Αρχική Νέα Νυχτερινός αγώνας δρόμου στους Κήπους Ζαγορίου, υπέρ του Συλλόγου Γονιών Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια, «Φλόγα» Ιωαννίνων

Νυχτερινός αγώνας δρόμου στους Κήπους Ζαγορίου, υπέρ του Συλλόγου Γονιών Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια, «Φλόγα» Ιωαννίνων

Ένας ξεχωριστός αγώνας ορεινού τρεξίματος, ο Counterpain® Zagori Night Run, διοργανώθηκε με μεγάλη επιτυχία και ενθουσιώδη συμμετοχή δρομέων από όλη την Ελλάδα, στο καλοκαιρινό ορεινό τοπίο των Κήπων Ζαγορίου, το Σάββατο 16 Ιουλίου 2016.
Μόλις 40 χιλιόμετρα από τα Ιωάννινα, το παραδοσιακό χωριό Κήποι, χτισμένο σε έναν καταπράσινο βραχώδη λόφο, ανάμεσα σε ποτάμια, πέτρινα γεφύρια και λιθόστρωτα καλντερίμια, αποτέλεσε το ιδανικό σκηνικό, γύρω από το οποίο εξελίχθηκε ο νυχτερινός αγώνας ορεινού τρεξίματος, 7 χιλιομέτρων, Zagori Night Run, με κεντρικό υποστηρικτή την αναλγητική κρέμα Counterpain®, η οποία είναι κοντά στους αθλούμενους εδώ και 44 χρόνια.

Η εκκίνηση του αγώνα δόθηκε, αμέσως μετά τη δύση του ήλιου, στις 21.00. Οι συμμετέχοντες, με τη βοήθεια της ανακούφισης που προσφέρει στους μύες η θερμαντική κρέμα Counterpain®, απόλαυσαν μια μαγική διαδρομή στο λιγοστό φως του νυχτερινού δάσους, τρέχοντας στα φιδωτά Ζαγορίσια μονοπάτια και στα «διάσημα» γεφύρια της περιοχής, όπως το τρίτοξο «Καλογερικό», το γεφύρι του «Κοντοδήμου» και το μονότοξο γεφύρι του «Κόκκορη», πάνω από τον Βοϊδομάτη.

Μία εβδομάδα αργότερα, από 22 έως 24 Ιουλίου, στα μονοπάτια της Τύμφης και του Ζαγορίου, ολοκληρώθηκαν, επίσης με τη χορηγία και υποστήριξη της Counterpain®, και οι 5 «ημερήσιοι» αγώνες του 6ου The North Face Zagori Mountain Running (80K, 42K, 21Κ, 10Κ & παιδικός Zagoraki). Οι αγώνες αυτοί, με πάνω από 2.000 συνολικά συμμετοχές, αποτελούν την πολυπληθέστερη διοργάνωση ορεινού τρεξίματος στην Ελλάδα, για κάθε επίπεδο και ηλικία.

Ο Counterpain® Zagori Night Run, πέρα από τον αθλητικό του χαρακτήρα, είχε παράλληλα και έναν σημαντικό κοινωνικό σκοπό. Το σύνολο των εσόδων από τη συμμετοχή των δρομέων διατέθηκαν για την κάλυψη των αναγκών και την ανακούφιση του Συλλόγου Γονιών Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια «Φλόγα» Ιωαννίνων. Η «Φλόγα» ιδρύθηκε το 1982, από γονείς παιδιών που πάσχουν από νεοπλασματικές ασθένειες, με σκοπό την παροχή αναβαθμισμένης ιατρικής, ψυχολογικής και κοινωνικής φροντίδας στα παιδιά και τις οικογένειές τους. Η Counterpain®, μέσα από αυτή τη δράση βοηθά στην ενίσχυση της προσπάθειας του Συλλόγου για την ενημέρωση της κοινής γνώμης, σχετικά με τον καρκίνο της παιδικής ηλικίας και τη σημασία της έγκαιρης διάγνωσης.

NEW ZAGORI

Η Counterpain® αποτελεί, εδώ και 43 χρόνια, τη Νο 1 επιλογή θερμαντικής κρέμας στην Ελλάδα. Συνοδεύει επαγγελματίες και ερασιτέχνες αθλητές κατά την προθέρμανση και σε κάθε δραστηριότητά τους. Περιέχει σαλικυλικό μεθύλιο για την ανακούφιση του πόνου, μενθόλη για διαστολή των αιμοφόρων αγγείων και ευγενόλη για υπεραιμία και ευχάριστο αίσθημα θερμότητας. Η κρέμα ανακουφίζει άμεσα από τον μυϊκό πόνο, την αρθραλγία και δεν έχει όριο χρήσης στον χρόνο θεραπείας. Η Counterpain® ενδείκνυται για πόνους στους μύες και τις αρθρώσεις, πόνους της πλάτης, πιάσιμο της μέσης και της πλάτης, στραβολαίμιασμα, πονοκεφάλους που οφείλονται σε υπερένταση των μυών του αυχένα και σε πόνους στους μύες από υπερβολική άσκηση ή κούραση (μετά από άθληση). Η λιανική της τιμή είναι ιδιαίτερα προσιτή και προτείνεται στα 4,14€.

Το COUNTERPAIN αντενδείκνυται σε άτομα με υπερευαισθησία στα σαλικυλικά. Να μην έρχεται σε επαφή με τους βλεννογόνους ή με δέρμα ερεθισμένο ή με αμυχές.
Το υπουργείο Υγείας και ο ΕΟΦ συνιστούν: Διαβάστε προσεκτικά τις οδηγίες χρήσης. Συμβουλευτείτε το γιατρό ή το φαρμακοποιό σας.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Design by | WebOlution & Powered by | Access Point
Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.