Αρχική Περιβάλλον Νύχτες προσφοράς και δροσιάς στα πυροφυλάκια της Πάρνηθας

Νύχτες προσφοράς και δροσιάς στα πυροφυλάκια της Πάρνηθας

photo4Πώς θα σας φαινόταν μια βραδιά προστατεύοντας την Πάρνηθα από ψηλά; Καθώς βρισκόμαστε στο δεύτερο μήνα της αντιπυρικής περιόδου και οι πρώτες πυρκαγιές έκαναν ήδη την εμφάνισή τους, οι Εθελοντές Δασοπυροπροστασίας Αττικής (ΕΔΑΣΑ) μας καλούν και φέτος να συμμετέχουμε στις νυχτερινές πυροφυλάξεις τους στην Πάρνηθα, που έχουν ήδη ξεκινήσει από τις 31 Μαϊου, με μεγάλη συμμετοχή εθελοντών.

Σκοπός των πυροφυλάξεων είναι ο εντοπισμός εστιών πυρκαγιάς που θα μπορούσαν να απειλήσουν το αλώβητο από την πυρκαγιά του 2007 δασικό κομμάτι της Πάρνηθας, αλλά και τις καμένες περιοχές που ήδη ξαναπρασινίζουν με νεαρά πεύκα και έλατα. Ήδη το τριήμερο του Αγ. Πνεύματος δύο πυρκαγιές κοντά στην Πάρνηθα (σε Θρακομακεδόνες και Κρυονέρι) θύμισαν ότι ο κίνδυνος είναι πάντα υπαρκτός.

parnitha_drimosΟι νυχτερινές δασοπυροφυλάξεις διεξάγονται σε στεγασμένο χώρο (πυροφυλάκια Σκίπιζας και Μόλας), σε συνεργασία με το Πυροσβεστικό Σώμα, το Δασαρχείο Πάρνηθας και τον Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Πάρνηθας. Μπορεί να λάβει μέρος σε αυτές οποιοσδήποτε άνω των 18 ετών, χωρίς ιδιαίτερες γνώσεις, καθώς γίνονται υπό την επίβλεψη εκπαιδευμένων μελών του ΕΔΑΣΑ.

0DEDD7B42A852509697E3E5BBCB8364AΕξηγώντας τι είναι αυτό που φέρνει τους εθελοντές ξανά και ξανά στα πυροφυλάκια, οι συντονιστές πυροφύλαξης του ΕΔΑΣΑ, Βασίλης Στάμος και Δήμητρα Στάθη, σχολιάζουν: “Σίγουρα είναι η εσωτερική ανάγκη να κάνουμε κάτι για την προστασία των δασών μας, ειδικά τώρα που οι κρατικοί πόροι είναι λιγοστοί. Αλλά είναι και η μαγεία της πυροφύλαξης: η δροσιά του βουνού, η μυρωδιά των ελάτων, η θέα, τα αστέρια, η παρέα... Πρέπει να το ζήσεις για να καταλάβεις!”

Εάν λοιπόν θέλετε να ζήσετε την εμπειρία μιας νυχτερινής πυροφύλαξης σε υψόμετρο 1.100 μ., και να απολαύσετε την καλοκαιρινή δροσιά του βουνού μαζί με την ικανοποίηση της εθελοντικής προσφοράς, επικοινωνήστε με τον Ε.ΔΑΣ.Α. στα τηλέφωνα 2105200680-1 (καθημερινές 17.00-21.00) ή συμπληρώστε τη φόρμα συμμετοχής στην ιστοσελίδα www.edasa.gr.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.