www.creativeenglish.gr
Follow us on Facebook: creative.englishathome
Instagram: #creativenglishathome

Η Αλεξάνδρα πολιτικός με υποτροφία στο Harvard, o Λεωνίδας δικηγόρος στη Νομική Αθηνών και η Ηλέκτρα νευροεπιστήμονας με υποτροφία στο Brown -όλοι από το ίδιο σχολείο

Η Αλεξάνδρα πολιτικός με υποτροφία στο Harvard, o Λεωνίδας δικηγόρος στη Νομική Αθηνών και η Ηλέκτρα νευροεπιστήμονας με υποτροφία στο Brown -όλοι από το ίδιο σχολείο

Συνηθίζουμε να θεωρούμε πως ένα ιδιωτικό σχολείο είναι περισσότερο “περιτύλιγμα” παρά περιεχόμενο. Όσοι δεν γνωρίζουν επιμένουν, ότι το ιδιωτικό ωραιοποιεί τις επιδόσεις των μαθητών, για να είναι χαρούμενοι οι γονείς που πληρώνουν. Και ότι τελικά, όταν έρχεται η ώρα της κρίσης, στις Πανελλήνιες, λίγοι είναι αυτοί που τα καταφέρνουν -οι περισσότεροι συνεχίζουν σε ιδιωτικά Πανεπιστήμια. Η αλήθεια, βέβαια, είναι εντελώς διαφορετική, ειδικά όταν αναφερόμαστε σε ιδιωτικά σχολεία με περγαμηνές, που έχουν αποδείξει δεκαετίες τώρα το υψηλό ακαδημαϊκό τους επίπεδο. Τα Εκπαιδευτήρια Δούκα φιγουράρουν περήφανα ανάμεσά τους.

Η Αλεξάνδρα πολιτικός με υποτροφία στο Harvard, o Λεωνίδας δικηγόρος στη Νομική Αθηνών και η Ηλέκτρα νευροεπιστήμονας με υποτροφία στο Brown -όλοι από το ίδιο σχολείο

Η λίστα με τους μαθητές του σχολείου που αρίστευσαν κατά τη σχολική χρονιά που πέρασε είναι ζωντανή απόδειξη ενός εκπαιδευτικού ιδρύματος που οδηγεί τους μαθητές στο όραμα των σπουδών και στην επίτευξη των ονείρων τους, όπως κι αν εκφράζονται αυτά, στην Ελλάδα ή στο εξωτερικό.

Κανένα εμπόδιο δεν είναι αρκετό για να φρενάρει τα όνειρά τους

Τα Εκπαιδευτήρια Δούκα έχουν το πλεονέκτημα που λίγα σχολεία καταφέρνουν και αυτό είναι όχι μόνο να στηρίξουν τους μαθητές τους ώστε να αριστεύσουν στις Πανελλαδικές, αλλά και να τους δώσουν όλα τα απαραίτητα εφόδια μέσω του International Baccalaureate, ώστε να κατακτήσουν μία θέση σε κάποια από τα σημαντικότερα Πανεπιστήμια ανά τον κόσμο, όπως είναι το Harvard και το Brown. Κι αν οι σπουδές στο εξωτερικό σας ακούγονται όνειρο απατηλό, μάθετε, ότι τα παιδιά αυτά έλαβαν πλήρεις υποτροφίες, μειώνοντας έτσι κατά πολύ το κόστος που οι γονείς τους θα αναλάβουν.

100% εισαγωγή στη σχολή πρώτης επιλογής

Τα αποτελέσματα των Πανελληνίων απέδειξαν για ακόμα μία φορά τη “δύναμη” των Εκπαιδευτηρίων Δούκα. Όλοι οι υποψήφια πέτυχαν -οι περισσότεροι στη σχολή της πρώτης τους επιλογής και μάλιστα σε Πανεπιστήμια με υψηλές βάσεις εισαγωγής (Μετσόβιο Πολυτεχνείο, ΕΚΠΑ, Πανεπιστήμιο Πειραιά, Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, κλπ.).

Ανάμεσά τους ο Λεωνίδας Τσοπουρίδης (7ος στη Νομική Αθηνών), η Θέλεια Δάμη (1η  Τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού) και ο Δημήτρης Παναγιώτου (3ος Οδοντιατρική Αθηνών)

Πλήρεις υποτροφίες σε Harvard και Brown κ.α.

Η Αλεξάνδρα Οικονόμου έλαβε πλήρη υποτροφία από το Harvard University στις Πολιτικές Επιστήμες

Και το πρόγραμμα International Baccalaureate είχε 100% επιτυχία και φέτος. Η Αλεξάνδρα Οικονόμου έλαβε πλήρη υποτροφία από το Harvard University για να σπουδάσει Political Science BSc. Η Ηλέκτρα Μπαμπίχα-Νίνου πλήρη υποτροφία από το Brown University για σπουδές Neuroscience BSc. Ενώ ο Χρήστος Μανεσιώτης έλαβε πλήρη υποτροφία από το New York University Abu Dhabi, σε Economics & Engineering.

Ο Χρήστος Μανεσιώτης έλαβε πλήρη υποτροφία από το New York University στο Abhu Dhabi, για Οικονομικά και Engineering.

Ακόμα, επειδή τα Εκπαιδευτήρια Δούκα αγαπούν τις τέχνες, από το Τμήμα BTEC Foundation in Art, Design & Media Practice ξεχώρισαν η Βίλμα Μπούλος με 2 πλήρεις υποτροφίες αριστείας από το ArtCenter College of Design & το California College of the Arts στις ΗΠΑ, για σπουδές σε Art & Design και η Καλλίστη Μηλάτου-Φακούντου η οποία έλαβε επίσης δύο πλήρεις υποτροφίες αριστείας από το Ithaca College και το Sarah Lawrence College για BA Theatrical Studies.

Όταν σπουδαία παιδιά έχουν την τύχη μιας εξαιρετικής εκπαίδευσης

Τι είναι αυτό που έδωσε στα παραπάνω παιδιά το εισιτήριο της επιτυχίας τους; Το γεγονός, ότι η πολύπλευρη προσωπικότητά τους είχε την ευκαιρία να εξελιχθεί σε ένα ολοκληρωμένο εκπαιδευτικό προφίλ, χάρη στο τρίπτυχο που χαρακτηρίζει τα Εκπαιδευτήρια Δούκα: Γνώσεις – Δεξιότητες – Αξίες.

Για τα παιδιά αυτά η φοίτηση στα Εκπαιδευτήρια Δούκα δεν σήμαινε μόνο διάβασμα και εξετάσεις, αλλά και ενεργή σχολική ζωή, με πολλαπλές δραστηριότητες, ενδιαφέροντα, διαγωνισμούς (π.χ. ρητορικής, ρομποτικής, προγραμματισμού, μαθηματικών, εικαστικών, φυσικής, πληροφορικής κλπ.), συμμετοχή σε εθελοντικές δράσεις και events (π.χ. σε συνεργασία με την Special Olympics Hellas).

Η Καλλίστη Μηλάτου-Φακούντου έλαβε δύο πλήρεις υποτροφίες αριστείας από το Ithaca College και το Sarah Lawrence College για Θεατρικές Σπουδές.

Το σχολείο στο πλευρό κάθε μαθητή

Την ίδια ώρα, και ενώ το σχολείο διοργανώνει όλα τα παραπάνω προγράμματα και events, δεν παύει να στέκεται και στο πλευρό κάθε μαθητή μεμονωμένα:

Εξειδικευμένοι σύμβουλοι σταδιοδρομίας βρίσκονται στο πλευρό των μαθητών ήδη από τη Γ’ Γυμνασίου μέχρι το τέλος της φοίτησής τους. Κατά την διάρκεια των ετών, στοχευμένα τεστ βοηθούν τα παιδιά να διαμορφώσουν μια πιο ολοκληρωμένη άποψη για τον εαυτό τους αλλά και για τα επιστημονικά πεδία που ονειρεύονται να ακολουθήσουν. Να βρουν, δηλαδή, τις σπουδές που τους ταιριάζουν.

Όσο για τα παιδιά που ετοιμάζονται για Πανεπιστήμια Αμερικής, Αγγλίας, Ολλανδίας, Γαλλίας, Γερμανίας, Ιταλίας, Καναδά, και άλλων χωρών, το University Placement Center του Σχολείου με εξειδικευμένους συμβούλους καθοδηγεί τους μαθητές των Εκπαιδευτηρίων Δούκα (αλλά και άλλων σχολείων) αναφορικά με τις σπουδές τους εκεί.

Τέλος, τα Εκπαιδευτήρια Δούκα και συγκεκριμένα το Τμήμα University Placement του σχολείου, εξασφαλίζει σημαντικές υποτροφίες σε πολλά από τα παιδιά που εισάγονται κάθε χρόνο σε πανεπιστήμια του εξωτερικού. Ταυτόχρονα, υποτροφίες παρέχονται κάθε χρόνο, μετά από εξετάσεις σε μαθητές Γυμνασίου, Λυκείου και ΙΒ από άλλα σχολεία που επιθυμούν να φοιτήσουν στα Εκπαιδευτήρια Δούκα. Ειδικά για το ΙΒ, προσφέρονται ετησίως 2 πλήρεις υποτροφίες από το Stelios Philanthropic Foundation του Αποφοίτου ‘84 του σχολείου, Sir Στέλιου Χατηιωάννου.

Οι μαθητές ανακαλύπτουν τις ρίζες της γλώσσας και μαθαίνουν την Ιστορία μας σε ένα διαδραστικό εκπαιδευτικό περιβάλλον

Στο κατώφλι της νέας σχολικής χρονιάς οι γονείς επιθυμούν να προσφέρουν στα παιδιά τα κατάλληλα εκπαιδευτικά εφόδια και τις γνώσεις που θα τα βοηθήσουν στις ανάγκες της εκπαίδευσης.

Αν θέλετε το παιδί σας να γνωρίσει και να εξοικειωθεί με την γνώση των Αρχαίων Ελληνικών από νωρίς και παράλληλα να διδαχθεί την Ιστορία, τις αξίες, τα πρότυπα και τα ιδανικά του σπουδαίου πολιτισμού μας, τότε η η Ελληνική Αγωγή – Σχολή Αρχαίων Ελληνικών είναι η καλύτερη εκπαιδευτική πρόταση.

Τα αρχαια Ελληνικα θα γινουν το αγαπημενο μαθημα των νηπιων!

Η Ελληνική Αγωγή έχει ολοκληρωμένο σύστημα διαπαιδαγώγησης των νηπίων βασισμένο στη βιωματική μάθηση. Τα παιδιά μαθαίνουν παίζοντας και δημιουργώντας. Μέσω της ανεξάντλητης πηγής των κειμένων της μυθολογίας, οι μικροί μαθητές ξεκινούν από νωρίς μαθαίνοντας λέξεις και ανταλλάσσοντας διαλόγους στα Αρχαία Ελληνικά ήδη από το πρώτο μάθημα. Το πρωτότυπο σύστημα διδασκαλίας της Ελληνικής Αγωγής αξιοποιεί με τον καταλληλότερο τρόπο την φαντασία των παιδιών εμπλουτίζοντας την γλώσσα. Οι αρχαίες λέξεις μετατρέπονται σε σύγχρονες αφού τα παιδιά ανακαλύπτουν ότι τις χρησιμοποιούν καθημερινά, ανεπαίσθητα, στον αθλητισμό, στην διατροφή, στην υγιεινή κ.ο.κ.

Σχετικές μελέτες στην Ελλάδα και το εξωτερικό μελετούν και παρουσιάζουν τα οφέλη της εκμαθήσεως των κλασικών γλωσσών σε μικρή ηλικία. Έτσι γνωρίζουμε ότι τα Αρχαία Ελληνικά βοηθούν το παιδί να οξύνει την παρατηρητικότητα και τη μνήμη του, να κατανοήσει την ορθογραφία, να έρθει σε επαφή με την αρχαιότερη μορφή της γλώσσας μας, να αναγνωρίσει τη γλωσσοπλαστική ικανότητα που έχει η γλώσσα μας, να αποκτήσει δομημένη σκέψη και κατ’ επέκταση να βελτιώσει τις δεξιότητές του και στη Νεοελληνική Γλώσσα.

Αν θέλετε και το δικό σας νηπιάκι (3-5 ετών) να γνωρίσει τον υπέροχο κόσμο της αρχαίας Ελληνικής γλώσσας τότε αξίζει να το γράψετε στο τμήμα Αγωγής Νηπίων της Ελληνικής Αγωγής. Οι λιλιπούτειοι μαθητές έρχονται σε επαφή με την αρχαία ελληνική γλώσσα μέσα από την εκμάθηση των μύθων του Αισώπου και την δραματοποίησή τους ενώ παράλληλα, διδάσκονται την ιστορία μας μέσα από ελληνικά ήθη και έθιμα.

Γιατί να μάθει το παιδί μου Αρχαία από το Δημοτικό;

Τα τελευταία χρόνια έχει γίνει μία μεγάλη προσπάθεια στα σχολεία του εξωτερικού να εισαχθούν τα Αρχαία Ελληνικά και τα Λατινικά στο δημοτικό.

Μελέτες σε μεγάλα ξένα Πανεπιστήμια όπως η Οξφόρδη και το Cambridge αποδεικνύουν πως η διδασκαλία των κλασικών γλωσσών στο δημοτικό ενισχύει τη μνήμη, ενεργοποιεί την σκέψη, απελευθερώνει τη δημιουργικότητα και βοηθά στην ορθή χρήση του γραπτού και προφορικού λόγου της μητρικής γλώσσας του παιδιού. Με άλλα λόγια, διδάσκουν τα Αρχαία Ελληνικά στην Αγγλία για παράδειγμα, ώστε να μάθουν τα παιδιά καλύτερα Αγγλικά. Μέσω των προγραμμάτων Iris Project, Greek in schools και Classics for All διδάσκονται δάσκαλοι και μαθητές υπό την επιτήρηση κλασικών φιλολόγων, το πώς θα μεταφέρουν απλές γνώσεις Αρχαίων Ελληνικών και Λατινικών σε μαθητές δημοτικού στα δημόσια σχολεία της χώρας.

Στη Γαλλία ο Υπουργός Παιδείας Jean Michel Blanquer είχε ανακοινώσει ήδη από πέρυσι την εισαγωγή των Αρχαίων Ελληνικών στην Στ᾽ δημοτικού.

«Να αξιοποιηθούν περισσότερο τα λατινικά και τα αρχαία ελληνικά στα σχολεία. Απ’ αυτά κατάγεται ο πολιτισμός μας», δηλώνει στην εφημερίδα le Monde.

Όμως και σε άλλες χώρες της Ευρώπης, όπως το Βέλγιο και η Ιταλία, γίνεται προσπάθεια ένταξης των κλασικών γλωσσών στο Δημοτικό ώστε να ενισχυθεί το ενδιαφέρον των παιδιών γύρω από την γλώσσα, κάτι που λόγω της παρατεταμένης χρήσεως των ηλεκτρονικών συσκευών τα τελευταία χρόνια, έχει μειωθεί σημαντικά. Όμως και στην Αμερική γίνονται αντίστοιχες προσπάθειες με σχολεία όπως το Ridgeview Classical στο Κολοράντο όπου διδάσκονται τα Λατινικά από το νηπιαγωγείο και τα Αρχαία Ελληνικά από την Γ᾽ δημοτικού.

Τα παιδιά που έχουν ως πρώτη γλώσσα τα νέα Ελληνικά έρχονται σε επαφή με απλά κείμενα που χρησιμοποιούν τις λέξεις που ήδη γνωρίζουν. Έτσι, πολύ γρήγορα γίνεται η σύνδεση των αρχαίων και των νέων Ελληνικών, γίνεται σαφές ότι η γλώσσα είναι ενιαία και κατανοητή, τα Αρχαία Ελληνικά μεταφέρονται στο παρόν και ακολουθούν την καθημερινότητα των παιδιών με θεματολογία που, ενώ φαινομενικά ακούγεται σύγχρονη, τελικά έχει κοινό άξονα τη ζωή στην Αρχαία Ελλάδα.

Βασικός στόχος παραμένει η ενεργοποίηση της κριτικής σκέψης αφού οι μαθητές παροτρύνονται να μιλήσουν χρησιμοποιώντας τις λέξεις που μαθαίνουν, αλλά και να οδηγηθούν στο συμπέρασμα μετά την διδασκαλία του εκάστοτε μύθου. Μύθοι, οι οποίοι δεν διδάσκονται παθητικά, με τον δάσκαλο να μιλά και τον μαθητή να ακούει, αλλά βιωματικά, αφού τα παιδιά αντί να διδάσκονται τον μύθο, καλούνται να τον δραματοποιήσουν. Αυτό αποτελεί μία ευχάριστη διαδικασία για τα παιδιά, αλλά παράλληλα εξασκεί και τη μνήμη, αφού η ιστορία επαναλαμβάνεται αρκετές φορές μέσα από συνεχόμενο παιχνίδι.

Tο μυστικό για υψηλές επιδόσεις στο Γυμνάσιο

Δυστυχώς πολλά παιδιά που μπορεί να έχουν ένα ενδιαφέρον στην Ιστορία ή τη Γλώσσα στο δημοτικό, απογοητεύονται με τα Αρχαία Ελληνικά ήδη από τις πρώτες ημέρες στο Γυμνάσιο. Δεν έχει να κάνει με τον καθηγητή τόσο, ή το σχολείο, όσο με την μέθοδο διδασκαλίας των Αρχαίων Ελληνικών που βασίζεται κυρίως στην αποστήθιση όρων και κανόνων γραμματικής. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα τα παιδιά να χάνουν το ενδιαφέρον τους και να απορρίπτουν το μάθημα από την αρχή. Τα φροντιστήρια, προκειμένου να συμβαδίσουν με την ύλη του σχολείου ακολουθούν το ίδιο σύστημα, με λιγότερα παιδιά στην τάξη, συμπληρωματικά εγχειρίδια, επιπλέον ασκήσεις που ενισχύουν μεν τις γνώσεις των παιδιών ως προς την κατανόηση, αλλά δεν μεταφέρουν τα πολύτιμα διδάγματα των κειμένων που τόσο ανάγκη έχουν τα παιδιά, ιδιαιτέρως στην εφηβεία.

Στα τμήματα Αγωγής Εφήβων η διδασκαλία των κειμένων γίνεται από το πρωτότυπο ήδη από την πρώτη ημέρα. Οι μαθητές καλούνται να εντοπίσουν τις άγνωστες λέξεις και, με την βοήθεια των εκπαιδευτικών, ανακαλύπτουν ότι οι εντελώς άγνωστες λέξεις είναι είτε ελάχιστες, είτε ανύπαρκτες! Έτσι, η πρώτη εντύπωση που αποκομίζουν τα παιδιά από την πρώτη κιόλας ημέρα, είναι ότι τα Αρχαία Ελληνικά είναι τελικά πολύ πιο εύκολα από ό,τι νόμιζαν. Με την καλή πρώτη εντύπωση, το μάθημα γίνεται αγαπητό. Ο στόχος έχει ήδη επιτευχθεί: Τα παιδιά αγαπούν τα Αρχαία Ελληνικά. Και όταν τα αγαπούν, τα μαθαίνουν.

Σε πρακτικό επίπεδο, οι μαθητές διδάσκονται όλα τα γραμματοσυντακτικά φαινόμενα που θα συναντήσουν στο γυμνάσιο η προσέγγιση όμως είναι ερμηνευτική και όχι απομνημονευτική ή στείρα, ενώ γίνεται συνεχής αναφορά στην ετυμολογία και οικογένειες δύσκολων λέξεων και παράλληλα διαρκής σύνδεση με τα νέα Ελληνικά, ή και τα Αγγλικά, ώστε να καταλάβουν οι μαθητές την οικουμενικότητα της γλώσσας. Με την διαρκή αναφορά στην ετυμολογία και τις οικογένειες λέξεων, τα παιδιά εξοικειώνονται με τη γλώσσα έτι περαιτέρω ενώ προετοιμάζονται χωρίς να το καταλαβαίνουν, για το άγνωστο κείμενο που θα συναντήσουν στις μεγαλύτερες τάξεις.

Οι μαθητές που έχουν σωστές βάσεις στα Αρχαία Ελληνικά προοδεύουν σε όλα τα μαθήματα, οποιασδήποτε κατεύθυνσης είτε θεωρητικής, είτε πρακτικής. Ας μην ξεχνούμε ότι η συντριπτική πλειοψηφία των λέξεων στο λεξιλόγιο της επιστήμης, σε όλες τις ευρωπαϊκές γλώσσες, είναι ελληνικής προελεύσεως. Σε σημείο που, πολλά πανεπιστήμια στην Αμερική κυρίως αλλά και στην Ευρώπη προτρέπουν ή πολλές φορές υποχρεώνουν τους φοιτητές της Ιατρικής να παίρνουν ως μάθημα τα Αρχαία Ελληνικά. Για εμάς που τα Αρχαία Ελληνικά είναι η φυσική προέκταση της μητρικής μας γλώσσας, είναι πολύ πιο εύκολο να καταλάβουμε επιστημονικές έννοιες. Αυτός είναι ένας από τους βασικούς λόγους που πολλοί επιστήμονες που διαπρέπουν στο εξωτερικό είναι ελληνικής καταγωγής.

Εκτός όμως από τις πρακτικές ευκολίες που προσφέρει η εκμάθηση των Αρχαίων Ελληνικών, τα παιδιά διδάσκονται την γλώσσα από ήρωες με υγιή πρότυπα και ηθικές αξίες. Μέσα από τα αειθαλή κείμενα της αρχαίας ελληνικής γραμματείας.

Πως να γράψεις το απόλυτο Άριστα στην Έκθεση

Σήμερα, πολύ περισσότερο ίσως από κάθε άλλη φορά στο πρόσφατο παρελθόν, πολλοί μαθητές και μαθήτριες αισθάνονται μία αμηχανία απέναντι στην δραστηριότητα της παραγωγής γραπτού λόγου. Στόχος των μαθημάτων Έκθεσης  είναι να ανακαλύψουν τα παιδιά την γοητεία του γραπτού λόγου και τις πολλαπλές δυνατότητες να εκφραστούν μέσα από αυτόν.

Το πιο συχνό πρόβλημα που εντοπίζεται στα γραπτά των μαθητών είναι η περιορισμένη ανάλυση του θέματος και η τηλεγραφική διατύπωση των απόψεων τους, πρόβλημα που τελικά τους ακολουθεί σε όλη τους τη ζωή. Το ζήτημα είναι πολύπλοκο και οφείλεται σε πολλούς παράγοντες (έλλειψη λεξιλογίου, αδυναμία διατύπωσης αιτίων και αποτελεσμάτων, φτωχές συντακτικές δομές, κλπ.)
Όλα αυτά αντιμετωπίζονται και ξεπερνιόνται στο τμήμα εκθέσεως με σκοπό, όχι μόνον να αντεπεξέλθουμε στις απαιτήσεις των εξετάσεων, αλλά να κατακτήσουμε και να αγαπήσουμε τον γραπτό λόγο για πάντα.

Το μάθημα προσφέρεται σε μαθητές του Δημοτικού και του Γυμνασίου. Όλα τα μαθήματα στην Ελληνική Αγωγή είναι διαθέσιμα και μέσω διαδικτύου. Σε μία προσπάθεια γνωριμίας με τους νέους μαθητές, το πρώτο μάθημα προσφέρεται δωρεάν.

H Ελληνική Αγωγή έχει βραβευτεί από τον θεσμό Education Leaders Αwards το 2020 και 2022 για την πρωτότυπη μέθοδο διδασκαλίας σε μαθητές νηπιαγωγείου και δημοτικού καθώς και για την χρήση καινοτόμων μεθόδων διδασκαλίας συνδυάζοντας την παράδοση με την τεχνολογία. Η ψηφιακή πλατφόρμα της Ελληνικής Αγωγής παρέχει την δυνατότητα σε όλους τους μαθητές να παρακολουθούν το μάθημα ζωντανά ή ασύγχρονα, όταν το βεβαρυμένο πρόγραμμα το επιτρέπει, ιδιαιτέρως σε μεγαλύτερες ηλικίες.

Φέτος η Ελληνική Αγωγή βραβεύτηκε και από τον θεσμό Small Business Awards ως Best Ancient Greek Education Provider 2022 – Southeast Europe.

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΓΩΓΗ

Λ. Κηφισίας 125, Αθήνα

210.5221314

info@ellinikiagogi.gr

Ellinikiagogi.gr

Ένα σχολείο που δίνει στο μαθητή όλα τα εφόδια για να ανοίξει τα φτερά του και να κατακτήσει την κορυφή!

Μία από τις σημαντικότερες αποφάσεις που θα πάρουμε ως γονείς είναι να επιλέξουμε προσεκτικά το σχολείο που θα φοιτήσει το παιδί μας, το μέρος όπου θα περάσει τα πρώτα χρόνια της ζωής του, από την προσχολική ηλικία μέχρι και την τελευταία τάξη του Λυκείου.

Ομολογουμένως, πρόκειται για μία σημαντική απόφαση, καθώς το παιδί μας θα περνά το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου του εκεί, οι δάσκαλοι και οι δασκάλες του θα διαμορφώσουν την εκπαίδευσή του και οι συμμαθητές και συμμαθήτριές του θα επηρεάσουν το κοινωνικό περιβάλλον του, επομένως, κατά μία σημαντική έννοια, η σχολική εκπαίδευση θα καθορίσει το μέλλον του.

Αν τα κριτήρια επιλογής του καλύτερου σχολείου, μοιάζουν με «άγραφο χάρτη», κάποιες φορές, αρκεί απλώς να αφουγκραστούμε τη φιλοσοφία ενός σχολείου, για να πάρουμε τη σωστή απόφαση.

Α ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΑ ΛΑΜΠΙΡΗ ΠΡΩΤΟΠΟΡΟΥΝ, ΑΠΟΓΕΙΩΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Τα Εκπαιδευτήρια Λαμπίρη, ένα από τα μεγαλύτερα εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας, με 56 χρόνια αδιάλειπτης παρουσίας, συνεχίζουν να πρωτοπορούν προετοιμάζοντας τους αυριανούς πολίτες και μεγαλώνοντας γενιές παιδιών που θα θέσουν τις βάσεις για το ελπιδοφόρο μέλλον της χώρας.

Στην προσχολική ήδη βαθμίδα, τα παιδιά αισθάνονται το σχολείο  ως το χώρο όπου μπορούν να εκφράζονται ελεύθερα και δημιουργικά, να αναζητούν τη γνώση, να ψυχαγωγούνται με τους συμμαθητές τους, να λαμβάνουν την αμέριστη προσοχή και φροντίδα των εκπαιδευτικών αλλά και όλων των μελών της σχολικής κοινότητας.

ΟΙ ΒΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΑΛΟΥ ΜΑΘΗΤΗ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΣΤΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ

Τα παιδιά έχουν συστηματικές ευκαιρίες να αλληλεπιδρούν με το φυσικό και κοινωνικό περιβάλλον, επιλέγουν ελεύθερα δραστηριότητες, εξερευνούν και ανακαλύπτουν. Στις ευρύχωρες και οργανωμένες τάξεις, οι μαθητές έχουν τη δυνατότητα να διδαχθούν σε ομάδες και να κατανοήσουν την αξία της ομαδικής εργασίας και της από κοινού ανακάλυψης. Αξιοποιώντας τη δυναμική των ομάδων, μαθαίνουν να συνεργάζονται αρμονικά μεταξύ τους, κοινωνικοποιούνται, αναπτύσσουν την κριτική σκέψη τους και καλλιεργούν την ικανότητα αναστοχασμού.

Παράλληλα, ενθαρρύνονται στην ανακάλυψη και κατάκτηση νέων γνώσεων μέσα από τη συλλογική διερεύνηση θεμάτων, ζητημάτων και καταστάσεων που τους βοηθούν να μάθουν βιωματικά.

Κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς οι μαθητές των τμημάτων του Νηπιαγωγείου επισκέπτονται τον χώρο του Δημοτικού σχολείου, με αφορμή ευχάριστες δραστηριότητες που αποσκοπούν στη γνωριμία και την εξοικείωσή τους με το χώρο αλλά και το ανθρώπινο δυναμικό του Δημοτικού σχολείου.

ΕΝΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΕ ΟΡΑΜΑ ΚΑΙ ΑΓΑΠΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ

Σε μια εποχή που ο εκσυγχρονισμός των σχολικών εκπαιδευτικών προγραμμάτων μέσω της αξιοποίησης νέων τεχνολογιών καθίσταται απολύτως αναγκαίος, τα Εκπαιδευτήρια Λαμπίρη αποτελούν εγγύηση για τη  μάθηση, τη διδασκαλία, αλλά και την παραγωγή νέας γνώσης.

Δεδομένου ότι τα παιδιά μας περνούν το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας τους στο σχολείο, χτίζοντας μέσα από εκεί φιλίες που θα τα ακολουθούν και εκτός αυτού, αντιλαμβανόμαστε όλοι τον καθοριστικό ρόλο που το περιβάλλον αυτό μπορεί να παίξει στο μέλλον τους.

 Εκπαιδευτήρια Λαμπίρη έχουν επενδύσει σε υλικοτεχνικές υποδομές, άρτια καταρτισμένους εκπαιδευτικούς και  έχουν εκπονήσει ένα πολύπλευρο πρόγραμμα σπουδών που βοηθά τον μαθητή να ανακαλύψει τον κόσμο της μάθησης, να αναπτύξει δεξιότητες και να διευρύνει τους ορίζοντές του.

Άλλωστε, σε μια εποχή μεγάλων και συνεχών εξελίξεων, το σημαντικό δεν είναι τόσο η συσσώρευση γνώσεων, αλλά το να κατανοήσει ο ίδιος ο μαθητής πώς να μαθαίνει και να αναζητά τη γνώση.

Δίδεται έμφαση στην ανάπτυξη της προσωπικότητας του παιδιού μέσα από ένα ελκυστικό μαθησιακό περιβάλλον που το βοηθά να καλλιεργήσει όλη τη δυναμική του ώστε κάθε μαθητής να μπορέσει να εξελιχθεί στην «καλύτερη εκδοχή του εαυτού του».

ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΑΠΟΚΤΟΥΝ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΕ ΣΦΑΙΡΙΚΕΣ ΓΝΩΣΕΙΣ

Ο βασικός κορμός των μαθημάτων του Δημοτικού εμπλουτίζεται με δραστηριότητες που δημιουργούν ένα περιβάλλον γεμάτο ερεθίσματα, κίνητρα και μια ευρεία γκάμα επιλογών που διεγείρουν τη δημιουργικότητα, τη φαντασία και την ευελιξία της σκέψης των παιδιών. Παράλληλα καλλιεργείται η αγάπη για τις τέχνες, τη Μουσική και τον αθλητισμό.

Η εκπαίδευση συνδυάζει τη σύγχρονη γνώση με την αγάπη για την ελληνική παράδοση, παρέχοντας στους μαθητές όλα τα απαραίτητα εφόδια για να προχωρήσουν έτοιμοι γνωστικά και με αυτοπεποίθηση στο Γυμνάσιο.

Η ΚΑΤΑΚΤΗΣΗ ΤΗΣ ΓΝΩΣΗΣ ΚΑΙ Η ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΔΕΞΙΟΤΗΤΩΝ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ

Οι μαθητές τόσο του Γυμνασίου όσο και του Λυκείου αποκτούν ουσιαστική παιδεία μέσα σε ένα άριστο περιβάλλον εκπαίδευσης που τους παρέχει όλα τα απαραίτητα εφόδια για να εξελιχθούν σε ενήλικες με γνώσεις και δεξιότητες.  Το πρόγραμμα διδασκαλίας διανθίζεται με ποικίλες διδακτικές προσεγγίσεις που εξελίσσονται γνωστικά και ανταποκρίνονται αποτελεσματικά στη στοχοθεσία κάθε τάξης. Στο πλαίσιο αυτό οι μαθητές καλλιεργούν την κριτική σκέψη τους αλλά τις κοινωνικές τους δεξιότητες μέσα από τη συμμετοχή τους σε δράσεις και ομίλους πολλαπλών ενδιαφερόντων ενώ ταυτόχρονα  αποκτούν γνώσεις βιωματικά και διαθεματικά με σύγχρονες μεθοδολογίες.

ΟΛΟΙ ΟΙ ΔΡΟΜΟΙ ΟΔΗΓΟΥΝ ΣΤΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΑ ΛΑΜΠΙΡΗ

Το πλούσιο πρόγραμμα σπουδών  θέτει στο επίκεντρο της εκπαιδευτικής προσέγγισης τον παράγοντα άνθρωπο και μέσω αυτού οι μαθητές καλούνται σε ένα ταξίδι παραγωγής νέας γνώσης και καινοτομίας υπό το πρίσμα μιας εκπαιδευτικής λογικής που καλύπτει τις ανάγκες του σημερινού και αυριανού πολίτη.

Αν θέλετε να δώσετε στο παιδί σας την ευκαιρία να αναπτύξει τις γνώσεις και την προσωπικότητά του σε ένα ολοκληρωμένο εκπαιδευτικό περιβάλλον, τα Εκπαιδευτήρια Λαμπίρη είναι μονόδρομος! Μια υπέροχη μαθητική ζωή το περιμένει να την ανακαλύψει με τελικό προορισμό ένα λαμπρό ακαδημαϊκό μέλλον!

ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗ ΑΓΩΓΗ – ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ

ΝΗΠ/ΓΕΙΟ – ΒΡΕΦ/ΚΟΣ & ΠΑΙΔΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ ΜΟΣΧΑΤΟΥ
Ιλισού 113, Μοσχάτο 18345
210 9419809

ΝΗΠ/ΓΕΙΟ – ΒΡΕΦ/ΚΟΣ & ΠΑΙΔΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ ΝΕΟΥ ΦΑΛΗΡΟΥ
Ελ. Βενιζέλου 17 & Σμολένσκυ, Ν. Φάληρο 18547
210 4829773 & 210 4829747

ΔΗΜΟΤΙΚΟ

Κοραή 77 & Ταξιαρχών, Μοσχάτο
210-9480532 & 210-9420374

ΓΥΜΝΑΣΙΟ – ΛΥΚΕΙΟ

Μεταμορφώσεως 155 και Ιλισού, Μοσχάτο
210 9480530 & 210 9480531

ΙΒDP

Ιλισού 113, Μοσχάτο 18345
210 9419809

.

Μαθησιακές δυσκολίες: Μάθε τα πάντα για το τεστ αξιολόγησης

Μαθησιακές δυσκολίες: Μάθε τα πάντα για το τεστ αξιολόγησης

Εφόσον έχεις ένα παιδί που πηγαίνει στο σχολείο, δεν υπάρχει περίπτωση να μην έχεις αναρωτηθεί τις φορές που το βλέπεις να δυσκολεύεται να διαβάσει, να γράψει ή να ακολουθήσει μια συζήτηση, εάν έχει μαθησιακές δυσκολίες και τι μπορείς να κάνεις για να το βοηθήσεις με αυτό.

Μαθησιακές δυσκολίες: Μάθε τα πάντα για το τεστ αξιολόγησης

Ταυτίσου λοιπόν ελεύθερα και ας δούμε αναλυτικά τι εννοούμε, όταν αναφέρουμε τον όρο «μαθησιακές δυσκολίες».

Τι είναι οι μαθησιακές δυσκολίες;

Καταρχάς, πρόκειται για έναν γενικό όρο που μπορεί να περιλαμβάνει σωρεία δυσκολιών μάθησης, σε καμία όμως περίπτωση δεν αφορά προβλήματα νοημοσύνης. Τα παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες δεν είναι τεμπέλικα ή χαζά, όπως πολλοί συνηθίζουν να τα χαρακτηρίζουν, απλά ο εγκέφαλος τους λειτουργεί με διαφορετικό τρόπο όσον αφορά την πρόσληψη νέων πληροφοριών και νέων δεξιοτήτων.

Οι πιο κοινοί τύποι των μαθησιακών δυσκολιών περιλαμβάνουν:
  • προβλήματα με την ανάγνωση
  • δυσκολία στη γραφή
  • δυσκολία στην ορθογραφία και στα μαθηματικά
  • προβλήματα κατά την ομιλία

Ανάλογα με την ηλικία του παιδιού, μπορείς να εντοπίσεις τις μαθησιακές δυσκολίες εγκαίρως.

Είναι σαφές ότι, με το να δώσουμε σημασία στα αναπτυξιακά ορόσημα των νηπίων και των παιδιών προσχολικής ηλικίας, καταφέρνουμε κάτι πολύ σημαντικό, αφού η έγκαιρη διάγνωση των αναπτυξιακών διαφορών μπορεί να αποτελεί πρώιμη ένδειξη μιας μαθησιακής δυσκολίας, άρα είναι και πιο εύκολο να διορθωθεί.

Γνωρίζεις το παιδί σου καλύτερα από τον καθένα, οπότε αν νομίζεις ότι υπάρχει κάποιου είδους δυσκολία, τότε αυτό που επιβάλλεται να κάνεις το ταχύτερο δυνατό είναι μια αξιολόγηση. Η έγκαιρη αξιολόγηση, η διάγνωση και η αντιμετώπιση είναι αυτά που θα φέρουν άμεσα και καλύτερα αποτελέσματα.

Η αξιολόγηση δεν είναι, όμως, σε καμία περίπτωση μία απλή υπόθεση που μπορεί να την κάνει ο καθένας, αλλά θα πρέπει να γίνεται πάντα από κάποιον ειδικό Ψυχολόγο ή Λογοθεραπευτή, που με την εμπειρία του και την επιστημονική του υπόσταση θα σταθεί αρωγός σε αυτήν την προσπάθεια.

Τεστ Αξιολόγησης για μαθησιακές δυσκολίες: τι περιλαμβάνει

Πρωτίστως, το πρώτο μέλημα κάθε ειδικού είναι να αξιολογήσει, λεπτομερώς, όλα τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά που διακρίνουν ένα παιδί με δυσλεξία και μαθησιακές δυσκολίες.

Μια κατάλληλη και εξειδικευμένη ομάδα, που απαρτίζεται απαραιτήτως από ΨυχολόγοΛογοθεραπευτή, αλλά και Κοινωνικό ΛειτουργόΕργοθεραπευτή και Παιδοψυχολόγο, χρησιμοποιεί ειδικά και προσαρμοσμένα στα ελληνικά δεδομένα ψυχομετρικά εργαλεία, καθώς και έγκυρα, άτυπα εργαλεία αξιολόγησης, προκειμένου να αξιολογήσει την κατάσταση του παιδιού.

Αρχικά, δίνεται ένα ερωτηματολόγιο στους γονείς που αφορά τα διάφορα στάδια ανάπτυξης του παιδιού, τις σχέσεις με τα συγγενικά πρόσωπα και τους φίλους του και τη συναισθηματική και κοινωνική του κατάσταση.

Στη συνέχεια, το παιδί εξετάζεται στην ανάγνωση (για δυσαναγνωσία), στην κατανόηση του κειμένου, αλλά και στη συντακτική και γραμματική δομή. Έπειτα, το παιδί εξετάζεται στον προφορικό και αφηγηματικό λόγο, καθώς και στην κατανόηση της σημασίας των λέξεων, στην άρθρωση και στην αντίληψη.

Ακολούθως, το παιδί εξετάζεται στη γραφή (για δυσγραφία), στην ορθογραφία (για δυσορθογραφία), αλλά και στη χρήση κατάλληλου λεξιλογίου ανάλογα με το θέμα και στην αντιγραφή κειμένων για τη συγκέντρωση και τον οπτικοκινητικό συντονισμό.

Παράλληλα, το παιδί εξετάζεται και στην οπτική και ακουστική διάκριση των λέξεων, για να αξιολογηθεί η ικανότητα του παιδιού να αναγνωρίζει ομοιότητες και διαφορές στα φωνήεντα και στα σύμφωνα των λέξεων.

Επίσης, το παιδί εξετάζεται στα μαθηματικά (για δυσαριθμησία), ώστε να αξιολογηθεί στην επίγνωση εννοιών του χώρου, της ποσότητας, της μέτρησης, της χρονικής διαδοχής, αλλά και στην επίλυση απλών και σύνθετων προβλημάτων.

Κατόπιν, το παιδί εξετάζεται για τη διάσπαση προσοχής, ώστε να διαπιστωθεί το ποσοστό προσοχής που δίνει το παιδί σε ορισμένες δραστηριότητες. Παράλληλα, αξιολογείται ο τρόπος που γράφει το παιδί (με το αριστερό ή δεξί χέρι ή και με τα δυο), ο τρόπος που διαβάζει, αλλά και που κινείται μέσα στο χώρο.

Τέλος, το παιδί, μέσα από ένα τεστ νοημοσύνης, εξετάζεται και για το νοητικό επίπεδο, ώστε να διαπιστωθεί αν συνυπάρχει και κάποιο άλλο πρόβλημα που χρήζει επέμβασης, αφού, όπως προείπαμε, η δυσλεξία δεν σχετίζεται με τη νοημοσύνη.

Σε περίπτωση, λοιπόν, που είτε εσείς, οι γονείς, είτε οι δάσκαλοι των παιδιών εντοπίσετε ή υποπτευθείτε κάποια μαθησιακή δυσκολία στο παιδί σας, καλό είναι να απευθυνθείτε για τη σχετική και αναγκαία αξιολόγηση είτε σε κάποιον αρμόδιο δημόσιο φορέα, όπως τα ΚΕΔΔΥ, τα Ιατροπαιδαγωγικά Κέντρα ή κάποια Δημόσια Νοσοκομεία, όπου σε αυτήν την περίπτωση, καλό είναι να έχετε υπόψη σας ότι η αναμονή είναι μεγάλη, είτε σε κάποιο ιδιωτικό κέντρο.

Οι μαθησιακές δυσκολίες δεν πρέπει να τρομάζουν ή να απογοητεύουν ούτε τους γονείς, ούτε το παιδί, αφού ο δρόμος προς τη θεραπεία μπορεί να είναι κουραστικός, αλλά συνάμα είναι και συναρπαστικός, αφού, με την κατάλληλη βοήθεια και υποστήριξη από τους ειδικούς Ψυχολόγους και Λογοθεραπευτές, το παιδί κατακτά με τον δικό του μοναδικό τρόπο ολοένα και περισσότερες μαθησιακές και κοινωνικές δεξιότητες και μαθαίνει, βασιζόμενο στις δυνάμεις του, να μην σταματά ποτέ να κυνηγά τα όνειρά του.

Πρώτη φορά Δημοτικό: Πώς θα κάνετε πιο εύκολη τη μετάβαση για όλους

Η ημέρα που το παιδί σας ξεκινά το σχολείο πλησιάζει. Φέτος, όμως, τα πράγματα είναι λιγάκι διαφορετικά. Πλέον, το παιδάκι σας ξεκινά την πορεία του στο Δημοτικό σχολείο και όλα θα είναι καινούρια και για εσάς και για εκείνο.

Η μετάβαση από το νηπιαγωγείο στο Δημοτικό είναι ένα μεγάλο και σημαντικό γεγονός για τη ζωή της οικογένειας. Τα παιδιά πέρα από τον έντονο ενθουσιασμό που νιώθουν, βιώνουν και μεγάλο άγχος. Το ίδιο, φυσικά, μπορεί να συμβαίνει και με τους γονείς που βλέπουν τα μικρά παιδιά τους να μεγαλώνουν και σιγά σιγά να γίνονται πιο ανεξάρτητα.

Ενόψει της νέας σχολικής χρονιάς, η οποία ξεκινά σε λίγες ημέρες, σας παρουσιάζουμε πώς θα κάνετε αυτή τη μετάβαση πιο ομαλή και για εσάς και για τα παιδιά σας.

Για να δει θετικά το παιδί σας αυτή την αλλαγή, αλλά και την Πρώτη Δημοτικού μιλήστε μαζί του για την πρώτη ημέρα στο καινούριο σχολείο. Για τις εμπειρίες και για όλα αυτά που θα γνωρίσει. Πείτε του ακόμη πώς θυμάστε την δική σας πρώτη ημέρα στο Δημοτικό. Φανταστείτε μαζί πώς θα είναι η καινούρια ζωή και οργανώστε την καθημερινότητά σας με βάση το σχολικό του πρόγραμμα. Επιπλέον, εξηγήστε του με ποιον τρόπο το Δημοτικό διαφέρει από το Νηπιαγωγείο. Πείτε του για παράδειγμα, ότι θα βρίσκεται στο σχολείο την μεγαλύτερη διάρκεια της ημέρας, θα έχει πιο πολλές ευθύνες και εργασίες για το σπίτι και θα περνά την περισσότερη ώρα του μαθαίνοντας να γράφει και να διαβάζει.

Περιγράψτε του πώς θα είναι η τάξη του (αν έχετε κάποια εικόνα της) και να θυμάστε, ότι στην αρχή της χρονιάς το καίριο ζήτημα είναι να προσαρμοστεί το παιδί στη νέα τάξη πραγμάτων και όχι να έχει άριστες επιδόσεις.

Προετοιμάστε το παιδί για τις δυσκολίες που ίσως αντιμετωπίσει στο καινούριο του σχολείο και ξεκαθαρίστε του, ότι όταν τα πράγματα δυσκολεύουν εμείς επιμένουμε και δεν τα παρατάμε.

Οι γονείς πρέπει να είναι προετοιμασμένοι και για τα «σκαμπανεβάσματα» στην διάθεση του παιδιού τους, καθώς στην αρχή της χρονιάς εκείνο μπορεί να λατρεύει το καινούριο σχολείο και στη μέση της να το μισεί. Αυτό είναι κάτι φυσιολογικό – που δεν συμβαίνει σε όλα τα παιδιά – και οφείλεται στην κούραση και την πίεση που νιώθουν τα μικρά παιδιά. Εσείς, για να βοηθήσετε το παιδί σας εξηγήστε του, ότι αυτό είναι φυσιολογικό και συμβαίνει συχνά και στους μεγάλους, αλλά τα πράγματα γίνονται καλύτερα με τον καιρό.

Το κυριότερο είναι να δείξετε υπομονή, ενθουσιασμό και να μην αφήσετε το δικό σας άγχος να επισκιάσει την κατάσταση. Θυμηθείτε, ότι αυτή είναι μία μεγάλη μετάβαση και ίσως το παιδί σας χρειαστεί λίγο χρόνο για να προσαρμοστεί…

Πώς οι γονείς θα βοηθήσουν και πρακτικά στην ομαλή μετάβαση του παιδιού τους

Ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα για να βοηθήσετε το παιδί που ξεκινά φέτος την Πρώτη Δημοτικού:

Αναθέστε περισσότερες ευθύνες στο σπίτι, έτσι ώστε να είναι προετοιμασμένο για εκείνες του σχολείου.

Ενθαρρύνετέ το να διαβάζει μικρά βιβλία και παραμύθια, εξηγώντας του, ότι παρόμοια θα είναι και τα βιβλία που θα διαβάζει στην Πρώτη Δημοτικού.

Προτρέψτε το να γράφει σε όποια ηλικία και αν είναι.

Συζητήστε μαζί του για όσα διαβάζετε και εξηγήστε του, ότι στην Πρώτη Δημοτικού ο δάσκαλος ή η δασκάλα του θα διαβάζει βιβλία και εκείνο με τους συμμαθητές του θα τα σχολιάζουν και θα τα συζητούν.

Πηγαίνετε μαζί για ψώνια και αγοράστε όλα τα απαραίτητα. Η βόλτα αυτή θα δώσει στο παιδί να καταλάβει, ότι έχει και εκείνο άποψη στα όσα συμβαίνουν στη ζωή του. Συζητήστε μαζί του το τι μπορεί να χρειάζεται και κάντε μια επίσκεψη στο πιο κοντινό σας Public για να βρείτε όλα όσα σας είναι απαραίτητα.

Τέλος, αν το παιδί σας φαίνεται αρκετά αγχωμένο με το νέο του σχολείο, μπορείτε λίγες μέρες πριν ξεκινήσει το σχολείο να κάνετε μία επίσκεψη στο καινούριο του σχολείο και αν είναι εφικτό να κανονίσετε και μία συνάντηση με την δασκάλα του.

Το άγχος αποχωρισμού κατά την πρώτη σχολική ηλικία και η προσαρμογή κατά τη σχολική φοίτηση

Το άγχος αποχωρισμού  αναφέρεται στο άγχος που βιώνουν τα παιδιά όταν καλούνται να αποχωριστούν σημαντικά άτομα της ζωής τους, συνήθως τη μητέρα τους. Στα παιδιά προσχολικής ηλικίας το άγχος αποχωρισμού εμφανίζεται συνηθώς όταν ξεκινούν τη σχολική τους πορεία στον παιδικό σταθμό ή το νηπιαγωγείο, όπου θα αποχωριστούν τα οικεία τους πρόσωπα και θα έρθουν αντιμέτωπα τόσο με ένα νέο περιβάλλον όσο και με νέα άτομα. Το άγχος αποχωρισμού είναι πιο έντονο όταν νήπια δεν έχουν συνηθίσει να αποχωρίζονται τα οικεία τους πρόσωπα και να περνούν χρόνο με άλλα άτομα εκτός από τους γονείς τους.

Το άγχος αποχωρισμού  αποτελεί φυσιολογικό φαινόμενο της αναπτυξιακής πορείας των παιδιών ηλικίας εφτά περίπου μηνών έως και έξι ετών. Τα παιδιά φοβούνται μήπως συμβεί κάτι κακό στο άτομο που το φροντίζει, όταν τα αποχωρίζεται. Το άγχος αποχωρισμού έχει άμεση σύνδεση με το συναισθηματικό δεσμό / προσκόλληση που αναπτύσσει το παιδί κατά βάση με τη μητέρα του.

Το άγχος είναι ένα φυσιολογικό συναίσθημα, το οποίο είναι απαραίτητο για την επιβίωση, την εξέλιξη και αποτελεί κίνητρο για την αντιμετώπιση καταστάσεων κινδύνου αλλά επίτευξης διάφορων στόχων, όπου το άγχος σε τέτοιες περιπτώσεις θεωρείται εποικοδομητικό.  Αν και το άγχος αποχωρισμού είναι φυσιολογικό στα παιδιά που πάνε πρώτη φορά σχολείο παρόλα αυτά όμως μπορεί να ξεπεράσει τα όρια του φυσιολογικού και να καταστεί ως μία μορφή διαταραχής.

Η δυσκολία αποχωρισμού είναι ακόμη πιο αισθητή και έντονη όταν γίνεται λόγος για ενήλικες, οι οποίοι και οι ίδιοι κατά την παιδική τους ηλικία είχαν βιώσει άγχος αποχωρισμού αλλά δεν κατάφεραν να το αντιμετωπίσουν. Οι εν λόγω ενήλικες συνεχίζουν να  ανησυχούν και στη μετέπειτα ζωή τους για τα οικεία τους πρόσωπα σε υπερβολικό βαθμό και δυσκολεύονται να τα αποχωριστούν. Γίνεται λόγος, λοιπόν, για υπερπροστατευτικούς γονείς, οι οποίοι θεωρούν ότι τα παιδιά τους είναι ευάλωτα, αδύναμα να λειτουργήσουν ανεξάρτητα και προβάλλουν τις δικές τους ανησυχίες και φοβίες πάνω σε αυτά.

Παρακάτω παρατίθενται ορισμένοι τρόποι με τους οποίους ο αποχωρισμούς του παιδιού από τη μητέρα κατά τη σχολική του φοίτηση στο νηπιαγωγείο μπορεί να πραγματοποιηθεί αποφεύγοντας τις ανεπιθύμητες συμπεριφορές και αποτελώντας μία εύκολη διαδικασία και για τους δύο.

  • Σε πρώτη φάση το νήπιο πρέπει να ενημερωθεί από τα πρόσωπα με τα οποία έχει έντονο συναισθηματικό δεσμό για τη νέα του σχολική ζωή και για το τι είναι το σχολείο.
  • Επίσης, για να αποφευχθούν οι διάφορες αγχώδεις συμπεριφορές θα μπορούσατε να επισκεφθείτε με το παιδί το σχολικό περιβάλλον αλλά να γνωρίστε και τη νηπιαγωγό του, ώστε το παιδί να χτίσει μία σχέση εμπιστοσύνης μαζί της αλλά και εσείς να νιώσετε ασφαλής τη μέρα που θα αποχωριστείτε το παιδί σας.
  • Ακόμη, τόσο η μητέρα όσο και το νήπιο θα ήταν επιβοηθητικό να ασκηθούν σε μικρούς αποχωρισμούς (π.χ. η μητέρα πηγαίνει στο φούρνο), όπου και θα πρέπει να ενημερώνει το παιδί για την απουσία της και να το αποχαιρετά εξηγώντας τους λόγους αποχώρησής της. Με αυτόν τον τρόπο το παιδί θα αρχίσει να νιώθει ασφαλές και κατά την απουσία του ατόμου που το φροντίζει αλλά και η μητέρα θα ξεκινήσει να εμπιστεύεται τη φροντίδα του παιδιού της σε άλλα άτομα εκτός από την ίδια.
  • Σημαντικό είναι προκειμένου να αποφευχθεί το άγχος του αποχωρισμού και να επιτευχθεί η ομαλή μετάβαση του παιδιού στο νέο του σχολικό περιβάλλον να έχει μαζί του ένα «μεταβατικό» αντικείμενο, δηλαδή ένα οικείο του παιχνίδι, ώστε να λειτουργήσει κατά κάποιο τρόπο ως υποκατάστατο της μητέρας.
  • Επιπρόσθετα, οι γονείς επηρεάζουν άμεσα τα παιδιά τους, οπότε είναι σημαντικό να εκφράζονται θετικά για το σχολείο και να ανακαλούν θετικές και ευχάριστες αναμνήσεις σε αυτά.
  • Τέλος, όταν έρθει η πρώτη μέρα του παιδιού στο σχολικό περιβάλλον είναι πιθανό το παιδί να αρχίσει να κλαίει, να φωνάζει και να μην αποχωρίζεται τη μητέρα του. Σε αυτή την περίπτωση η μητέρα πρέπει να είναι ψύχραιμη, να μην εμποδίσει το παιδί να εκφράσει τα συναισθήματά του και στη συνέχεια να το ηρεμήσει και να το χαιρετήσει με αποφασιστικότητα τονίζοντάς του ότι θα επιστρέψει την ώρα που θα σχολάσει. Η διαδικασία του αποχωρισμού οφείλει να υλοποιηθεί σε μικρό χρονικό διάστημα και η μητέρα πρέπει να είναι έτοιμη για τυχόν ανεπιθύμητες συμπεριφορές.

Της Μαρίας Κώστα Ζώτου, Ειδική Παιδαγωγός, MSc

Εξειδίκευση στις Ειδικές Μαθησιακές Δυσκολίες

www.eidikidiapaidagogisi.gr

Αυτό είναι το μυστικό της επιτυχίας για υψηλές σχολικές επιδόσεις

Η νέα σχολική χρονιά ξεκινά, οι μαθητές χαρούμενοι επιστρέφουν στα θρανία τους και πλέον η ατμόσφαιρα «μυρίζει»… διάβασμα,  μετά την ξεγνοιασιά του καλοκαιριού.

Αφού προμηθευτήκαμε τα απαραίτητα σχολικά είδη, δεν παραλείψαμε να κάνουμε την καθιερωμένη μας βόλτα στο Βιβλιοπωλείο των εκδόσεων Μεταίχμιο για να πάρουμε όπως κάνουμε κάθε χρόνο, τα σχολικά βοηθήματα των παιδιών.

Δεν ξέρω για εσάς, αλλά εμείς ως οικογένεια δίνουμε έμφαση στο διάβασμα στο σπίτι και θεωρούμε ότι τα σχολικά βοηθήματα είναι ένα πολύτιμο εργαλείο στα χέρια των μαθητών, αρκεί να αξιοποιηθούν σωστά. Εμείς τα πρωτογνωρίσαμε όταν τα παιδιά πήγαν στο Νηπιαγωγείο και θελήσαμε να ενισχύσουμε με έξυπνο και διασκεδαστικό τρόπο τις πρώτες γνώσεις και δεξιότητές τους.

Τότε, χάρη στα υπέροχα εικονογραφημένα,  γεμάτα δραστηριότητες,  βιβλία των εκδόσεων, τα μικρά μου έμαθαν τα γράμματα, τα χρώματα, τους αριθμούς και έλυσαν τις πρώτες τους ασκήσεις χωρίς να διαμαρτυρηθούν ότι βαριούνται. Ήταν μια διαδικασία που την έβλεπαν σαν παιχνίδι και έτσι αγάπησαν το σχολείο. Και αφού έτσι μπήκαν γερές εκπαιδευτικές βάσεις, δεν μπορούσα παρά να εμπιστευτώ αυτόν τον τρόπο μάθησης και στη μετέπειτα σχολική τους πορεία, με εξαιρετικά αποτελέσματα.

Αν θες το παιδί σου να αριστεύσει στο σχολείο, αυτή είναι η Νο 1 αγορά που πρέπει να κάνεις

Από την προσχολική αγωγή, τις τάξεις του Δημοτικού και την μετάβαση στο Γυμνάσιο μέχρι το Λύκειο και την προετοιμασία για τις Πανελλήνιες, κάθε εκπαιδευτική βαθμίδα έχει τις δικές της δυσκολίες και προκλήσεις, στις οποίες ο μαθητής καλείται να ανταποκριθεί με τη μέγιστη δυνατή προσοχή. Είναι γεγονός ότι όταν το παιδί έχει κενά στο διάβασμα ή δεν έχει αφομοιώσει τις απαιτούμενες γνώσεις σε ένα μάθημα, αδυνατεί να το παρακολουθήσει, γεγονός που έχει άμεσο αντίκτυπο στη βαθμολογία του και την πρόοδό του γενικότερα.

Τα σχολικά βοηθήματα ή “λυσάρια” για εμάς τους παλιούς έρχονται να καλύψουν αυτήν ακριβώς την ανάγκη. Εξηγούν στον μαθητή τα δύσκολα σημεία κάθε μαθήματος, του επισημαίνουν τι πρέπει να προσέξει και ταυτόχρονα, χάρη στις προτεινόμενες επαναληπτικές ασκήσεις, εξασφαλίζουν ότι θα κατανοήσει όλα όσα έχει διδαχθεί.

Η διαφορά με τα “λυσάρια” της δικής μας εποχής έγκειται στο γεγονός ότι  ξεφεύγουν από την λογική των έτοιμων απαντήσεων στις ασκήσεις του σχολικού βιβλίου (εξ ου και η ονομασία “λυσάρια”) και πλέον μιλάμε για εκπαιδευτικά βιβλία που αναδεικνύουν τα κύρια σημεία του μαθήματος και δείχνουν στον μαθητή πού θα πρέπει να εστιάσει τη μελέτη του. Αξίζει να σημειωθεί ότι καλύπτουν όλο το φάσμα της εγκεκριμένης σχολικής ύλης και είναι γραμμένα με τέτοιο τρόπο ώστε να ακολουθούν τη δομή οργάνωσης του σχολικού βιβλίου.

Τα βιβλία της επιτυχίας που δεν πρέπει να λείπουν από το γραφείο του μαθητή

Τόσο η 8χρονη κόρη μου όσο και ο 12χρονος γιος μου έχουν συνηθίσει να έχουν δίπλα τους την ώρα της μελέτης τα σχολικά βοηθήματα των εκδόσεων Μεταίχμιο. Ουσιαστικά, είναι ο βοηθός μελέτης τους στον οποίο ανατρέχουν για όποια απορία ή διευκρίνιση στα βασικά μαθήματα (Γλώσσα, Μαθηματικά, Ιστορία, Φυσική) και ξέρουν πως εκεί θα βρουν όλες τις απαντήσεις με κατανοητό τρόπο.

Μέχρι στιγμής, χάρη σε αυτά τα βιβλία, δεν έχει χρειαστεί να καταφύγουμε σε κάποιο κέντρο μελέτης ή σε ιδιαίτερα μαθήματα καθώς τα παιδιά έχουν μάθει πώς να τα χρησιμοποιούν σωστά προς όφελός τους.

Έχουν εξοικειωθεί με τη μέθοδο επίλυσης των ασκήσεων, γνωρίζουν πώς θα πρέπει να διαβάζουν τη θεωρία, ενώ με τις ενισχυτικές ασκήσεις εμπέδωσης τεστάρουν το επίπεδο κατανόησης της ύλης. Για να μη σας πω πόσο βοηθητικά είναι όταν γράφουν στο σχολείο επαναληπτικό διαγώνισμα ή τεστ. Ανατρέχουν στις βασικές σημειώσεις  του εκάστοτε βοηθήματος, τις διαβάζουν προσεκτικά και είναι πάντα προετοιμασμένοι για να δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό, όποια άσκηση κι αν κληθούν να απαντήσουν στη γραπτή δοκιμασία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στα σχολικά βοηθήματα περιλαμβάνονται και επαναληπτικά κριτήρια αξιολόγησης ώστε το παιδί πάντα να έχει άμεση ανατροφοδότηση όσον αφορά το επίπεδο κατανόησης της ύλης.

Οι υψηλές σχολικές επιδόσεις που καταγράφουν κάθε χρόνο όσο και τα σχόλια των δασκάλων τους ότι η μελέτη τους είναι υποδειγματική επιβεβαιώνουν πως τα εκπαιδευτικά βοηθήματα αποδίδουν. Μάλιστα, θεωρώ ότι θέτουν και τις βάσεις για σωστά οργανωμένο διάβασμα, ασκούν την κριτική σκέψη και αντίληψη του μαθητή, με απώτερο σκοπό να οδηγήσουν στη γνώση και την επιτυχία.

Για γερές βάσεις, κάνε κι εσύ την αρχή με τα βοηθήματα της επιτυχίας

Τα εκπαιδευτικά βιβλία αποτελούν το ιδανικό μέσο για να μπορέσει ο μαθητής τόσο της Πρωτοβάθμιας όσο και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης  να αντιληφθεί την ουσία του μαθήματος και να προσεγγίσει τη γνώση με τρόπο ολιστικό. Να ξεφύγει από την παπαγαλία και να καταλάβει τη θεωρία εις βάθος, ώστε να την εφαρμόζει όχι μηχανικά, αλλά επειδή πραγματικά την έχει εμπεδώσει.

Τα βιβλία των εκδόσεων Μεταίχμιο έχουν γράψει και επιμεληθεί έμπειροι εκπαιδευτικοί με μεγάλη θητεία στα θρανία και έχουν ακολουθήσει στα καινούργια βιβλία τις νέες οδηγίες διδασκαλίας και αξιολόγησης του Υπουργείου Παιδείας, γράφοντας βοηθήματα πλήρως εναρμονισμένα με την ύλη και τη φιλοσοφία των σχολικών βιβλίων.

Οι υψηλές σχολικές επιδόσεις θέλουν τρόπο ,και σίγουρα τα εκπαιδευτικά βοηθήματα των εκδόσεων Μεταίχμιο αποτελούν ένα σημαντικό εχέγγυο προς αυτή την κατεύθυνση. Ακολουθώντας τη φιλοσοφία “όσο περισσότερη εξάσκηση κάνει ο μαθητής, τόσο το καλύτερο”, με τα εν λόγω βιβλία είναι σίγουρο ότι το παιδί θα μπορέσει να κατανοήσει και να αφομοιώσει πλήρως την ύλη του μαθήματος, να λύσει τυχόν απορίες που δεν έθεσε στην τάξη και συνάμα να κατακτήσει την πολυπόθητη επιτυχία στη βαθμολογία.

Καλή πρόοδο σε όλους τους μαθητές!

Όλα όσα χρειάζεται ένας μαθητής είναι εδώ

Cute friends sitting on the floor of classroom and doing schoolwork

Σεπτέμβριος! Μήνας ανανέωσης, οργάνωσης, προγραμματισμού, αλλαγών και αγορών! Οι γονείς ήδη από τα μέσα του καλοκαιριού σκέφτονται τις λίστες με τα σχολικά που θα πρέπει να αγοράσουν, το τρέξιμο που θα ρίξουν σε κάθε λογής κατάστημα για να βρουν το κατάλληλο προϊόν στο ιδανικό κόστος και φυσικά τα λεφτά που θα ξοδέψουν!

Αν σας πούμε όμως πως εμείς βρήκαμε όλα όσα χρειάζονται τα παιδιά τη νέα σχολική σεζόν -και ακόμα παραπάνω- σε ένα μόλις κατάστημα, με τέλεια εξυπηρέτηση, τεράστια ποικιλία και κόστος που δεν προκαλεί εγκεφαλικά, τι θα πείτε;

Μπήκαμε στο kotsovolos.gr και πήραμε μία βαθιά ανάσα ανακούφισης, βλέποντας πως όλα όσα ψάχναμε ήταν εκεί και μας περιμέναν να τα βάλουμε στο καλάθι μας.

Και για του λόγου το αληθές, ρίξτε μία ματιά παρακάτω:

Εν αρχή είναι η τσάντα

Η σχολική σεζόν ξεκινά με την αγορά της σχολικής τσάντας. Τα παιδιά την περιμένουν όλο αγωνία και χαρά. Η επιλογή της, ωστόσο, δεν αποτελεί εύκολη υπόθεση. Σε ένα ηλεκτρονικό κατάστημα, όμως, με τεράστια ποικιλία σε χρώματα, σχέδια για κάθε ηλικία και τάξη, αλλά και για κάθε budget σίγουρα η λύση θα βρεθεί!

Φυσικά, κάθε τσάντα πρέπει να συνοδεύεται και από την ιδανική κασετίνα, για την οποία και πάλι δεν χρειάζεται να αγχώνεστε, καθώς κασετίνες για κάθε γούστο σας περιμένουν στον kotsovolos.gr

Η απαραίτητη γραφική ύλη

Η λίστα των αγορών φυσικά συνεχίζεται με τετράδια, σημειωματάρια, μπλοκ, μολύβια, στυλό, μαρκαδόρους, διορθωτικά, γόμες και ξύστρες. Μπορεί να ακούγονται πολλά, αλλά όλα θα τα βρείτε στο kotsovolos.gr, σε λογικότατες τιμές.

Τα σχολικά βιβλία είναι εδώ!

Σε περίπτωση που τα παιδιά σας πάνε σε ιδιωτικό σχολείο, σε οποιαδήποτε τάξη, ο Κωτσόβολος σας προσφέρει τα σχολικά βιβλία σε ένα πακέτο, οργανωμένα και περιποιημένα, ούτως ώστε να ξεκινήσει η σχολική χρονιά με τους σωστούς οιωνούς.

Τα αγαπημένα του διαλείμματος

Για τα παιδιά της προσχολικής ηλικίας, αλλά και για αυτά των πρώτων τάξεων του δημοτικού, απαραίτητα είναι τα φαγητοδοχεία και τα παγουρίνα. Πού αλλού θα βάλουν το σνακ της μαμάς τους και το δροσερό τους νεράκι, αν όχι σε ένα σκεύος με τον αγαπημένο τους ήρωα;

Το γραφείο του μικρού σας… μαθητή

Είναι αποδεδειγμένο πως κάθε παιδί είναι αποδοτικότερο στις σχολικές επιδόσεις, αν στο σπίτι του έχει έναν χώρο (ακόμα και μικρό) οργανωμένο, που θα το βοηθήσει να διαβάζει προσεκτικά και να μην του αποσπάται η προσοχή.

Ένα γραφείο και μία καρέκλα είναι τα πρώτα έπιπλα που θα χρειαστεί το παιδί σας για να μάθει να οργανώνει τα πράγματά του σχετικά με το σχολείο. Εννοείται πως και αυτά μπορείτε να βρείτε στο kotsovolos.gr

Ο τεχνολογικός μαθητικός κόσμος

Για το τέλος αφήσαμε το αυτονόητο! Το brand Κωτσόβολος, προφανώς και έχει συνδυαστεί στο μυαλό σας με την τεχνολογία και την καινοτομία, οπότε είναι κατανοητό, πως οποιαδήποτε αγορά τέτοιου είδους, από laptop και pc μέχρι περιφερειακά και προϊόντα δικτύωσης θα τα βρείτε εδώ και σίγουρα θα φανούν χρήσιμα και στα παιδιά σας αλλά και σε εσάς, καθώς την παράσταση μπορεί να την κλέβουν οι back 2 school αγορές, αλλά και τις back 2 business δεν πρέπει να τις ξεχνάμε.

Ένα παραμυθένιο, kids friendly βιβλιοπωλείο ταξιδεύει τα παιδιά στον μαγικό κόσμο των βιβλίων

Ένα πρωτότυπο kids friendly βιβλιοπωλείο ταξιδεύει τα παιδιά στον μαγικό κόσμο των βιβλίων

Όταν ανοίγεις ένα βιβλίο, είναι σαν να ξεκλειδώνεις μία μεγάλη ξύλινη πόρτα που οδηγεί σε κόσμους μαγικούς. Από τη μυρωδιά του, μέχρι τις λέξεις ή τις εικόνες του, ταξιδεύουν τον κάθε αναγνώστη σε τόπους ανεξερεύνητους, πραγματικούς ή φανταστικούς.

Ένα πρωτότυπο kids friendly βιβλιοπωλείο ταξιδεύει τα παιδιά στον μαγικό κόσμο των βιβλίων

Πόσο, μάλλον, όταν μιλάμε για το παιδικό βιβλίο. Ο καθένας μας έχει να θυμάται τους γονείς, τις γιαγιάδες, τους παππούδες να μας διαβάζουν βιβλία ή παραμύθια. Αργότερα, κρατήσαμε στα χέρια μας το πρώτο μας βιβλίο, ρουφήξαμε τη μυρωδιά του καινούριου χαρτιού, γουρλώσαμε τα μάτια μας στις πολύχρωμες εικόνες, μαγευτήκαμε από τις ιστορίες του, που μας μετέφεραν στη δική μας «Νάρνια».

Μία επίσκεψη στο βιβλιοπωλείο ήταν και παραμένει πάντα μία καλή ευκαιρία τόσο για να διαλέξουμε το βιβλίο που μας αρέσει, όσο και για παιχνίδια ή τα σχολικά. Και πολύ περισσότερο, αν –εκτός από μεγάλη ποικιλία σε βιβλία- προσφέρει την ευκαιρία για δημιουργικές δράσεις.

Ένα τέτοιο, παραμυθένιο βιβλιοπωλείο, έκανε την εμφάνισή του σε μία μικρή επαρχιακή πόλη. Είναι, kids friendly, πολύχρωμο και φωτεινό, ακούει στο όνομα Family’s Book και βρίσκεται σε έναν κεντρικό πεζόδρομο, στην Λιβαδειά, την πρωτεύουσα του νομού Βοιωτίας.

Η ιδέα της δημιουργίας του θυμίζει πραγματικά ιστορία βιβλίου και ανήκει στην νηπιαγωγό, Κέλλυ Ρίζου. Ο δρόμος για την αποκέντρωση την οδήγησε σε αυτήν την μικρή πόλη, χαρίζοντας στους ανθρώπους της ένα πρωτότυπο χώρο, φιλικό προς το παιδί και γενικότερα την οικογένεια, όπως, άλλωστε, μαρτυρά και το όνομά του.

Τι μπορείτε να βρείτε στο Family’s Book

Το πολύχρωμο βιβλιοπωλείο Family’s Book διαθέτει μία μεγάλη ποικιλία βιβλίων για όλες τις ηλικίες, ξεκινώντας ακόμη και από αυτήν των 6 μηνών!

Συναρπαστικές περιπέτειες για μικρές ηλικίες, εκπαιδευτικά και ψυχαγωγικά αναγνώσματα, καθώς επίσης και βιβλία που γίνονται ένα απολαυστικό εργαλείο εκμάθησης και εξερεύνησης για κάθε παιδί.

Επιλεγμένα ένα προς ένα με την αγάπη, το μεράκι , την επιμέλεια και την τεχνογνωσία της Κέλλυς Ρίζου, εισάγουν το κάθε παιδί στον μαγικό κόσμο των βιβλίων, των λέξεων, των σπουδαίων ποιητών και συγγραφέων, με έναν τρόπο φιλικό προς τους μικρούς αναγνώστες.

Όσο για τους μεγαλύτερους σε ηλικία αναγνώστες, στα ράφια του Family’s Book τούς περιμένουν μυθιστορήματα κορυφαίων συγγραφέων, ποιητικές συλλογές, κόμικς, καθώς και βοηθήματα συμβουλευτικής γονέων.

Εκτός από αναγνώσματα, στο Family’s Books μπορεί κανείς να βρει εκπαιδευτικά, Μοντεσοριανά, παιχνίδια, σχολικές τσάντες, τετράδια, χαρτικά και γραφική ύλη, καθώς επίσης και εξειδικευμένα σχολικά είδη, όπως μολύβια πρώτης γραφής, τα οποία εισάγουν το παιδί στον κόσμο της γραφής και της σχεδίασης με τον πιο εύκολο και δημιουργικό τρόπο.

Ένας δημιουργικός  χώρος με αφηγήσεις και διάδραση

Η μοναδικότητα και η πρωτοτυπία του Family’s Book έγκειται στο γεγονός, ότι σε μία τόσο μικρή επαρχιακή πόλη δεν αποτελεί μόνο έναν χώρο που μπορεί κανείς να αγοράσει βιβλία και σχολικά.

Πρόκειται, παράλληλα, για έναν χώρο δημιουργίας, αγάπης και σεβασμού, τόσο προς το παιδί, όσο και προς τους γονείς.

Κάθε πρώτο και τρίτο Σάββατο κάθε μήνα στο Family’s Book διοργανώνονται δωρεάν αφηγήσεις παραμυθιών και παρουσιάσεις βιβλίων, που έχει την δυνατότητα να παρακολουθήσει όλη η οικογένεια.

«Αυτό που περισσότερο επιθυμούσα ήταν να μεταφέρω την αγάπη για τα βιβλία πέρα από τα όρια μίας σχολικής τάξης και να την προσφέρω στο ευρύτερο κοινωνικό σύνολο», μάς λέει η νηπιαγωγός και ιδιοκτήτρια του Family’s Book, Κέλλυ Ρίζου.

Είτε, λοιπόν, ζείτε στη Λιβαδειά, είτε έχετε έρθει ως επισκέπτες, αξίζει να περάσετε μία βόλτα από τον πεζόδρομο της Χριστοδούλου και το Family’s Book, να αγοράσετε το βιβλίο της αρεσκείας σας ή να παρακολουθήσετε μαζί με τα παιδιά σας τις αφηγήσεις.

Το Family’s Book διαθέτει και ηλεκτρονικό κατάστημα, από το οποίο μπορείτε να προμηθευτείτε τα προϊόντα της αρεσκείας σας.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί, ότι το Family’s Book είναι και κοινωνικά ευαισθητοποιημένο, στηρίζοντας με αγάπη και αίσθημα αλληλεγγύης τα προϊόντα του «Χαμόγελου του Παιδιού» κάθε νέα σχολική χρονιά.

Βρείτε το Family’s Book στο Facebook και το Instagram

Back to school με τις πιο… ΙΝ σχολικές τσάντες!

Back to school με τις πιο... ΙΝ σχολικές τσάντες!

Σεπτέμβριος, ο μήνας που σηματοδοτεί το τέλος των διακοπών και η ατμόσφαιρα αρχίζει να «μυρίζει» φρέσκο χαρτί και καινούρια βιβλία, ενώ τα περισσότερα παιδιά προσμένουν την επιστροφή στο σχολείο και το αντάμωμα των παιδιών με τους συμμαθητές τους.

Back to school με τις πιο... ΙΝ σχολικές τσάντες!

Η απόλυτη πρωταγωνίστρια της πρώτης μέρας -και όχι μόνο- στο σχολείο είναι η σχολική τσάντα.  Αναμφίβολα, η επιλογή μίας καλής σχολικής τσάντας, μπορεί να φαίνεται κάτι απλό, ωστόσο δεν είναι μία εύκολη υπόθεση.

Είναι το πλέον σημαντικό αξεσουάρ που θα συνοδεύει το παιδί τουλάχιστον για τους εννέα μήνες της σχολικής χρονιάς, από το νηπιαγωγείο μέχρι και το λύκειο. 

Κάθε παιδί ονειρεύεται την τσάντα που θα «φιλοξενήσει» από τα βιβλία, τα τετράδια, την κασετίνα, το παγουράκι ή το φαγητοδοχείο, μέχρι τα όνειρά του για το μέλλον, ενώ σίγουρα θα έχει μπει στη διαδικασία να εκφράσει την επιθυμία του για το σχέδιό της.

Και φυσικά αν θέλουν να είναι και πάντα… ΙΝ, τότε το νούμερο 1 brand για τη σχολική τους τσάντα ακούει στο όνομα GIM!

Το brand GIM διαθέτει μία μεγάλη και εντυπωσιακή συλλογή από σχολικές τσάντες με δυναμική, αξιοπιστία και απόλυτα λειτουργικές, ενώ τα φανταστικά σχέδιά τους θα ξετρελάνουν κάθε παιδί.

Ποιο παιδί δεν έχει ονειρευτεί μία σχολική τσάντα με αγαπημένους, κλασικούς ήρωες, όπως Minnie, Mickey, Barbie, Spiderman, Frozen, Paw Patrol, Nerf, καθώς και νεότερους, όπως League of Legends, Sonic και Emoji;

Με στιλ και λειτουργικότητα

Εξαιρετικής σημασίας, ωστόσο, για την επιλογή της σχολικής τσάντας αποτελεί η λειτουργικότητά της, αλλά και να πληροί τις κατάλληλες προϋποθέσεις για την σωματική ασφάλεια του παιδιού. 

Σύμφωνα με τους ορθοπαιδικούς, οι σχολικές τσάντες θα πρέπει να διαθέτουν φαρδείς ιμάντες με βάτες για τους ώμους, φαρδιά βάτα στο πίσω μέρος (εκείνο που έρχεται σε επαφή με την πλάτη), ο ιμάντας που περνά από τη μέση να επιτρέπει καλύτερη πρόσδεση της τσάντας στο σώμα και καλύτερη κατανομή του βάρους της, ενώ οι σχολικές τσάντες με ρόδες επιτρέπουν στους μαθητές να μην τις φορτώνονται και έτσι να μην επιβαρύνουν την πλάτη τους.

Αυτό ακριβώς προσφέρουν και οι σχολικές τσάντες  GIM.  Με ενισχυμένους ιμάντες πλάτης, ανατομική πλάτη, ρυθμιζόμενο διπλό χερούλι μεταφοράς στις τσάντες – τρόλεϊ, πολλαπλές θήκες, χαρίζουν μοναδική ασφάλεια και λειτουργικότητα για το παιδί.

Αν, λοιπόν, αναζητάτε και εσείς αυτή την εποχή για την ιδανική τσάντα που θα συνοδεύει το παιδί σας τη νέα σχολική χρονιά η επιλογή είναι GIM με τις καλύτερες προτάσεις που συνδυάζουν την λειτουργικότητα με την επιθυμία του παιδιού να φιγουράρει σε αυτήν ο αγαπημένος του ήρωας!

Ολόκληρη τη συλλογή μπορεί να προμηθευτεί το ενδιαφερόμενο κοινό από βιβλιοπωλεία, πολυκαταστήματα και επιλεγμένα καταστήματα.

GIM και είσαι πάντα ΙΝ!

Μπορείτε να ακολουθήσετε το brand GIM στο Facebook και το Instagram προκειμένου να ενημερώνεστε για νέα σχέδια!

Επιστροφή στο σχολείο: “Τα κεφάλια μέσα” και τα… θερμόμετρα έξω

Επιστροφή στο σχολείο: "Τα κεφάλια μέσα" και τα... θερμόμετρα έξω

Σάκα πήραμε, κασετίνα θα έχει την περσινή, τα σχολικά είναι ήδη στη θέση τους και οι μάσκες… εν αναμονή! Αυτό που σίγουρα δεν πρέπει να ξεχάσουμε φέτος είναι ένα καλό θερμόμετρο, αφού back to school σημαίνει… back to sickness!

Επιστροφή στο σχολείο: "Τα κεφάλια μέσα" και τα... θερμόμετρα έξω

Όχι, δεν θέλουμε να είμαστε απαισιόδοξοι, μα ουκ ολίγα περιστατικά ιώσεων μας ταλαιπώρησαν καθ’όλη την διάρκεια του καλοκαιριού, οπότε -ρεαλιστικά- συμπτώματα θα έχουμε σίγουρα τώρα που τα παιδιά θα συγχρωτιστούν ξανά στις σχολικές αίθουσες.

Όχι, δεν θα χάσουμε τον ύπνο μας!

Κι αν έχετε ήδη αρχίσει να σκέφτεστε πώς μεταφράζεται η ίωση του παιδιού σας σε ένα ήδη επιβαρυμένο ημερήσιο πρόγραμμα, είμαστε εμείς εδώ για να σας καθησυχάσουμε: φέτος δεν θα χρειαστεί να χάσετε τον ύπνο σας. Μια από τις καλύτερες “επενδύσεις” που κάναμε την περσινή χρονιά, ήταν το FEVER TRAP από τους παραγωγούς του Algofren .

Ο λόγος για το πλέον καινοτόμο επαναφορτιζόμενο θερμόμετρο νέας γενιάς, το οποίο κυριολεκτικά μας “έλυσε τα χέρια” και μας βοήθησε να κοιμόμαστε πιο ήσυχα τα βράδια -τόσο εμείς, όσο και το παιδί.

Τι είναι το Fever Trap

Το Fever Trap είναι ένα μαλακό “patch” θερμόμετρο που μετρά τη θερμοκρασία του παιδιού και στέλνει ασύρματα αυτές τις πληροφορίες στο smartphone ή tablet του γονιού.

Εξοικειωμένοι καθώς είμαστε πλέον με τα gadgets, ήταν πολύ απλό να κατεβάσουμε την εφαρμογή του Fever Trap. Εκεί δημιουργήσαμε έναν λογαριασμό και ορίσαμε την ακριβή θερμοκρασία, στην οποία θέλουμε να ειδοποιούμαστε, όταν το παιδί ανεβάζει πυρετό (π.χ. 37,8).

Την ίδια ώρα, τοποθετήσαμε το patch που μετρά τη θερμοκρασία του παιδιού στην ειδική βάση φόρτισης, ώστε να είναι πάντα έτοιμο για χρήση. Ακολουθώντας τις οδηγίες της εφαρμογής συνδέσαμε το patch με το κινητό μας.

Δείτε εδώ πώς ακριβώς λειτουργεί:

Πώς χρησιμοποιούμε το Fever Trap

Όταν αντιληφθούμε, ότι το παιδί είναι ζεστό, κολλάμε το patch με τη μωβ πλευρά του κάτω από τη μασχάλη του. Όταν η μέτρηση γίνει, η εφαρμογή θα μας ειδοποιήσει. Κι αν ο πυρετός του παιδιού είναι υψηλότερος από αυτό που εμείς έχουμε ορίσει, το κινητό μας θα δώσει σήμα, ώστε να ενημερωθούμε άμεσα -ακόμα κι αν εκείνη την ώρα κοιμόμαστε.

Με λίγα λόγια, δεν χρειάζεται να ξυπνάμε 100 φορές μέσα στη νύχτα για να ελέγχουμε την θερμοκρασία του παιδιού. Απλά του κολλάμε το patch πριν κοιμηθεί, κι αν ανεβάσει πυρετό μέσα στη νύχτα, ειδοποιούμαστε αμέσως!

Σε μια εποχή που οι νέες τεχνολογίες έχουν την δυνατότητα να κάνουν πραγματικά πιο εύκολη και ασφαλή τη ζωή μας, το Fever Trap έδωσε οριστική λύση στην αγωνία της σωστής θερμομέτρησης. Και χάρη στο εύκαμπτο, μαλακό, αδιάβροχο υλικό του, έβαλε τέλος και στη γκρίνια του παιδιού που το είχαμε τρελάνει με ένα κρύο θερμόμετρο στη μασχάλη κάθε τόσο.

Ιδανικό και για τα μωρά μας!

Το Fever Trap είναι τόσο εύκολο στη χρήση και ασφαλές που συνιστάται και για μωράκια από ενός μήνα, στα οποία η θερμομέτρηση είναι ακόμα πιο δύσκολη, ειδικά κατά την διάρκεια του ύπνου.

Είναι εγκεκριμένο από τον FDA για νοσοκομειακή χρήση και χρήση σε βρέφη και παιδιά από 29 ημερών. Το Patch στέλνει δεδομένα αποκλειστικά στη βάση, χρησιμοποιώντας την καινοτόμα τεχνολογία επικοινωνίας ιατρικών συσκευών εξαιρετικά χαμηλής ενέργειας, που ονομάζεται Bluetooth® Low Energy (BLE). Η βάση μεταδίδει τις πληροφορίες στο smartphone.

Το Fever Trap™ πληροί όλα τα ισχύοντα τεχνικά πρότυπα. Η τιμή SAR (Specific Absorption Rate ή Ρυθμός Ειδικής Απορρόφησης) είναι 1.000 φορές μικρότερη από το όριο SAR για τα κινητά τηλέφωνα που έχει ορίσει ο FDA (Αμερικάνικος Οργανισμός Φαρμάκων) και η FCC (Ομοσπονδιακή Επιτροπή Επικοινωνιών). Το Bluetooth 4.1 εκπέμπει σε πολύ χαμηλότερα επίπεδα ενέργειας από άλλες συσκευές με Wi-Fi (π.χ. ενδοεπικοινωνίες για βρέφη), οι οποίες μάλιστα είναι συνδεδεμένες καθημερινά σε αντίθεση με το Fever Scout που χρησιμοποιείται περιστασιακά όταν υπάρχει ανάγκη.

Η μπαταρία του είναι επαναφορτιζόμενη με διάρκεια ζωής 7 ημερών. Στη συσκευασία διατίθεται μαζί με 8 αυτοκόλλητες ταινίες στερέωσης μιας χρήσης.

10+1 πρωτότυπες ιδέες για την διακόσμηση του παιδικού γραφείου

Το ιδανικό παιδικό γραφείο είναι αυτό, στο οποίο το παιδί όχι μόνο θα κάθεται για να διαβάσει και να κάνει τα μαθήματά του, αλλά και θα θέλει να περνά εκεί τον περισσότερο χρόνο του, όταν θα βρίσκεται στο σπίτι, καθώς θα νιώθει ευχάριστα και δημιουργικά. Δεν διαθέτουν, όμως, όλα τα σπίτια τους κατάλληλους χώρους για μια σωστή θέση γραφείου. Αρχιτέκτονες δεν είμαστε, αλλά σας εγγυόμαστε ότι στις παρακάτω εικόνες θα βρείτε τη λύση που ψάχνετε για το δικό σας σπίτι, καθώς και πολλές ακόμα ιδέες που σίγουρα δεν είχατε σκεφτεί!

Ένας πάγκος στο γραφείο του μπαμπά

(φωτο: Pinterest)

Ή ένα μικρό γραφείο πίσω από το γραφείο της μαμάς

(φωτο: theeverygirl.com)

Γραφείο κάτω από το παράθυρο, για άπλετο φως

(φωτο: homebnc.com)

Εκεί που κάποτε υπήρχε μια εντοιχισμένη ντουλάπα

(φωτο: contemporist.com)

Όχι απλά πίνακας, μα… τοίχος ανακοινώσεων!

(φωτο: designspiration.net)

Όχι απλά τοίχος, μα… πίνακας για να βρίσκονται πάντα στο κλίμα!

(φωτο: icingonthecakeblog.com)

Οργάνωση και τέλεια αρχειοθέτηση

(φωτο: hobbylobby.com)

Με μία βιβλιοθήκη ενδιάμεσα για να ενώνει μα και να χωρίζει

(φωτο: bhg.com)

Ποιος είπε ότι μια γωνία δεν μπορεί να γίνει γραφείο;

(φωτο: onekindesign.com)

Το πτυσσόμενο γραφείο που «κλείνει» για να μην πιάνει χώρο

(φωτό: organizedmom.net)

Και μία ακόμα πρωτότυπη ιδέα, την οποία μόνο έπειτα από παραγγελία σε κάποιον επιπλοποιό θα μπορούσατε να υλοποιήσετε:

(φωτό: theorganisedhousewife.com.au)

Α’ Δημοτικού φέτος; Δείτε όλα τα σχολικά που θα χρειαστείτε!

Έχετε παιδί που θα γνωρίσει φέτος την Α’ Δημοτικού; Αν ναι, λογικά θα βρεθείτε σύντομα στη διαδικασία αγοράς σχολικών ειδών, ώστε το παιδί σας να είναι πανέτοιμο για το ταξίδι του στη μάθηση.

Έχουν αναμφισβήτητα περάσει αρκετά χρόνια από τότε που πήγατε εσείς Α’ Δημοτικού. Οπότε, θα θέλαμε να σας βοηθήσουμε να θυμηθείτε τι ακριβώς θα χρειαστεί το παιδί σας για να έχει μια καλή σχολική χρονιά.

Στην αγορά, λοιπόν, μπορείτε να προμηθευτείτε απίθανα σχολικά είδη, όπως αυτά που θα σας παρουσιάσουμε παρακάτω. Ας δούμε τι πρέπει να αγοράσετε, μιας που ο καιρός για το άνοιγμα των σχολείων πλησιάζει!

Αρχικά, δεν υπάρχει κάτι πιο αναγκαίο από τη σχολική τσάντα για να κουβαλάει το παιδί σας όλα τα απαραίτητα.

Πάρτε, λοιπόν, το παιδί σας και κάντε τη βόλτα σας σε ένα διαδικτυακό ή φυσικό κατάστημα για να διαλέξετε ανάμεσα σε σακίδια πλάτης σε ατελείωτα σχέδια και χρωματικούς συνδυασμούς, με λιγότερες ή περισσότερες θήκες για αντίστοιχη χωρητικότητα, με ποικίλα κουμπώματα (φερμουάρ, κλιπ) κ.λπ.

Αν δε θέλετε να ζορίσετε τη μέση του παιδιού σας, πάντως, μπορείτε να δώσετε κάτι παραπάνω και να στραφείτε στη λύση της σχολικής τσάντας με ροδάκια (τύπου τρόλεϊ).

Η οργάνωση είναι το παν. Οπότε, το επόμενο πράγμα που θα χρειαστεί οπωσδήποτε το παιδί σας είναι μια κασετίνα. Έτσι, θα έχει πλήρως οργανωμένα και τακτοποιημένα όλα τα είδη γραφής (μολύβια, γόμες κ.λπ.), χωρίς να «πονοκεφαλιάζει» ψάχνοντας πού μπορεί να παράπεσαν στην τσάντα του.

Μπορεί, μάλιστα, να διαλέξει, ανάλογα με τις ανάγκες του, κασετίνα πιο ογκώδη για καλύτερη οργάνωση (π.χ. τετράγωνη με πολλαπλές θήκες) ή μικρότερης χωρητικότητας (οβάλ), με σχέδια και χρώματα της επιθυμίας του.

Η κασετίνα είναι ο καταλληλότερος αποθηκευτικός χώρος των επόμενων σχολικών ειδών της λίστας, που χρειάζεται αναμφίβολα το παιδί σας για την Α’ Δημοτικού.

Τι είναι, όμως, αυτό που είναι τόσο απαραίτητο για την απομνημόνευση και τη μάθηση γενικά και μάλλον το βασικότερο μαθητικό εργαλείο; Μα φυσικά, το μολύβι! Φροντίστε, λοιπόν, ο γιος ή η κόρη σας να εξοπλιστεί με αρκετά μολύβια, ώστε να μην ξεμείνει ποτέ. Καλό είναι το μολύβι να έχει στην πίσω πλευρά και γόμα για μεγαλύτερη πρακτικότητα.

Βέβαια, η εφαρμοσμένη στο μολύβι γόμα δεν είναι απαραίτητη, καθώς πρέπει το παιδί σας να έχει και μια κανονική γόμα για να κάνει τη δουλειά του πιο αποτελεσματικά. Μπορεί να πάρει την κλασική, επίπεδη γόμα ή μια γόμα τύπου στυλό, ανάλογα τι το βολεύει.

Και προφανώς, από τη σχολική “φαρέτρα” του μαθητή δεν μπορεί να λείπει και η ξύστρα. Υπάρχει η κλασική μεταλλική, αν και η καλύτερη συμβουλή είναι να προμηθευτείτε την ξύστρα με ενσωματωμένο κάδο. Έτσι, δε θα χρειάζεται το παιδί σας να ψάχνει συνεχώς πού να απορρίψει τα ξύσματα του μολυβιού, τα οποία θα αποθηκεύονται επιτόπου.

Όλα αυτά, βέβαια, δεν θα είχαν νόημα χωρίς τετράδια. Όσο δυνατή μνήμη και αν έχει το τέκνο σας, κάπου πρέπει να σημειώνει. Άρα, είναι αναγκαίο να προμηθευτείτε έναν αριθμό τετραδίων, ώστε το παιδί σας να κρατά τις απαραίτητες σημειώσεις αλλά και να κάνει τις ασκήσεις του.

Τα σχολεία προτείνουν 30φυλλα ή 50φυλλα τετράδια με σκληρό εξώφυλλο, ενώ θα χρειαστεί να αγοράσετε σίγουρα πάνω από ένα για διαφορετικές χρήσεις. Για παράδειγμα, πρέπει το παιδί σας να έχει δύο τετράδια για ορθογραφία, ένα για πρόχειρο και ένα ακόμα για το «Σκέφτομαι και γράφω».

Ο καιρός για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς πλησιάζει, ωστόσο δεν έχετε να ανησυχείτε για τίποτα. Διαβάστε την παραπάνω λίστα και προμηθευτείτε όλα όσα θα χρειαστεί το πιτσιρίκι σας για να απολαύσει την τέλεια μαθησιακή διαδικασία!