Αρχική InfoSchool Γυμνάσιο O Συνήγορος του Παιδιού ενάντια στη σχολική βία

O Συνήγορος του Παιδιού ενάντια στη σχολική βία

Στο Δίκτυο κατά της Βίας στο Σχολείο συμμετέχει ο Συνήγορος του Παιδιού, προκειμένου να αντιμετωπιστεί η ενδοσχολική βία στα σχολεία.

Το εν λόγω φαινόμενο, σύμφωνα και με την τελευταία έκθεση της ανεξάρτητης Αρχής, λαμβάνει όλο και μεγαλύτερες διαστάσεις στα ελληνικά σχολεία.

Το Δίκτυο συντονίζεται από την Εταιρεία Ψυχοκοινωνικής Υγείας Παιδιού και Εφήβου, ενώ σε αυτό συμμετέχουν επίσης και το υπουργείο Παιδείας, η Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς, το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο, το Ινστιτούτο Υγείας του Παιδιού, το Ίδρυμα Μαραγκοπούλου, η Παιδοψυχιατρική Εταιρεία Ελλάδας, η Παιδοψυχιατρική Κλινική του Πανεπιστημίου Αθηνών του Νοσοκομείου Αγία Σοφία και άλλοι φορείς.

Μεταξύ των δραστηριοτήτων του Δικτύου περιλαμβάνονται:
*Η δημιουργία ενός πλαισίου επιστημονικού με τα αίτια και τις μεθόδους παρέμβασης για την πρόληψη και αντιμετώπιση του φαινομένου της βίας στο σχολείο.

*Η συγκέντρωση και διάσωση δεδομένων που αφορούν την επιστημονική μελέτη.

*Η ανάπτυξη μεθοδολογίας και καινοτόμων πρακτικών παρέμβασης.

*Η επιμόρφωση και υποστήριξη των εκπαιδευτικών και άλλων επαγγελματιών πρώτης γραμμής που εργάζονται με παιδιά.

*Η ευαισθητοποίηση μαθητών, γονέων και ολόκληρης της κοινωνίας σχετικά με το φαινόμενο.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.